Đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 8 kèm đáp án

ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI TIẾNG ANH LỚP 8

(Thời gian làm bài: 120 phút)

PART TWO: PHONETICS

I. Circle the letter A, B, C or D before the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. (0,2x 10 = 2pts)

1. A. promised B. hoped C. booked D. burned

2. A. though B. ought C. thought D. bought

3. A. hard B. carry C. card D. yard

4. A. try B. why C. heavy D. dry

5. A. cool B. food C. look D. flood

II. Choose the word whose main stress is placed differently from the others in each group.0,2 x 10= 2pts)

1. A. realize B. improve C. possible D. comfortable

2. A. important B. especially C. prefer D. influence

3. A. general B. opinion C. abroad D. surprise

4. A. comfort B. nation C. apply D. moment

5. A. medical B. advise C. vegetables D. physical

 

doc 8 trang Người đăng vuhuy123 Ngày đăng 27/10/2018 Lượt xem 139Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem tài liệu "Đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 8 kèm đáp án", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 8 kèm đáp án giúp các bạn học sinh luyện tập, ôn thi Tiếng Anh, từ đó, các bạn sẽ nắm vững kiến thức và đạt điểm số cao trong học tập, các bạn tham khảo.
ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI TIẾNG ANH LỚP 8
(Thời gian làm bài: 120 phút)
PART TWO: PHONETICS
I. Circle the letter A, B, C or D before the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. (0,2x 10 = 2pts)
1. A. promised	B. hoped	C. booked	D. burned
2. A. though	B. ought	C. thought	D. bought
3. A. hard	B. carry	C. card	D. yard
4. A. try	B. why	C. heavy	D. dry
5. A. cool 	B. food 	C. look 	D. flood
II. Choose the word whose main stress is placed differently from the others in each group.0,2 x 10= 2pts)
1. A. realize 	B. improve 	C. possible 	D. comfortable
2. A. important 	B. especially 	C. prefer 	D. influence
3. A. general 	B. opinion 	C. abroad 	D. surprise
4. A. comfort 	B. nation 	C. apply 	D. moment
5. A. medical 	B. advise 	C. vegetables 	D. physical
PART THREE: VOCABULARY AND GRAMMAR (0.2 x30 = 6.0 pts)
I. Circle the best option A, B, C or D to complete the following sentences. (0,2x 10 = 2pts)
1. The teacher told him ___________ up late.
A. to not stay 	B. to stay not	C. to stay not	D. not to stay
2. My father is good at ____________ English.
A. speaking 	B. spoken 	C. speak 	D. to speak
3. We are all ________ that you passed your English exam. Congratulation!
A. relieved 	B. afraid	C. delighted 	D. certain
4. “__________to come and have dinner with us?” “I’d love to but I’m very busy”.
A. would you mind 	B. Could you please 	
C. Would you like 	D. Do you enjoy 
5. I am very _____________ in the information you have given me.
A. concerned 	B. interested 	C. surprised 	D. worried
6. Can you tell me where ______________ ?
A. she does 	B. does she 	C. she is 	D. is she
7. You have to work ____________ for the coming exam.
A. hardly 	B. more hardly 	C. more hard 	D. hard
8. I saw her _____________ the flowers in the garden.
A. watering 	B. watered	C. be watered 	D. is watering
9. They had their luggage ___________ by the porter.
A. carry 	B. carrying 	C. to carry 	D. carried
10. She often spends her weekend ___________ through pleasant open countryside.
A. travel 	B. traveling 	C. to travel 	D. to traveling
II. Use the words given in brackets to form a word that fits in the space. 
(0,2x 10 =2pts)
1. This book has a lot of information. It’s very _________________. (use)
2. You’ll meet the tour guide on your ________________ at the hotel. (arrive)
3. Our post is delivered ______________________except for Saturday (day)
4. Ha Long Bay was by UNESCO as a World Heritage Site. (recognition)
5. Relax for some minutes and you’ll feel more ______________ .	(comfort)
6. His parents are very __________________ of him. 	(pride)
7. “The lost shoes” is one of the _______________ stories I like best.	(tradition)
8. The _____________ from Hanoi to London was delayed in two hours. 	(fly)
9. I’m sure that I have connected the printer ___________ . 	(proper)
10. Each of my friends has a _________________ character. 	(differ)
III. Complete the following sentences with the correct form of the verb in the brackets (1pts)
1. The dictionaries (1. buy _________________) yesterday.
2. While my mother and I (2. watch__________________) a film on T V last night, our aunt in the USA (3. phone_______________).
3. My friend (4. not/visit_____________) me since he (5. move ____) to another town.
IV. Fill in each gap of following sentences with a suitable preposition. (1pts)
1. Could I help you ______________ your bag?
2. Na got up late this morning because her alarm clock didn’t go ___________.
3. I’m looking forward ____________ seeing you in June.
4. In the competition, everyone fell____________ the deep and dangerous water.
5. Ha Long Bay is recognized ___________ UNESCO as a World Heritage Site
PART FOUR: READING
I. Circle the best option A, B, C, D to complete the following passage (2pts)
How to be a friend to the earth.
There (1) many simple things we can do to stop the (2)..of the environment. First of all, we should not dump our rubbish without (3)..which things, such as bottles and paper can (4)..
We should put objectives that we can recycle in (5)bins. Secondly, instead of talking our car wherever we go, we ought to leave it at home (6)possible, and go on foot or (7) .public transport. When we have to drive to the supermarket (8) our shopping, we should always remember (9)our own bags (10)  we don’t need to use the supermarket’s plastic bags.
1. A. are	B. is	C. was	D. were
