20 đề và đáp án thi học sinh giỏi Anh 8

Questions:

I. Choose one of word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. Christmas B. character C. school D. church

2. A. traveled B. surprised C. worked D. climbed

3. A. tour B. pour C. your D. course

4. A. towel B. down C. window D. flower

5. A. cook B. food C. too D. pool

II. Choose the best answer to complete the following sentences.

1. His handwriting is terrible. It’s not easy at all .what he writes.

 A. to see B. to read C. reading D. seeing

2. The city is .on the shore of Lake Michigan.

 A. visited B. lied C. laying D. located

3. Kim Tan town is . busier.

 A. becoming B. doing C. making D. having

4. The Smiths never go out in the evening, .?

 A. do they B. don’t they C. doesn’t he D. does he

5. Ba is strong enough . his father with the work on the farm.

 A. helping B. help C. helps D. to help

 

doc 104 trang Người đăng trung218 Ngày đăng 12/04/2017 Lượt xem 449Lượt tải 1 Download
Bạn đang xem 20 trang mẫu của tài liệu "20 đề và đáp án thi học sinh giỏi Anh 8", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
ks larger. It has been..................	(LARGE)
5.Lan fell off the bike, but her.................were not serious.	(INJURE)
6.You must read the following....................precaution carefully.	(SAFE)
7.We watch the news everyday because it's very.................	(INFORM)
8.He's always telling lies. He's a ..............	(LIE)
9.Nowadays, scouting is popular..................	(WORLD)
10.Nam likes helping the other, he's a....................person. 	(HELP)
V.Choose the best word to complete the passage below.
Most people think......(1)........computers are very modern inventions, products of our new technological age. But actually the idea for a computer had been worked out over 2 centuries ago by a man ........(2)...........Charles Babbage. Babbge was born ............(3)..........1791 and grew..........(4)...........to be a billiant mathematican. He.........(5)...........up plans for serveral calculating machines which he called "engines". But despite the fact that he .........(6)...........building some of these, he never finished any of them. Over the years, people have argued.......(7)........ his machines would ever work. Recently, however, the Science Museum in London has finished building engine based ..........(8)...... of the Babbage's designs. ..............(9)..........has taken 6 years to complete and more than 4 thousand parts have been specially made.
Whether it works or not, the machine will...............(10)......... on show at a special exhibition in the Science Museum to remind people of Babbage's work.
1. A.of	B.from	C.in	D.up
2. A.known	B.called	C. recognized	D. written
3. A.about	B.around	C.in	D.at
4. A.down	B.up	C.along	D.across
5. A.wrote	B.drew	C.took	D.made
6. A.wanted	B.started	C.made	D.missed
7. A.until	B.though	C.why	D.whether
8. A.on	B.off	C.in	D.out
9. A.He	B.One	C.It	D.They
10. A.come	B.be	C.take	D.carry
VI.Read the passage and choose the best answer.
"Let's have a picnic lunch in the countryside." This is easy to say nice to think about. You imagine a beautiful green field with a big tree in the middle which gives some shade from the sun. All around is lovely scenery and in the distance you can see the cows quietly eating the grass. After a meal of delicious sandwiches and raw fruit you can imagine lying in the warm sun then as darkness comes. You strap uy your basket and drive happily home.
But it doesn't always happen like this. You must not forget that flies also like raw food, that green fields are sometimes damp fields, that rain may follow the sun that peaceful cows may be unfriendly bull.
1.What is easy to say and nice to think about?
A. “Let’s have a picnic lunch in the countryside” is.
B. “Let’s have a picnic lunch in the mountain” is.
C. “Let’s have a picnic lunch in the green fields” is.
D. “Let’s have a picnic lunch in the city” is.
2.Where, in your imagine, is the big tree?
A.It’s in the middle of a beach.
B. It’s in the middle of a hill.
C. It’s in the middle of a beautiful stadium.
D. It’s in the middle of a beautiful green field.
3.What can you imagine doing after meal?
A.We can imagine lying in the darkness.
B. We can imagine lying in the warm sun.
C. We can imagine lying in the badroom.
D. We can imagine lying in the hotel.
4.What also likes raw fruit?
	A.Dogs also do.
B.Lions also do.
C.Flies also do.
D.Chicken also do.
5.What may follow the sun?
A.The earth may follow the sun.
