Đề thi chọn học sinh giỏi vòng huyện Giồng Riềng năm học 2012 – 2013 môn: Tiếng Anh lớp 8

I. Listening (2pts)

 Listen to the passage and complete the spaces with the words you hear. Use only ONE word for each space.

 Hung’s Hobby

 Hung’s hobby is collecting stamps. Many (1)__________think that collecting stamps is boring, but Hung (2)___________ it very much. He now (3)_____________over 200 stamps in his collection. He has stamps from all over the (4)____________, from countries in Asia and Europe. At the moment, he is (5)____________to his pen-friend in England. He is asking his friend to send him some British stamps. In fact, he is (6)_____________asking his Vietnamese friends to give him their old stamps. Now, whenever his friends or family (7)___________ a letter from abroad, they save the stamp and give it to Hung. Hung is saving his money at the moment. He wants to visit all the countries (8)____________stamps he has in his collection. He knows that he works hard at his job, he can save enough money.

II. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from others (1pt)

1. A. few B. new C. sew D. nephew

2. A. tables B. noses C. boxes D. changes

3. A. son B. sing C. soup D. sugar

4. A. waste B. language C. vacation D. stay

 

doc 5 trang Người đăng vuhuy123 Ngày đăng 26/10/2018 Lượt xem 789Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem tài liệu "Đề thi chọn học sinh giỏi vòng huyện Giồng Riềng năm học 2012 – 2013 môn: Tiếng Anh lớp 8", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
UBND HUYỆN GIỒNG RIỀNG KÌ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI VÒNG HUYỆN 
PHÒNG GIÁO DỤC-ĐÀO TẠO NĂM HỌC 2012 – 2013
 ----------------- Khóa ngày 04/11/2012
ĐỀ THI MÔN TIẾNG ANH LỚP 8
Thời gian làm bài: 150 phút (không kể thời gian phát đề)
	------------------------------- 
I. Listening (2pts) 
 Listen to the passage and complete the spaces with the words you hear. Use only ONE word for each space.
	Hung’s Hobby
 Hung’s hobby is collecting stamps. Many (1)__________think that collecting stamps is boring, but Hung (2)___________ it very much. He now (3)_____________over 200 stamps in his collection. He has stamps from all over the (4)____________, from countries in Asia and Europe. At the moment, he is (5)____________to his pen-friend in England. He is asking his friend to send him some British stamps. In fact, he is (6)_____________asking his Vietnamese friends to give him their old stamps. Now, whenever his friends or family (7)___________ a letter from abroad, they save the stamp and give it to Hung. Hung is saving his money at the moment. He wants to visit all the countries (8)____________stamps he has in his collection. He knows that he works hard at his job, he can save enough money. 
II. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from others (1pt)
1. A. few	B. new	C. sew 	D. nephew
2. A. tables	B. noses	C. boxes	D. changes
3. A.. son	B. sing	C. soup	D. sugar
4. A. waste	B. language	C. vacation	D. stay
III. Choose the word whose main strees is placed differently from the others (1pt)
1. A. annoy	B. enough	C. lucky	D. reserved
2. A. appearance	B. annoyance	C. outgoing	D. character
3. A. extremely	B. generous	C. orphanage	D. humorous
4. A. sociable	B. volunteer	C. photograph	D. beautiful	
IV. Choose the best answer (A, B, C or D) to comeplete the sentences (3pts)
	1. A: Can I speak to Mr . Black?
B: I’m sorry. He is speaking at the meeting right now. Can I take a _____?
	 A. note	B. letter	C. word	D.message	
	2. The teacher made Tom _______ and ______ his question yesterday.
	A.stood/ answered	B.stand/ answer	C.to stand/answer 	D.standing/ answering
	3. – Do you want coffee or tea? - _________. I don’t mind.
	A. Both	B. All	 C. Any	 D. Either
	4. – Who is that man with Ann? – I’m not sure. It ______ be her brother.
	A. may	B. must	C. will	D. can
 5. Whose book is this? - It’s _______
	A. my	B. me	C. mine	D. a book
	6. Some people are used to _______ in crowded buses and don’t mind it at all.
	A. riding	B. ride	C. rode	D. to ride
	7. It’ll ______ me a few more minutes to finish my homework.
	A. give	B. spend	C. take	D. get
	8. The purpose of the examination was to ________ the students’s knowledge of the subject.
	A. choose	B. try	C. improve	D. test
	9. In the kitchen, there was a ________ table.
	A. beautiful large wooden round	B. beautiful large round wooden
	C. large beautiful round wooden	D. round wooden beautiful large
	10. He rarely shows his feelings. He’s rather ________.
	A. reserved	B. sociable	C. humorous	D. helpful
	11. A lot of new information ________ interesting.
	A. seem	B. is	C. are	D. sound
	12. Like reading, writing and speaking, music can ______ ideas, thoughts and feelings.
	A. express	B. talk	C. make	D. say	 
V. Fill in the blank with the correct form of the word given in bracket (2pts)
1.The nurse will _____________ you before the doctor checks your health.(measurement)
2. A cold with coughing, sneezing or running nose is really _________.(pleasure)
3. Edison’s most famous __________ was the electronic bulb.(invent)
4. This dictionary is very ___________ for you to learn English. (use)
5. My brother is a stamp ___________. He has a beautiful stamp __________ (collect)
6. There is a little ____________ between the two cities. (differ)
7. Bell ____________ demonstrated his invention. (success)
VI. Using the word(s) given, rewrite the second sentence so that it has the same meaning as the first one (5pts)
Ex: What is your weight? (heavy)
	→ How heavy are you?
It took her an hour to make this dress . (spent)
→.....................................................................................................
 2. How much is the watch? (price)
	→ .....................................................................................................
3.Lan is the youngest of the three sisters. (has)
	→ .......................................................................................................
