Giáo án Anh văn 9 học kì 1

PERIOD 1: REVISION

I. AIMS: Review the indirect speech

II. Ojectives : By the end of the lesson, Ss will be able to remember the main knowledge from English 8

III. Ways of working : T-WC, pair work , individual work.

 PROCEDURES

1.Organization:

 Greeting & checking attendance

2.Check the old lesson:

3.New lesson:

-Ask Ss to repeat the way to change the direct into indirect speech

: change the time ,tenses, subject.

 Direct -> Indirect

Tenses : * Simple Present Simple past

 am/is/are was/were

 V(s,es) Ved/irreguler

 *Simple Future

 will would

 shall should

 *Simple present Continuos Past continuous

 am/is/are +Ving was/were +Ving

 

docx 153 trang Người đăng vuhuy123 Ngày đăng 27/10/2018 Lượt xem 433Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem 20 trang mẫu của tài liệu "Giáo án Anh văn 9 học kì 1", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
bÞ ®éng
E.g: We are cleaning the room now.
 - The room is being cleaned now.
b/ Reported speech:
E.g: " Where do you live?", he asked me.
 - He asked me where I lived.
 " Do you live in the countryside?", she asked.
 - She asked me if I lived in the countryside.
c/ Tag questions:
E.g: You like foreign films, don't you?
 He has arrived. hasn't he?
d/ Gerunds after some verbs:
like, dislike, love, hate, enjoy, admit, deny, delay..........................
	3. Prepositions:
 Prepositions of time:
at, on, in, till, until, up to, between, after, before, while, during,......................................
	II. Practice:
1. Put the verbs in brackets into the simple present or the present progressive tense:
a. He usually (drink) coffee but today he (drink) tea.
b. What she (do) in the evening? ~ She usually (play) cards or (watch) TV.
c. I won't go out now as it (rain) and I (not have) an umbrella.
d. The last train (leave) the station at 11.30.
e. He usually (speak) so quickly that I (not understand) him.
f. I (wear) my sunglasses today because the sun is very strong.
g. Tom can't have the newspaper now because his aunt (read) it.
h. I'm busy at the moment. I (redecorate) the sitting room.
i. You always (write) with your left hand?
j. You (know) why an apple (fall) down and not up?
* Key:
a. drinks, is drinking
b. does she do, plays, watches
c. is raining, don't have
d. leaves
e. speaks, don't understand
f. am wearing
g. is reading
h. am redecorating
i. Do you always write
j. Do you know, falls
2. Put the verbs in brackets into the simple past or the past continuous tense:
a. I (make) the cake when the light went out. I had to finish it in the dark.
b. I didn't want to meet Paul so when he entered the room I (leave).
c. He (watch) TV when the phone rang. Very unwillingly he (turn) down the sound and (go) to answer it.
d. When I (look) for my passport I (find) this old photograph.
e. You looked very busy when I (see) you last night. What you (do)?
f. As I (cross) the road I (step) on a banana skin and (fall) heavily. I still (lie) on the road when I (see) a lorry approaching. Luckily the driver (see) me and (stop) the lorry in time.
g. When he (awake) she (sit) by the window. She (look) at something in the street, but when he (call) her she (turn) and (smile) at him.
h. As they (walk) along the road they (hear) a car coming from behind them. Tom (turn) round and (hold) up his hand. The car (stop)
* Key: 
a. was making
b. left
c. was watching, turned, went
d. was looking, found
e. saw, were you doing
f. was crossing, stepped, fell, was lying, saw, saw, stopped
g. awoke, was sitting, was looking, called, turned, smiled 
h. were walking, heard, turned, held, stopped
4. Consolidation: 
- Ask Ss to copy the right answers in their notebooks
5. Homework: (1 minutes)
- Review the English tenses and all the grammar structures you have learned.
________________________________________
Planning date: 12/ 12/2013
 Period 34. Revision for the first term exam.
I. Aims:
- To help students revise the verb forms of the tenses: The present tense, The present progressive, The past simple and the present perfect and the uses of these tenses.
- To help students review some grammar structures, prepositions.
- To help students do some more exercises to develop students' skills.
II. Objectives: By the end of the lesson, students will be able to be ready for the exam.
III. Ways of working: T - WC, individual work.
IV. Materials: Textbook, reference books.
V. Anticipated problems: Some students may find the exercises difficult.
 PROCEDURES
1. Warm up: (1 minute) Greet and check the students' attendance.
2. Revision:
3. New lesson: (43 minutes)
	I/ Put the verbs in brackets into the present perfect or the present simple tense:
a. He (live) in London for two years and then (go) to Edinburgh.
b. Shakespeare (write) a lot of plays.
c. My brother (write) several plays. He just (finish) his second tragedy.
d. I can't go out because I (not finish) my work.
e. I (write) the letter but I can't find a stamp
f. Here are the shoes; I just (clean) them.
g. He (go) out ten minutes ago.
h. You (see) the moon last night?
i. The play just (begin). You are a little late.
k. We (miss) the bus. Now we'll have to walk.
* Key:
a. lived, went
b. wrote
c. has written, has just finishes
d. haven't finished
e. have written
f. have just cleaned
g. went
h. Did you see
i. has just begun
k. have missed
	II. Choose the best answer (2pts)
1 The weather was bad, .....................we didn't go on a picnic.
	A. however	B. but	C. because	D. so
2. The teacher asked me......................... a passage into Vietnamese.
	A. to translate	B. translate	C. translating	D. translated
3. Martin asked if he........................ use the phone.
	A. can	B. could	C. may	D. must
4. In the past, people got the .......................news from town criers.
	A. newest	B. newer	C. latest	D. recent
5. They are watching the news. It is very.......................................
	A. informative	B. information	C. inform	D. informing