B. The rain may follow the sun.
C. The cows may follow the sun.
D. people may follow the sun.
VII.Rewrite each sentence so that the meaning stays the same.
1.I last wore that shirt in May.
=> I haven't..................................................................................................................
2.We have met each other for ages.
=> It's...........................................................................................................................
3.Travelling by air is much more expensive than travelling by train.
=>Travelling by train...................................................................................................
4.Why isn't this TV working?
=>What........................................................................................................................
5.When is John and Mary's wedding?
=>When are.................................................................................................................
6.Most people can understand him when he speaks English.
=>He can make............................................................................................................
7.She needs to study harder.
=>She doesn't...............................................................................................................
8.We can't afford to buy this car.
=>The car.....................................................................................................................
VIII.Use the prompt words to make a sentence.
1.These exercises/too difficult/ students/do/without/mistakes.
2.I/not see/Mai/since/we/leave/school.
The end!
Composed by Nguyen Van Hoang(Dinhbinh secondary school)
ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 9
BÀI THI MÔN TIẾNG ANH LỚP 8
(Thời gian: 90')
I. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest:
1.C	2.A	3.A
II. Pick out the word whose main stressed syllable is different from the rest:
1.B	2.D
III.Choose the best words or phrases to complete the sentences below
1.C	2.D	3.C	4.B	5.C	6.C	7.B	8.D	9.A	10.B	11.C	12.A	13.B	14.B	15.B	16.C	17.C	18.B	19.C	20.B
IV.Complete the sentences using the correct form of the word in bracket.
1.careful	2.action	3.unsuccessful	4.enlarged
5.injuries	6.safety	7.informative	8.liar
9.worldwide	10.helpful
V.Choose the best word to complete the passage below.
1.A	2.B	3.C	4.B
5.B	6.B	7.D	8.A	
9.C	10.B
VI.Read the passage and choose the best answer.
1.A	2.D	3.B	4.C	5.B
VII.Rewrite each sentence so that the meaning stays the same.
1.I haven't worn that shirt since May.
2.It's a long time since we last met each other.
3.Travelling by train is much cheaper than travelling by air.
4.What happens with this TV?
 is wrong with this TV?
5.When are John and Mary going to get married?
6.He can make people understand him when he speaks English.
7.She doesn't study hard enough.
8.The car is too expensive for me to buy.
VIII.Use the prompt words to make a sentence.
1.These exercises are too difficult for students to do without mistakes.
2.I have not seen Mai since we left school.
The end!
ĐỀ SỐ 10
ĐỀ VÔ ĐỊCH ANH 8 LẦN 3
Năm học 2007-2008
I.Choose one word whose underlined part is pronounced differently from
the others 
1. a. notice
b. grow
c. ghost
d. lost
2. a. casual
b. material
c. champagne
d. campus
3. a. deny
b. deposit
c. benefit
d. respond.
4. a. hike
b. shrine 
c. widely
d. opinion
5. a. furious
b. purpose
c. surf
d. turn.
II. Choose the best answer, circle the letter a, b, c or d 
1. The baby’s getting..everyday.
 a. more big	b. bigger	c. bigger and bigger	d. more and more big
2. Englishat the meeting.
 a. speak	b. speaks	c. is speaking	d. is spoken
3. These flowers......................
 a. smell good	b. smells good 	c. smell well	d. smells well
4. She ..getting up early now.
 a. didn’t use to	b. is used to	c. is using to 	d. used to
5. Did you put ..................... sugar in my coffee?
 a. many	b. a few	c. so many	d. much
6. Do you know yesterday?
 a. if did they arrive 	b. if they arrive	
 c. if did they arrived	 d. if they arrived
7. If you are tired, you should..a break.
	a. make	b. do	c. take	d. go
8. Beef is my......................food.
	a. preferable	b. favorable	c. favorite	d. likeable
9. I’m looking......................to hearing from you.
	a. at	b. after	c. over	d. forward
10. She..............a cake when the telephone rang.
	a. makes	b. make	c. has make	d. was making
11. I’ve known him ..........................I left school.
	a. when	b. before	c. until	d. since	
