Đề thi chọn học sinh giỏi vòng huyện Giồng Riềng năm học 2012 – 2013 môn Tiếng Anh lớp 9

I. Listening (2pts)

 Listen to the dialogue and complete the spaces with the words you hear. Use only ONE word for each space.

 Sales assistant: Good afternoon. Can I help you?

 Customer: Yes, please. I want to buy a jacket.

 Sales assistant: I see. What colour jacket do you want?

 Customer: A black one.

 Sales assistant: And what ________ (1) are you?

 Customer: I’m a _________ (2).

 Sales assistant: I’m (3)___________ we don’t have any black jackets left in that size, sir.

 Customer: Oh dear. How about dark blue?

 Sales assistant: Please wait a moment. Yes, here you are.

 Customer: Thank you. I’ll try it on.

 Sales assistant : Oh, that looks very nice, sir.

 Customer: Does it look a (4)________ too small?

 Sales assistant: No, I ________ (5) think it’s too small at all. It (6)________ you very well.

 Customer: All right. I’ll _________ (7) it.

 Sales assistant : Fine. That’ll be (8)_____________ dong, please.

 Customer : Here you are.

 Sales assistant: Thank you.

 Customer: Thank you. Bye.

 

doc 5 trang Người đăng vuhuy123 Ngày đăng 26/10/2018 Lượt xem 151Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem tài liệu "Đề thi chọn học sinh giỏi vòng huyện Giồng Riềng năm học 2012 – 2013 môn Tiếng Anh lớp 9", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
UBND HUYỆN GIỒNG RIỀNG KÌ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI VÒNG HUYỆN 
PHÒNG GIÁO DỤC-ĐÀO TẠO NĂM HỌC 2012 – 2013
 ----------------- Khóa ngày 04/11/2012
ĐỀ THI MÔN TIẾNG ANH LỚP 9
Thời gian làm bài: 150 phút (không kể thời gian phát đề)
	------------------------------- 
I. Listening (2pts)
 Listen to the dialogue and complete the spaces with the words you hear. Use only ONE word for each space.
	Sales assistant:	Good afternoon. Can I help you?
	Customer:	Yes, please. I want to buy a jacket.
	 Sales assistant: 	I see. What colour jacket do you want?
	Customer:	A black one.
	Sales assistant:	And what ________ (1) are you?
	Customer:	I’m a _________ (2).
	Sales assistant:	I’m (3)___________ we don’t have any black jackets left in that size, sir.
	Customer:	Oh dear. How about dark blue?
	Sales assistant:	Please wait a moment... Yes, here you are.
	Customer:	Thank you. I’ll try it on.
 	Sales assistant :	Oh, that looks very nice, sir.
	Customer: 	Does it look a (4)________ too small?
 	Sales assistant:	No, I ________ (5) think it’s too small at all. It (6)________ you very well.
	Customer:	All right. I’ll _________ (7) it.
	Sales assistant :	Fine. That’ll be (8)_____________ dong, please.
	Customer	: Here you are.
 Sales assistant:	Thank you.
	Customer:	Thank you. Bye. 
II. Phonetics.(2pts)
A. Pick out the word whose underlined and bold part is pronounced differently from that of the other words.
1. a. dull	b. result	c. compulsory	d. pull
2. a. bread	b. break	c. steak	d. Great
3. a. look	b. school	c. loose	d. Food
4. a. roofs	b. tickets	c. waves	d. tops
B. Pick out the word that has the stress differently from that of the other words.
1. a. recreation	b. museum	c. correspond	d. entertain
2. a. embroider	b. majority	c. material	d. inspiration
3. a. bamboo	b. enjoyable	c. banyan	d. arrive
4. a. dormitory	b. satisfactory	c. practical	d. interest
III. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence.(3pts)
1. Visitors are welcomed by friendly and hospitable________of Vietnamese people.
	A. religion	B. impression	C. attitude	D. expression
2. I love the city. The ___________of the city impress me a lot.
	A. views	B. sights	C. places	D. scenes
3. Miss White is a nurse. She ________working at night.
	A. used to	B. uses to	C. is used to	D. has used to
4. Wear a helmet when riding a motorbike. Helmets are used______ our head.
	A. to protect	B. protect	C. protecting	D. protected
5. Don’t wear that dress because it doesn’t________your yellow T-shirt.
	A. fit	B. like	C. suit	 D. match
6. It was not a business appointment, just a_______meeting with some friends.
	A. casual	B. common	C. general	D. average
7. Television________only for the last forty or fifty years.
	A. must be existed	B. has been existed	 C.was existed D. has existed
8. She_______her homework yet. She_______more time.
	A. has finished - doesn’t need	B. hasn’t finished – needs
	C. didn’t finish – needs	B. hasn’t finished – needed
9. Hardly__________believes that.
	A. somebody	B. anybody	C. everybody	D. All
10. It’s time you___________to study harder to pass the final exam.
	A. to try	B. try	 	C. tried	D. will try
11. “When did they first meet?” “_______a rainy day______May.”
	A. At-on	B. On-in	C.In-in	D. On-on
12. They worked hard______they might be well prepared for the examination.
	A. because	B. since	C. then	D. so that
 IV. Rewrite the following sentences without changing their meanings. (5pts)
1. My hometown doesn’t have any lakes.
 There____________________________________________________
2. I came here because of the English course.
 I came here_______________________________________________
3. It is said that he is ninety years old.
	He_______________________________________________________
4. He drank such a lot of coffee that he couldn’t get to sleep.
