Bộ sưu tập đề thi học sinh giỏi và đáp án Tiếng Anh 8

Bộ đề 1

I/ Trắc nghiệm: Chọn câu trả lời đúng nhất

1. The weather . nice yesterday.

 a. is b. was c. will be d. has been

2. It's difficult . your direction.

a. to follow b. following c. to following d. followed

3. Would you mind . in the front of the Taxi, Mark?

a. sit b. to sit c, sitting d. siting

4. The boy . over there is my brother.

a. stand b. stood c. standing d. being stood

5. I was cooking for dinner .

a. Then the phone rang b. then the phone was ringing

c. When the phone rang d. when the phone was ringing.

6. The leader said that . to award the prize to you .

a. He is pleasing b. he was pleasing

c. he is pleased d. he was pleased

7. On Christmas Eve, people often . a tree

a. are decorated b, were decorated c. decorating d. decorate

8. He asked me .

a. Where I like coffce or not b, Whether I liked coffce

c. What I liked coffce d, Which I liked coffce

9. What's was wrong with your printer?

a. It didn't work b, It's doesn't c, It hasn't work d, It won't work.

10. The Statue of Liberty was . to the USA by the french.

a. contructed b, designed c, completed d, presented

 

doc 84 trang Người đăng vuhuy123 Ngày đăng 25/10/2018 Lượt xem 201Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem 20 trang mẫu của tài liệu "Bộ sưu tập đề thi học sinh giỏi và đáp án Tiếng Anh 8", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
. signature	C. signing	D. sign.
9. Jane and Jack stood in front of the mirror and looked at ........................ .
	A. herself	B. himself	C.theirselves	D. themselves
 10. Susan is the ........................... of the three girls. 
	A. prettier	B. prettiest	C. pretty	D. prettily
 11. ......................the beginning of the day called morning or evening?
	A. Is	B. Are	C. Does	D.Can
12. Nam ................... familiar with getting up early in winter two years ago.
	A. was	B. were	C. is	D. has been
13.The school yard was..................... with students. 
A. crowd	B. crowds	C. crowded	D. crowding 
14. These are new born.......................of our farm.
A. calf 	B. calves	C. calfes	D. calfs 
15. My father always drives.......................... He is a ...................... driver.
	A. carefully - careful	B. carefully - carefully	
C. carefully - care	D. careful – carefully
16. Unless you work hard, you.. fail the exams.
A. won’t fail 	B. will fail	C. don’t fail	D. didn’t fail
17. Mr Minh used to ..alot when he was young.
	A. smoke	B. smoking	C. smoked	D.be smoking
18. Minh drew that picture. . No one helped him . 
A. himself	B. heself	C. hisself	D. Minh’s self
19. Why are you turning on the TV ? I ..the news.
	A. will watch	B. am going to watch	C. watch 	D. watched
20. Hung is . to ride motobike to school.
A. not old enough	B. old not enough	
C. enough old not	D. enough not old
21. We have learned English . nearly three years.
A. since	B. for	C. in	D. in	 
22. Tom failed the exam . his laziness.
A. so	B. because	C. because of	D. instead of
23. I told him  so much candy.
A. not to eat	B. don’t eat	C. to not eat	D. to eat not
24. Nam dosen’t watch T.V .................... often as his brother
A. so	B. like	C. such	D. too
25.Nhung is ............................ with being a famous star.
A. boring	B. boredom	C. bored	D. to bore
26. The show last night was so ........................... that we saw it through
A. fascinating	B. fascinated	C. boring	D. excited
27. Their family had a few .................... rest after a long trip
A. hours	B. hour’s	C. hours’	D. hour
28. Either I or Tom .beef.
A. doesn’t like	B. don’t like	C. like	D. likes
29. When I called her, she a bath.
	A. had	B. was having	C. has	D. is having
30. I am looking forward to  you.
	A. see	B. seeing	C. be seeing	D. be seen
31. Whatwhen I called you?
	A. were you doing	B. did you do	C. are you doing	D. do you do
32. I’d rather you..at home tonight.
	A. stay	B. stayed	C. to stay	D. staying
33. It was rainingwe cancelled the trip to Halong Bay last Sunday.
	A. although	B. because	C. so	D. but
34. She spends fifteen minutes..to school.
	A. to walk	B. walking	C.walk	D. walked
35. She hasn’t written to me.
	A. already	B. never	C. no longer	D. yet
III. Viết lại các câu sau, bắt đầu bằng từ cho trước, không thay đổi nghĩa của câu:
How long is it since he left school?
" When..
We can’t afford to buy the car.
" The car
We arrived too late to see the film.
" We didn’t
If you don’t rest yourself, you will be ill.
" Unless..
Nam has never spoken to a foreigner before.
" It
What is the weight of your suitcase?
" How
My house is bigger than your’s.
" Your house isn’t