12. He has left his book here on.........................so that you can read it.	
	a. design	b. intention	c. purpose	d. meaning
13. What would you........................me to do for you?
	a. want	b. hope	c. wish	d. have
14. After retiring, my father will spend his........................on an expensive holiday.
	a. dollars	b. accounts	c. savings	d. cheques
15. We can’t go wrong if we.........the instructions.
	a. follow	b. keep	c.take	d. guide
III. Read the text below. Use the word given at the end of each line to form a word that fits in the space in the same line.
 Example: (0) impossible
	These days it is(o).......................to open a newspaper without	 POSSIBLE
reading about the damage we are doing to the environment. 
The earth is being(1).....................and the future looks bad. THREAT
What can each of us do?
	We cannot clean up our(2)......................rivers and seas overnight. POLLUTION
Nor can we stop the(3)...................of plants and animals. But APPEAR
we can stop adding to the problem while(4).................	..........	 SCIENCE
search for answers, and laws are passed in nature’s(5)...............	 DEFEND
	It may not be easy to change your lifestyle(6).................., but COMPLETE
some steps are easy to take: cut down the amount of(7).................. DRIVE
you do or use as little plastic as possible. It is also easy to save energy,
which also reduces(8).................bills. We must all make HOUSE
a personal (9)................... to work for the future of our planet if DECIDE
we want to (10)....................a better world for our grand- children. SURE
III. Put the verbs in brackets into the correct tense or form.
 Dentists can do a lot(0)....to improve...(improve) your teeth. They can straighten your teeth by(1).....................................(put) wires on them. These wires(2)....................................(push) the roots of the teeth the right way. The best time for (3)..............................(do) this is while the teeth(4).............................(grow). A lot of dentists, however, prefer not(5).............................(start) doing this before a child(6)(be) at least eight. Sometimes a dentist even(7)............(use) elastic bands(8).........................(make) a tooth straight. Sometimes(9)...............................(pull) tooth out can prevent the other teeth from(10)............................(grow) too close to one another.
IV. Fill in an appropriate word in each blank.
 Kipling was the first writer........ (1)..... expressed the faith and national pride. He was.......(2)...... in Bombay India.........(3)..... 1865 and was taken .....(4)..... England to .....(5).... educated at the .....(6).... of 6. But at the age of 17 he returned ......(7)...... India and became a journalist. ........(8)..... this time he.....(9).... a great amount of prose and portry. After wards he returned to England and travelled in Japan and America. He received the 1907 Nobel ....(10)... for literature and died in 1936 while he was working on his autbiographical notes.
V. Read the passage and choose the best answer.
After inventing dynamite, Swedish-born Alfred Nobel became a very rich man. However, he foresaw its universally destructive powers too late. Nobel preferred not to be remembered as the inventor of dynamite, so in 1895, just two weeks before his death, he created a fund to be used for awarding prizes to people who had made worthwhile contributions to mankind. Originally there were five awards: literature, physics, chemistry, medicine and peace. Economics was added in 1968, just sixty-seven years after the first awards ceremony. Nobel's original legacy of nine million dollars was invested, and the interest on this sum is used for the awards which vary from $30,000 to $125,000.
Every year on December 10, the anniversary of Nobel's death, the awards (gold medal, illuminated diploma, and money) are presented to the winners. Sometimes politics plays an important role in the judges' decisions. Americans have won numerous science awards, but relatively few literature prizes. No awards were presented from 1940 to 1942 at the beginning of World War II Some people have won two prizes, but this is rare; others have shared their prizes.
1. When did the first award ceremony take place7
	A. 1895 	B . 1901 	C. 1962 	D. 1968
2. Why was the Nobel prize established?
A. To recognise worthwhile contributions to humanity.
B. To resolve political differences.