4. Listening to music is more interesting than watching TV. (prefer)
	→ ........................................................................................................
5. She is a good badminton player. (well)
	→ ........................................................................................................
6. The dictionary is too expensive for me to buy. (enough)
	→ ........................................................................................................
7. No cars in the worlds are more expensive than Japanese ones. (the most)
	→ ........................................................................................................
8. I love to read books very much. (enjoy)
	→ ........................................................................................................
9. My father often went to the movie theater when he was young. (used to)
	→ ........................................................................................................
10. The last time we went to the cinema was two years ago.(gone)
	→ ........................................................................................................
VII. Use the words given to complete the following sentences (4pts)
1.My sister / can / badminton / good / I / not.
→ ........................................................................................................
 2. In/ past/ man/ not/ stay/ underwater/ long time.
	→ ........................................................................................................
 3. I/ won’t/ soccer/ friends/ tomorrow/ because/ stay/ home/ take/ grandmother.
	→ ........................................................................................................
	4. Swimming/ popular/ sport/ teenagers/ city.
	→ ........................................................................................................
	5. Last year/ brother/ work/ engineer/ printing factory.
	→ ........................................................................................................
	6. “balanced diet” / mean/ you/ eat/ variety/ food/ without/ eat/ much/ anything.
	→ ........................................................................................................
	7. Mymother/ always/ wash/ vegetables/ careful/ before/ cook/ them.
	→ ........................................................................................................
	8. What/ they/ have/ dinner/ last night?
	→ ........................................................................................................
VIII. Fill in each blank with one word of your own to complete the passage (2pts)
One day last summer a boy of ten took (1) _______ old tyre from his father’s garage and went down to the beach to (2) ________ although he could not swim and his mother had told him not to go near the water. But he felt hot, so he took no notice of (3) ________ warning . Before long the wind (4) _______ him out to sea. His sister saw him but by this time he was (5) ________ far out for anyone to reach him. Then someone had the idea to (6) ________ the police. In a few minutes a helicopter was flying (7) ________ the boy and he was soon pulled to safety. Cases like this (8) _________ every day in summer and sometimes people (9) _________ not so lucky. What surprizes police is that people know it is dangerous to go to the sea when they can not swim. Yet, they keep (10) _________ so.
 *Answer :
1. ________ 2. _________ 3. _________ 4. _________ 5. __________
6. ________ 7. _________ 8. _________ 9. _________ 10. __________
- The End-
	ANSWER KEY(CLASS 8)
I. Listening (2pts)
Mỗi từ điền đúng 0,5đ
 (1) people (2) enjoys	(3) has	 (4) world	 
 (5) writing (6) always	(7) receive	(8) whose
II. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from others (1pts)
Mỗi từ chọn đúng 0,25đ
	1. C	2. A	3. D	4. B
III. Choose the word whose main strees is placed differently from the others (1pts)
Mỗi từ chọn đúng 0,25đ
1. C	2. D	3. A	4. B
IV. Choose the best answer (A, B, C or D) to comeplete the sentences (3pts)
Mỗi từ chọn đúng 0,25đ
1.D	2.B	3.D	4.A	5.C	6.A	
7.C	8.D 9.B	10.A	11.B	12.A
V. Fill in the blank with the correct form of the word given in bracket (2pts)
Mỗi từ viết đúng 0,25đ
1. measure
2. unpleasant
3. invention
4. useful
5. collector - collection
6. difference
7. successfully
VI. Using the word(s) given, rewrite the second sentence so thst it has the same meaning as the first one (5pts)
Mỗi câu viết đúng 0,5đ
1. → She spent an hour making this dress.
2. → What is the price of the watch?
3. → Lan has two older sisters.
4. → I prefer listening to music to watching TV.
5. →She plays badminton well
6. →The dictionary isn’t cheap enough for me to buy.
7. →Japanese cars are the most expensive ones in the world
8. →I enjoy reading books very much.
9. →My father used to go to the movie theater when he was young
10. →We haven’t gone to the cinema for two years.
VII. Use the words given to complete the following sentences (4pts)
Mỗi câu viết đúng 0,5đ
1.My sister can play badminton well but I can not.
2.In the past man could not stay underwater for a long time.
3.I won’t play soccer with my friends tomorrow because I will stay home to take care of my grandmother.
4.Swimming is the most popular sport for teenagers in my city.
5.Last year my brother worked as an engineer in the printing factory
6.A “balanced diet” means you eat a variety of food without eating too much of anything.
7.My mother always washes vegetables carefully before cooking them.
8.What did they have for dinner last night?
VIII. Fill in each blank with one word of your own to complete the passage (2pts)
Mỗi từ điền đúng 0,2đ
1. an	2. swim	3. her	4.blew	5. too
6. call/ ring/ phone	7. towards/ over	8. happen	 9. are	 10.doing

Tài liệu đính kèm:

  • docHSG tieng anh 8 (2012-2013).doc