2. A. destroy	B. destroyed	C. destructive	D. destruction
3. A. think	B. to think	C. thinking	D. thought
4. A. be recycled	B. recycle	C. recycling	D. being recycled
5. A. recycle	B. recycles	C. recycled	D. recycling
6. A. where	B. whenever	C. where	D. wherever
7. A. on	B. in	C. by	D. to
8. A. to do	B. do	C. to make	D. making
9. A. taking	B. to take	C. take	D. took
10. A. so	B. that	C. so that	D. so as	
II. Fill in each gap with one suitable word.(2pts)
The world’s (1)famous clock is Big Ben standing (2).to the Houses of parliament in London. Big Ben is the (3)..of the bell which chimes every hour. 
The bell(4)..named after Sir Benjamin Hall, the man (5).. was given the task of hauling the bell up the clock tower. The clock (6) ..four faces and keeps accurate time. It can (7).adjusted by the removal or addition of coins (8).a stray attached to the clock’s pendulum.
One interesting thing about the clock is (9).the light shines abover the belfry at night, it (10)..that the House of common is still in session.
Your answers:
1. ..
2. 
3..
4. .
5. ..
6. 
7. 
8. 
9. .
10. ..
III. Read the following passage and answer the questions that follow. (1p) 
 Christmas is almost here. Holiday music fills the air. Colorful lights shine brightly in windows. The stores are crowed with people buying last-minute gifts. All these are Christmas traditions. Another tradition is snow. Christmas in the northern part of the world comes a few days after the star of winter. So, in many places, a blanket of clean white snow covers the ground on Christmas Day. This is what is mean by a “While Christmas”.
 Of course, many places do not get snow in December. In fact, they may be very warm at that time of year. People who like snow - but live where it is warm -dream of having a white Christmas. American songwriter Irving Berlin captured these feelings in his song “White Christmas”. ”White Christmas” is one of the most popular songs of all times. Hundreds of singers and musicians have recorded it. Perhaps the most famous version was sung by Bing Crosby. Songwriter Irving Berlin was Jewish. He did not celebrate Christmas as a religious holiday. But in his Christmas song, he shared a message of peace and happiness which all people a joy.
 So from all of us - to all of you-we wish the happiest and most joyful holiday. 
What are the stores crowded with?
Which part of the world does Christmas come a few days after the star of winter?
What do people in warn places dream at Christmas?
By whom was the famous song “White Christmas’ written?
What does he share with us in his famous song?
SECTION D: WRITING
I . Find out correct one mistake in A, B, C or D of each sentence and then correct. (1point)
1. He slept in his room when the fire alarm rang. ............................ 
	 A	 B	 C	 D
2. Shall you close the window for me, please? ............................... 
 A	 B	 C	 D
3. He gets up early in order to reviewing lessons before school. ......................... 
	 A	 B	C	D
4. The ambulance will be there for about ten minutes. ......................... 
 A	 B	C	 D	
5. I’ve been leaning English since 4 years. ............................. 
 A	 B	 C D
II. Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first.(2pts)
1. Thinking of making toys from used paper was his interesting idea.
It’s interesting that 	
2. He hasn’t come back to his home village for over 20 years now.
It’s 	
3. That’s the strangest film I’ve ever seen.
I have never 	
4. The last time we met each other was ten years ago.
We haven’t 	
5. Mai said “It is raining heavily outside.”
Mai said 	
6. Have you ever played a computer game before?
Is this 	
7. France presented the Statue of Liberty to the United States in 1876.
The Statue 	
8. The water was so cold that the children couldn’t swim in it.
The water wasn’t 	
9. People should stop experiments on animals.
Experiments 	
10. Ann said to me “Will you do English test tomorrow?”
	Ann asked me	
III. Write about a festival you joined recently. (150 words)
˜THE END™
ĐÁP ÁN ĐỀ THI TIẾNG ANH 8
Part two
I. 
1. D	 	2. A	3. B	4.C 	5.D 	
II. 
1 - B 
2 - D 
3 - A 
4 - C
5 - B
Part three:
I. 1. D	2. A	3. C	4. C	5. B	
 6. C	 7. D	 8. A	9. D	10. B
II. 
1. useful	2. arrival	3. daily	 4. recognized 	5. comfortable
6. proud	7. traditional	8. flight	 9.properly 	10. different
III. 
1. were bought	2. were watching	3. was phoning	4. hasn’t visited 5. moved	
IV.
1. with
2. off
3. to
4. into
5.by
Part four:
I. 
1. A
2. D
3. C
4. A
5. D
6. B
7. C
8. A
9. B
10. C
II.
1.most
2. next
3. name
4. was
5. who
6. has
7. be
8. on
9. that
10.means
III.
They are crowded with people buying last-minute gifts.
They northern part of the world does. / It is the northern part of the world.
They dream of having a white Christmas.
It was written by Irving Berlin.
She shares a message of peace and happiness (which all people can joy.) 
Part five:
I.
1. A
2. A
3. C
4. C
5. C
was sleeping
will
review
without for
for
II.
1. It is interesting that he thought of making toys from used paper.
2. It’s over twenty years since he last came back to his home village.
3. I have never seen such a strange film before.
4. We haven’t met each other for ten years.
5. Mai said It was raining heavily outside.
6. Is this the first time you have played a computer game?
7. The Statue of Liberty was presented to the United State by the France in 1876.
8. The water wasn’t warm enough for the children to swim in.
9. Experiments on animals should be stopped. 
10.Ann asked me if I would do English test the next day/ the following day.

Tài liệu đính kèm:

  • docde-thi-hoc-sinh-gioi-tieng-anh-lop-8.doc