C. To honour the inventor of dynamite.
D. To spend money.
3. In which area have Americans received the most awards?
	A. Literature 	B. Peace 	 C. Economics 	D. Science
4. Which of the following statements is not true?
A. Awards vary in monetary value.
B. Ceremonies are held on December 10 to commemorate Nobel's invention.
C. Politics can play an important role in selecting the winners.
D. A few individuals have won two awards.
5. In how many fields are the prizes bestowed?
 	A. 2 	B. 5 	 C. 6	D. 10
VI. Write a new sentence as similar in meaning a possible to the original sentence 
John missed the lecture because he came very late
If John ............................................................................................
He could not afford to buy the car
The car............................................................................................
You will not be accepted if you don’t finish your home work
Unless.............................................................................................
I had to spend the whole evening finishing the test
It.....................................................................................................
Weather conditions influence most people’s lives.
 Most people’s lives........................................................................ 
VII. Make meaningfull sentences based on given hints 
My friend / live / next door / enjoy / read / book / very / much
He / prefer / fiction book / non – fiction book.
He / start / collect / book / he school / boy.
He / spend / a lot of money / book /years now
He hope / he / have / own library.
Keys
 I : 5 điểm , mỗi phần chọn đúng cho 01 điểm 
1.d	2.b	3.c	4.d	5.a
II. 15 điểm , mỗi phần chọn đúng cho 01 điểm
1. c	2.d	3.a	4.b	5.d	6.d	7.c	8.c	
9.d	10.d	11.d	12.c	13.a 	14.c	15.a
III. 10 điểm , mỗi phần chọn đúng cho 01 điểm
	1. THREATENED 
	2. POLLUTED
	3. APPEARANCE
	4. SCIENTIST
	5. DEFENESTRATION
	6. COMPLETELY
	7. DRIVING
	8. HOUSE
	9.DECIDEDNESS
	10. ENSURE
IV. 10 điểm , mỗi phần chọn đúng cho 01 điểm
putting
will push
doing
are being grown
to start
is
uses
to make
pulling
being grown / growing
V. . 10 điểm , mỗi phần chọn đúng cho 01 điểm	
1.was	2.born 3. in 4. to 5. be 	6.age
 7.to 8. by 9. was 10. prize
VI. . 10 điểm , mỗi phần chọn đúng cho 02 điểm	
	1.B	2.A	3.D	4.B	5.C
VII.
Câu VI : 5 điểm , mỗi câu viết lại đúng cho 01 điểm
1. If John hadn’t come late , He’d not have missed the lecture
	had come ealier , he’d have attended the lecture 
2. The car was too expensive for him to buy
3. Unless you finish your work , you will not be accepted.
4. It took me the whole evening to finish this test
5. Most peole’s lives are influenced by weather conditions
Câu VII : 5 điểm , mỗi câu đúng cho 01 điểm
My friend who lives / living next door enjoys reading books very much
He prefers fiction books to non- fiction books
He started collecting books when he was a school boy
He has spent a lot money buying books for years now.
He hopes he’ll have own library.
ĐỀ SỐ 11
PHONG GD VÀ ĐÀO TẠO
Đề thi chọn HSG tỉnh cấp THCS LỚP 8
Năm học: 2012 - 2013
Môn: Tiếng Anh 
Thời gian làm bài: 150 phút (Không kể thời gian giao đề)
(Đề thi cú 06 trang)
 Lưu ý: → 
Thí sinh không sử dụng bất kể tài liệu nào, kể cả từ điển.
 → 
Thí sinh làm bài trực tiếp vào đề thi, ghi câu trả lời vào các ô cho sẵn ở cuối các phần.
 → 
Riêng phần trắc nghiệm thí sinh chỉ ghi đáp án A, B, C hoặc D vào ô cho sẵn.
 →
Giám thị không giải thích gì thêm.
Section 1: Vocabulary, Grammar and Phonetics (5pt)
Choose the correct answers in A, B, C or D to complete each sentence (1pt)
1. Bob hasn’t  his mind yet.
A.
made
B.
gone
C.
used to
D.
found
2. Everyone has to follow this way to get into the fair, ?
A.
do they
B.
don’t they
C.
doesn’t she
D.
doesn’t he
3. We spent half a year _____ this hotel.
A.
to build
B.
built
C.
with building
D.
building
4. She is bored _____ getting up early.
A.
with
B.
in
C.
of
D.
to
5. Would you like me to get you something to drink? - ______
A.
That would be nice
B.
No, I’m sorry
C.
That’s too bad
D.
My pleasure
6. English is the _____ language on one- fifth of the land area of the world.
A.
office
B.
official
C.
officer
D.
officially
7. It's an hour since he ......... , so he must be at the office now.
A.
has left
B.
left
C.
was leaving
D.
is leaving
8. 14. I usually go to work by bus, but ________ and then I use my motorbike.
A.
again
B.
Once
C.
now
D.
ever
9. Of my parents, my father is _________________.
A.
the stricter
B.
the strictest
C.