	He drank so_________________________________________________
5. About thirty million people are watching this program.
	This program_________________________________________________
6. Helen started to learn Chinese in 2000.
	Helen has been____________________________________________
7. Now fashion designers want the traditional “Ao dai” to be changed.
	Now________________________________________________________
8. I spent two hours doing my homework.
	It ___________________________________________________________
 9. English is a compulsory second language in all secondary school in Malaysia.
	Students have to study __________________________________________
 10. Nam is sorry now that he didn’t accept the job.
	Nam now wishes that___________________________________________
V. Read this reading. Fill in each blank with an appropriate word of your own.(4pts)
 Peter has a very exciting summer holiday this year. His French pen-friend invited him to (1)_________ her family in the south of France. Peter (2)_________ by plane from London to Paris. Marie, his French friend, (3)_________ him in Paris and they (4)_________a train from Paris to Marseilles. Marseilles is the (5)_________ where Marie’s family lives. It is a very large port. A lot of people live in Marseilles and (6)_________are many interesting shops and cafés there. Peter (7)_________ learning French at school two years ago and he spoke French (8)_________ the time with Marie and her family. At (9)_________ it was very difficult for him but soon it became (10)_________ easier. One day Marie and her parents took Peter (11)_________ a picnic in the mountains. They (12)_________ a big hill. From the top of the hill, they had a wonderful (13)_________ . in the (14)_________ they could see the sea. Peter was very sad when it was time to go (15)_________ to London and school. He is looking (16)_________ to next summer when Marie is going to spend her holidays with her family in England. 
VI. Write the complete sentence with the words or phrases given.(4pts)
1. Peter / said / go / Ha Noi / following / day.
 _____________________________________________________
2. He / ought / go / diet / if / he / want / weight.
 _____________________________________________________
3. Last summer vacation / Mai / go / her parents / home village / Mekong Delta.
 _____________________________________________________
4. It / compulsory / wear / safety helmet / a motorbike.
 _____________________________________________________
5. That block / flats / pull down / now / because / it / unsafe.
 _____________________________________________________
6. Our friends / us / go / their houses / lunch / sometimes / dinner.
 _____________________________________________________
7. I hope / I / take / a boat trip / Mekong River / before / come back / Japan / July.
 _____________________________________________________
8. He / enjoy swim / sea / eat / seafood / but / Mai / only like / make / sand castles.
 _____________________________________________________
---The End---
	ANSWER KEY (CLASS 9)
I. Listening (2pts)
Mỗi từ điển đúng 0,25 đ
 (1) size 	(2) medium	(3) afraid	 (4) looks	 (5) bit	
 (6) fits (7) take	 (8) 300,000 (three hundred thousand)
II. Phonetics (2pts). 
Mỗi câu đúng 0,25 điểm.
A. Pick out the word whose underlined and bold part is pronounced differently from that of the other words.
1d 	2a	 	3a	4c
B. Pick out the word that has the stress differently from that of the other words.
1b	 	2d	3c	4b
III. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence.(3pts)
Mỗi câu đúng 0,25 điểm.
 1C	 2B 3C 4A 5D 6A 7D 8B 9B 10C 11B 12D
 IV. Rewrite the following sentences without changing their meanings. (5pts)
Mỗi câu đúng 0,5 điểm.
There aren’t any lakes in my hometown.
I came here because I wanted the English course
He is said to be ninety years old.
He drank so much coffee that he couldn’t get to sleep.
This program is being watched by about thirty million people.
Helen has been learning Chinese since 2000.
Now fashion designers want to change the traditional “Ao dai”.
It took me two hours to do my homework.
Students have to study English as a second language in all secondary schools in Malaysia.
Nam now wishes that he had accepted the job.
V. Read this reading. Fill in each blank with an appropriate word of your own.(4pts)
Điền mỗi từ đúng 0,25 điểm.
 (1) visit (2)went (3) met (4) took (5) town 
 (6)there (7) started (8)all (9) first (10) much 
(11) for (12) climbed (13) space (14) distance (15) back (16)forward
VI. Write the complete sentence with the words or phrases given.(4pts)
Mỗi câu đúng 0,5 điểm.
Peter said that he would go to Ha Noi the following day.
He ought to go on a diet if he wants to lose weight.
Last summer vacation, Mai went with her parents to her home village in the Mekong Delta.
It is compulsory to wear a safety helmet on a motorbike.
That block of flats is being pulled down now because it is unsafe.
Our friends invites us to go to their houses for lunch and sometimes for dinner.
I hope I can take a boat trip along the Mekong River before coming back to Japan in July.
He enjoys swimming in the sea and eating seafood, but Mai only likes making sand castles.

Tài liệu đính kèm:

  • docHSG tieng anh 9 (2012-2013).doc