My father cleans the car every week.
" The car
“Do you know to speak English?” He asked me.
" He asked me.
someone should do the job tomorrow.
" the job
IV.Đọc đoạn văn sau rồi viết T (True) vào câu đúng, F (False) vào mỗi câu sai:
	It is a custom in Britain and in most European countries to celebrate a person’s day. Members of the family and close friends are supposed to be presrent at the party. If they can’t come they may send a gift by post. At the birthday party, the peron who gives birth day party opens all the gifts in front of all the people present and thanks them for the gifts.
	The mother usually makes a birthday cake, or if she can’t, she may order one from a cake- shop. A mumber of candles are placed on the top of the cake and will be lighted when the party starts. The number of candles is also the age of that person. After the light is out they all sing a song “ Ahppy birthday to you.” Then they play some games or sing or dance together.
	1. Only in Britain people celeberate people’s birthday.
	2. Only dear friends and members of the family are present.
	3. Some people may send gifts if they can’t go to the party.
	4. They open the gifts in front of their friends at birthday party.
	5. Father always makes the cake for the party.
	6. You can buy a birthday cake at the cake shop.
	7. The cake is placed on the top of the candles.
	8. The candles will be lighted at the beginning of the party.
	9. The mumber of the candles is also the age of the person.
	10. They don’t sing any song at the party.
	 The end
đáp án
Môn thi: Tiếng Anh- Thời gian: 150 phút
 Bài I và bài II, mỗi ý chọn đúng cho 0.25 điểm. Tổng 10 điểm.
 Bài III: Mỗi câu làm đúng cho 0.5 điểm. Tổng 05 điểm.
When did he left school?
The car is too expensive for him to buy.
– We didn’t arrive realy enough to see the film.
_ We didn’t arrive early in time to see the film.
Unless you rest yourself, you will be ill.
It’s the first time Nam has spoken to a foreigner.
How heavy is your suitcase.
Your house isn’t so big as mine.
The car is cleaned every week by my father.
He asked me if I knew to speak English.
The job should be done tomorrow.
 Bài IV. Mỗi câu đúng cho 0.5 điểm, tổng 05 điểm.
F
T
T
T
F
T
F
T
T
10-F
Class: 8 Thời gian 90 phút
I.Give the correct form of the verb in brackets:
1. He (live) with his grandfather when his parents (go) to Ha Noi
2. Everybody (want) to learn English.
3. She (buy) a new house next month?
4. They (become) better students.
5. What your mother (do) now?
- She (do) the housework.
When she (finish) it?
- She (finish) it in an hour.
II. Give the correct form of the word in brackets:
Generally the countryside is less (pollute) than town. ( ....................
I was (amaze) that his exam results was so bad. ( .....................
The water is too (heat) for us to drink. ( .....................
They can do their work (free). ( .......................
This is (bad) table in our classroom. ( .......................
III. Rewrite the following sentences:
1 . Why don’t you ask her yourself
( I suggest.
2. How about reducing the amount of water we use every day?
( Why.?
3. Remember to turn off the faucet carefully after using.
( Don’t .
4."I can swim." she said. 
-> She said ...............................................................................................................
5"Is Big Ben in London, Hoa?" Nhi asked. 
-> Nhi asked ............................................................................................................
The boys made a fire by their camp. 
-> A fire ...................................................................................................................
IV: Combine these pairs of sentences, using the who, which, where and whose, whom:
He met many friends. The friends encouraged him in his work
..............................................................................................................
He often tells me about his village. He was born there
..............................................................................................................
Can you understand the question? He asked you the question last time
..............................................................................................................
The man is an architect. We play with his son every day
..............................................................................................................
She is the girl. I bought these roses for her
..............................................................................................................