stricter
D.
strict
10. "What can I get for you?". ______________ .
A.
All right
B.
I'm afraid not
C.
I hope so
D.
Yes, please
Your answers:
1.
3.
5.
7.
9.
2.
4.
6.
8.
10.
Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. (1pt)
1. 
A.
think
B.
healthy
C.
thus
D.
ethnic
2. 
A.
discussion
B.
revision
C.
attention
D.
admission
3. 
A.
cease
B.
chase
C.
increase
D.
raise
4. 
A.
although
B.
enough
C.
laugh 
D.
cough
5. 
A.
mute
B.
junior
C.
music
D.
humor
6. 
A.
who
B.
where
C.
which
D.
when
7. 
A.
send
B.
tent
C.
rely
D.
tend
8. 
A.
lock
B.
shock
C.
block
D.
program
9. 
A.
talked
B.
passed
C.
dialed
D.
stopped
10. 
A.
comb
B.
climb
C.
dumb
D.
blond
Your answers:
1.
3.
5.
7.
9.
2.
4.
6.
8.
10.
 Put the correct verb forms of the verb in brackets. (1pt)
"Do you mind if I sit here?" - "I'd rather you (sit)...................... over there."
There (be) .. no rain here for 6 months. 
He spoke to me as if he (be)  my father. 
By the time we (stop) , we had driven six hundred miles. 
 5. The price ( become ) ................... more and more expensive these days.
 6. Pupils are made (work) hard at this school.
 7. It’s ten years since I last (see)  her. 
 8. Don’t forget (lock)  the door before going to bed. 
 9. The pens ( produce ).............. by Thien Long Company are usually cheap and good.
 10. The film (begin) ......................at 7.30 or 8.00?
Your answers:
1. 
5. 
9. 
2. 
6. 
10. 
3. 
7. 
4. 
8. 
IV. Fill the blanks with the right form of the CAPITAL words provided in the right column (1pt). 
1. Their children have quite _____________ characters. DIFFERENCE
2. What is the correct ______________of this word? PRONOUNCE
3. He didn’t win the championship, so he felt very _____________ . hope
4. She is one of the greatest _______ to appear in this theater. PERFORM
5. My house is on the top of a hill. It’s very ____ there in the fall. WIND
6. It is ___________ to eat too much sugar and fatty food. HEALTH
 7. Many rural areas in Viet Nam have been __________ in the last few years. urban
8. Bell ______________ demonstrated his invention.	 SUCCESS
9. Every day, there are two ____ from Da Nang to Ho Chi Minh city. FLY
10. There are a lot of _______________ in the competition. contest
Your answers:
1. 
5. 
9. 
2. 
6. 
10. 
3. 
7. 
4. 
8. 
 V. Choose the underlined words or phrases that are not corect in standard written English. Find and correct it. (2pts)
 1. Lan seemed happily when she received her aunt’s letter.
 A	 B	C	 D
2. My brother didn’t have money enough to buy the dictionary he liked
 A	 B	 C	 D
We should put the coffee table among the armchair and the couch.
 A	B	 C	 D
The driver of the car was serious injured in the accident.
 A B C D
5. Everyone was exciting as the prince wanted to choose his wife from the village.
 A 	 B	 C	 D
6. He gets up early in order reviewing lessons before school.
 A	 B C D
7. All the students are looking forward to spend their free time relaxing in the sun this summer.
 A 	B	 C	 D
8. I agree that we ought be good students at school and good children at home
 A B C D
9. Be careful when you cross a busy street. Look out with cars and trucks.
 A	 B	 C D
10. Is she accustomed to doing her homework by her?
 A	 B	 C	 D
Your answers:
1. ................ -> ..............................
6. .................. -> ................
2. .............. -> ......................
7. ...................-> ................
3. ................ -> .....................
8. ...................-> ................
4. .................-> ......................
9. ...................-> .................
5. ............... -> ...................
10. .................-> ...............
Section 2: Reading (2pts)	
Read the passage and choose the correct answer in A, B, C or D. (1 pt)
Flood in Dorchester
 (1) ... six o’clock yesterday evening, the River Thames burst its banks and flooded a wide area. By nine o’clock the floods had reached the town of Dorchester. The main street was soon  (2)..... 3 feet of water. Fire engines arrived quickly to pump away the water, but heavy rain made their job very  (3) ..... .
Mrs Rose Willow, a  (4)......... nearly 80 years old, and living alone in her cottage, was trapped upstairs  (5)........ three hours. Finally, firemen were able to rescue her with ladders and a small  (6).......... “My cat, Tibbles, stayed with me all the time”, said Mrs Willow. “She  (7)......... me a lot. She sat with me so I didn’t feel afraid”.
The rain has

Tài liệu đính kèm:

  • doc20_de_thi_HSG_Anh_8.doc