V. Choose the word that has underlined part pronounced differently from the others.
A. south B. bought C. found D. about
A. tribe B. prize C. migrant D. sink
A. decided B. leaned C. traveled D. earned
A. peaceful B. meat C. instead D. leader
VI. Fill in each blank with one suitable word.
Yeaterday .....................(10 Mrs Mai and I went.....................(2)at a clothing store. ......................(3) is open ...................(4) 7 am to 5 pm everyday. I....................(5) a shirt for....................(6) husband. mrs Mai bought two small ones for her........................(7). The first child is six .............................(8) old and the.......................(9) one is only two. We came .......................(10) home at 10 am.
đỏp ỏn và biểu điểm
I. 
1. have lived- went
2. wnt to learn
3. will she buy..?
4. are becoming.
5 is...doing?
- is doing.
will she finish.
will finish
II. 
1. polluted 2 amazed 3.hot 4. freely 5. the worst
III.
1. I suggest taking the bus
2.Why don’t we reduce the amount of water we use everyday?
3. Don’t forget to turn off the faucet carefully after using
4. She said she could swim.
5. Nhi asked Hoa if/ whether Big Ben was in London.
6. A fire was made by their camp by the boys.
IV.
He met many friends who encouraged him in his work
He often tells me about his village, where he was born
Can you understand the question which he asked you last week?
The man whose son we play everyday is an architect
She is the girl whom I bought these rose for.
V. 
B
D
A
C
VI. 
1. morning 2. shopping 3. The store 4. from. 5. bought 
6. my 7. children 8. years 9. other 10. back
Đề 2 
I/ Em hãy tỡm từ mà phần gạch chõn cú cách phỏt õm khỏc so với các từ cũn lại:
1. a,drought b,ought c,brought d,bought 5. a,lunar b, mark c, arrange d,sugar
2. a,mobile b,enroll c,socket d,notice 6. a,clim b,slim c,impossible d,swim
3. a,habit b,hour c,honest d,honor 7.a,pavements b,streets c,crossings d,it’s
4.a,such b,mechanic c,chance d,rich 8. a,raised b,passed c,missed d,liked 
II/ Cho dạng đúng của từ trong ngoặc 
1.Nam likes acting and outdoor (act).
2.The Boy Scouts of America is a youth (organize). 7.Everyone was (excite) at the football match
3.Bell (success) demonstrated his (invent) 8.”The Lost Shoe” is one of the (tradition) 
4.Every week there are 2 (fly) to Hanoi. stories I like (good) 
5.Angkor Wat was (origin) built to honor a Hindu God.
). 6.Is there anything (interest) on TV tonight.
III/Chia động từ trong ngoặc:
1.It (be) two years since I (leave) for Thai Binh town.
2. When we were in the city, we often (take) to the cinema.
3. Nobody ever (treat) me with such kindness.
4. I wish I (have) enough time (finish) work.
5. The theatre (be) quite old. It (build) over 100 years ago.
IV/ Tỡm lỗi sai trong các câu sau rồi sửa lại cho đúng:
Mary and Tom had a chance to spend their holidays in a farm.
We call Uncle Ho is president.
I wish I’ll go to Ho Chi Minh city next year.
I don’t think either of them is at home.
My brother is not same intelligent as his little sister.
V/ Viết lại các câu sau theo chỉ dẫn, khụng làm thay đổi nghĩa của câu:
1. It’s not as warm in Canada as it is in Mexico./ Mexico...
2. I’ve neer seen that play before./ It’s.
3. Nam is the most intelligent student in my class./ Nobody
4. It’s very boring to talk to Jill./ Jill’s.
5. We have known each other for two years./ It’s ..
6. Don’t leave those boys alone./ Those boys..
7. A man I know told me about it./ I was
8. TC company has promised my son a good job./ My son.
VI/ điền vào chỗ trống bằng một giới từ thích hợp:
1.My father is a retied worker and is now living his pension.
2.The tallest buildings in london are small comparision. those in New York.
3.He often goes to work.. motorbike, but bad weather he goes. his company’s car.
4.We wanted them to describe their tripthe beginning. the end. 
5.The teacher was listened to. a great interest.
VII/ điền từ thích hợp vào chỗ trống trong đoạn văn sau:
Every year students in many countries.(1) English. Some of them..(2) children. Others are young people. Some learn(3) school. Others teach themselves. Why(4) all these people want to learn English? It’s difficult to(5) that question. Many boys and girls learn English at school because it’s one of their(6) Many people learn English because it’s useful in(7) work. Some young people learn English for their higher studies because some of their books are(8) English.
VIII/ Dựng từ gợi ý viết thành câu hoàn chỉnh:
Pupils/ look cheerful/ first day/ new school year
You/ hear/ her/ recently?
Useful/ learn/ English.
My Ha bridge/ build/ two years ago
Nam/ can/ this work/ as well/ Lan 
- The end -
↓   ↓
Đề thi học sinh giỏi cấp huyện 2008-2009
Môn thi: tiếng anh 8
Thời gian : 90 phút.
I-Khoanh tròn đáp án đúng trong số a, b and c:
1-Lan is..beautiful..clever.
a-so / that b-enough / to c-both / and
2-What do you intend..?
a-to buy b-bought c-buying
3-My grandfather stopped..cigarette.
a-to smoke b-smoked c-smoking
4-Tim is old enough.with machines.
a-work b-working c-to work
5-I wish Iplay football like Ronaldo.
a-can b-could c-am able to
6-How many people took part.the contest.
a-at b-in c-on
7-The village.noisy.
a-is become b-is becoming c-are becoming
8-She told me..these books to her house.
a-to take b-take c-taking
9-Mary is lookingher school bag.
a-for b-of c-with
10-Susan has worked for that company..4 years.
a-Since b-during c-for
II-Điền một giới từ thích hợp vào chỗ trống:
1-Lan’s family came to this city1985.
2-He had a lot of troubles with Englishthe beginning.
3-Our class is going to that museum.Thursday.
4-The doctor looks sick people.
5-It is about 30 kms from Ha Noi ..my house.
6-Do you get to schoolthe morning?
III-Viết lại câu sao cho nghĩa không đổi với nghĩa câu trước :
1-He said to her : “I’ll take you home”
->He said..
2-People are going to build a bridge over my house.
->A bridge.
3-Hoa loves reading the story.
->Hoa enjoys..
4-I don’t like to watch TV everynight.
->I dislike.
5-They repaired this road in 2002.
->The road..
6-Tea is warm. I can drink it.
->Tea is..
IV-Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc :
1-This film is the best one I ( ever see ) .
2-I ( not see ) him since he (leave ) this school.
3-My father (work ) for the Garment factory since 1987
4-We (spend) several weeks in Ha Long bay last summer.
5-Lan and Nga (not finish) their homework yet.
6-They enjoy ( live ) in Nha Trang.
V-Điền vào chỗ trống bằng dạng thích hợp của từ trong ngoặc :
1-It is a three star hotel but it is not very.( EXPENSE)
2-The facsimile wasby Alexander Bain in 1943. ( INVENT)
3-New ideas can beby private inventors. (DEVELOP )
4-Is Quang Trung school your first.position . ( TEACH)
VI-Tìm lỗi sai và sửa lại cho đúng :
1-The mail sort by computers before delivery.
2-Children educate in part by television directed by computers
3-Your study will improve when you know how use computers more effectively.
4-IsComputers use in directing flights of planes and controlling their airspeeds.
VII-Đọc và trả lời câu hỏi:
 The ancient town of Hoi An lies on the river Thu Bon, more than 30 kms to the south of Da Nang. Occupied by early western traders, Hoi An was one of the major old time comercial ports of South Asia in the 16th century.
 Hoi An is famous for old temples, pagodas, tiled roof houses and narrow streets. Tourists can visit the relics of Sa Huynh and Cham civilizations. They can also enjoy the beautiful scenery of the river Thu Bon, Cua Dai beach, etc . In recent years, Hoi An has become a very popular tourist destination in Viet Nam. Importantly, the committee of the World Heritages of UNESCO officially certified Hoi An as a World Heritage Site in 1999.
 Questions:
1-How far is it from Hoi An to Da Nang ?
2-What is Hoi An famous for ?
3-Can tourists visit a lot of beautiful places in Hoi An ?
4-When was Hoi An recognized as a World Heritage Site?
Answer key:
I-4 points ( mỗi ý đúng được 0,4 điểm )
1-c 2-a 3-c 4-c 5-b 6-b 7-b 8-a 9-a 10-c
II-3 points ( mỗi ý đúng được 0,5 điểm )
1-in 2-at 3-on 4-after 5-to 6-in
III-3 points ( mỗi ý đúng được 0,5 điểm )
1-He said to her he would take her home.
2-A bridge is going to be built over my house.
3-He enjoys reading the story.
4-I dislike to watch TV every night.
5-The road was repaired in 2002.
6-Tea is warm enough for me to drink.
IV-3 points ( mỗi ý đúng được 0,5 điểm )
1-have ever seen 2-have not seen – left 3-has worked
4-spent 5-have not finished 6-living
V- 2 points ( mỗi ý đúng được 0,5 điểm )
1-expensive 2-invented 3-developed 4-teaching
VI-1 points ( mỗi ý đúng được 0,25 điểm )
1- sort -> is sorted 2-educate -> are educated 
3-how use -> how ot use 4-use -> are used
VII-4 points ( mỗi ý đúng được 1 điểm )
1-Hoi An is over 30 kms from Da Nang.
2-Hoi An is famous for old temple, pagodas, tiled roof houses and narrow streets.
3-Yes, they can
4-In 1999.
Đề thi học sinh giỏi 2008-2009
Môn thi: tiếng anh 8
Thời gian : 90 phút.
Câu 1:Chia động từ trong ngoặc.
1.My father (read)......................now.He always (read)............a book after dinner.
2.Mai( telephone)................you when she comes back.
3.While my sister and I (watch)................a movie on TV last night,our uncle in the USA (phone)..............
4.Please continue your work.We don’t mind (wait)..............
5.I (not see).................your bother recently.
6.A new text book (publish)................next month.
7.Where he (spend)............his summer vacation last year?
8.You (use)...............to go camping when you (live).............in the country?
Câu 2.Chọn và khoanh tròn đáp án đúng.
1.I am lucky..............to study abroad.
a.that b.so c.as d.enough
2.Tom is going to participate.........the game.
A.at b.on c.in d.over
3.He’s known Mai..........he was in the country.
a.when b.since c.during d.until
4.Would you...........cleaning the floor for me?
a.like b.please c.mind d.rather
5.It’s .........to believe that he passed the exam.
A.hardly b.hard c.difficutly d.difficulty
6.I failed my exam...........I was lazy.
a.although b.because c.so d.but
7.You are always..............in the class.
a.talking b.talk c.talks d.talked
8.The man.........by the windows is my uncle.
a.standing b.stands c.stand d.stood
9.My friend told me what..........when I visited Hoi An.
a.doing b.to do c.do d.done
10.My family has decided.........Dalat in the summer.
a.to visit b.visit c.visited d.visits
Câu 3.Chuyển thành câu bị động.
1.They gave Linda a prize for one of her books.
-
2.Will they find an easy way to learn English one day?
-
3.No one has told me about her success.
-
4.Some one is repairing my car at the moment.
-
5.She hates people call her “Kitty”. - ..
Câu 4.Cho dạng đúng của từ in hoa vào chỗ trống.
1.Their children have quite ..................characters. 	 DIFFERENCE
2.My broher bought a new..............rod yesterday. 	 FISH
3.Mr Pike runs his business very .............. 	 SUCCESS
4.I like the city life because there are many kinds of .......... 	 ENTERTAIN
5.The scouts do the.................work. 	 VOLUNTEER
6.Is there anything.................. on TV tonight? 	 INTEREST
7.What is the correct.................of this word? 	 PRONOUNCE
8.My uncle often spends his free time doing volunteer work at a local. ORPHAN
9.Relax for some minutes and you’ll feel more.............. COMFORT
10.She is one of the greatest..................to appear in this theater. PERFORM
Câu 5.Điền 1 từ vào chỗ trống trong đoạn văn sau:
The word’s(1)............famous clock is Big Ben standing (2).............to the Houses of parliament in London. Big Ben is the (3)..............of the bell which chimes every hour. The bell(4)..............named after Sir Benjamin Hall,the man (5).............was given the task of hauling the bell up the clock tower.The clock (6).............four faces and keeps accurate time.It can (7)...............adjusted by the removal or addition of coins (8)............a stray attached to the clock’s pendulum. One interesting thing about the clock is (9)..........the light shines abover the belfry at night,it (10)..........that the House of common is still in session.
Câu 6.Đọc đoạn văn sau và trả lời câu hỏi.
It was the first leson after the summer holidays at a small school in England.The lesson was about the seasons of the year. “There are four seasons in the year,”said the teacher,
“They are spring,summer,autumn,and winter. In spring,it is warm and every thing begins to grow.In summer ,It is hot and there are many flowers in the fields and gardens. In autumn,there are many vegetables and much fruit. Everybody likes to eat fruit. In winter,It is cold and it often rains. Sometimes there is snow on the ground.” 
Here the teacher stopped and looked at one of the pupils “stop talking,Tom,”he said. “Now listen to me. Can you tell us when is the best time of apples?”
“Yes,sir,” answered Tom. “It is when the fammer is not at home and there is no dog in the garden.”
 Questions.
1.Where did the lesson take place?
-
2.What was the lesson about?
-
3.What did the teacher ask Tom to do?
-
4.What did the teacher aked the class to do?
-
5.Did the teacher say “Stop talking,Tom,”?
-
Câu 7.Sửa lỗi trong các câu sau:
1.He has waited there for a quarter past six. (1).................
2.Surface mail is many cheaper than air mail. (2).................
3.They do their best to keeping the family happy. (3)................
4.This school is different mine. (4)..............
5.Sure.They are interested in do something different at weekend. (5)..............
Câu 8.Viết lại câu giữ nguyên ý.
1.I would like you to help me put the chair away.
-Do you mind...............................................................
2.Vinh keeps forgetting his homework.
-Vinh is ......................................................................
3.Keep

Tài liệu đính kèm:

  • docBO_SUU_TAP_CAC_DE_THI_HSG_VA_DAP_AN_Tieng_Anh_Lop_8.doc