6. What is the...................... language in your country?
	A. traditional	B. national	C. international	D. optional
7. September 2nd has been considered a great holiday in Viet Nam ...............1945.
	A. since	B. in	C. for	D. from
8. The police officer stopped us and asked us where......................................
	A. were you going	B. are you going	C. we are going	D. we were going. 9.Miss Lan ....................... me why I wanted that job.
	A. should	B. told	C. said	D. asked
10. One of my friends said that he ......................... learning English with her teacher.
	A. like	B. has like	C. liked	D. will like
11. Our trip will be ready ..................... two days.
	A. on	B. at	C. in	D. for
12. I saw your school's......................... in today's edition of Vietnam News.
	A. advertise	B. advertising	C. advertiser	D. advertisement
13. We are impressed ........................ her beauty.
	A. on	B. of	C. to	D. by
14. He wishes he........................ have to do the housework.
	A. don't	B. doesn't	C. didn't	D. wasn't
15. Long ago, French................................ in Viet Nam.
	A. is spoken	B. was spoken	C. has spoken	D. were spoken
1. D
2. A
3. B
4. C
5. A
6. B
7. A
8. D
9. D
10. C
11. C
12. D
13. D
14. C 
15. B
	III. Read the following passage carefully. then decide which sentences is true (T) and which one is false (F).
	Bangkok, the capital of Thailand, is a city of contrast. It's an exciting, crowded, modern, city, a city that is full of history. Streets of Bangkok are usually noisy and crowded with people selling food, clothing, flowers or souvenirs. Visitors love the river markets, the beautiful temples and architectures and the friendly Thai people.	Most of the year, Bangkok is hotter than any other capital city in Asia, but from December to February, the weather is cooler and more comfortable. Bangkok is an interesting city to visit at any time of the year.
	There is always plenty to do there from watching Thai dancing or boxing to taking a boat trip on the river or trying some delicious and spicy food or spending hours at the beautiful beaches.
1. Bangkok is a modern city and it is also full of history.
2. Visitors come to Bangkok only because of the food and the shopping.
3. No other capital city in Asia is as cool as Bangkok most of the year.
4. Visitors can visit Bangkok at any time of the year.
5. There is not much to do in Bangkok.
Key: . 1.T	2. F	3. F	4. T 	5. F
4. Consolidation: 
- Ask Ss to copy the right answers in their notebooks
5. Homework: (2 minutes): Review for the test.
________________________________________
Planning date: 12/12/2013
 Period 35 Revision for the first term exam.
I. Aims:
- To help students revise the verb forms of the tenses: The present tense, The present progressive, The past simple and the present perfect and the uses of these tenses.
- To help students review some grammar structures, prepositions.
- To help students do some more exercises to develop students' skills.
II. Objectives: By the end of the lesson, students will be able to be ready for the exam.
III. Ways of working: T - WC, individual work.
IV. Materials: Textbook, reference books.
V. Anticipated problems:
Some students may find the exercises difficult.
 PROCEDURES
1. Warm up: (1 minute) Greet and check the students' attendance.
2. Revision:
3. New lesson: (43 minutes)
I/ Give the correct form of the verbs in brackets to complete the sentences .
1. She (leave) school last year. Since then she (work) as a waitress at a local pub.
2. We (have) a small party next Sunday. Would you like to come? 
3. When I (see) you yesterday, you (sit) in a cafÐ.
Key: 1. left, has worked
 2. are having / are going to have, 
 3. saw, were sitting
II/ Rewrite the following sentences, so that the meaning stays the same (1.5pts).
1. "This picture is very nice", my uncle said.
My uncle said (that / the picture was very nice.)
2. Mary is sorry. She isn't on the beach now
 Mary wishes (she were on the beach now).
3. Ms. Huong has written a lot of articles for the Viet Nam News.
A lot of articles (have been written for the Viet Nam News by Ms. Huong).
III. Complete the following sentences with correct tag questions:
1. His mother is very proud of him, ..............................?
2. The lift isn't working today, .....................................?
3. You are afraid of dogs, ............................................?
4. He didn't wake you up this morning, ......................? 
5. You gave him my address, .......................................?
IV/ Make all the changes and additions necessary to produce from the following sets of words and phrases, sentences which together make a complete letter. (2.5 pts)
Dear Sir, 
1. I / see / school’s advertisement / TV / last night.
 ( I saw your school’s advertisement on TV last night).
2. I / interested / learn English / and / I / like / information / school.
 (I am interested in learning English and I would like some information about your school)
 3. I / study / English / four years / but / want / improve / speaking and listening skills.
(I have been studying / have studied English for four years, but I want to improve my speaking and listening skills).
4. I / be / very grateful / if / you / send / details / courses and fees.
 (I would be very grateful if you could send me (the) details of courses and fees).
5. Look / forward / hear / you / soon.
 (I look / am looking forward to hearing from you soon).
Yours sincerely,
Samuel Johnson
V. Complete the following sentences with on, at, for, from, to or between
1. He goes to his office every day except Sunday. .................... Sundays he stays at home and works in his garden.
2. I'm returning to England ............... the end of this term.
3. He started going to school.................... the age of five. So now he's been in school ........................ two years.
4. ................ I found the work very tiring, but .................... a few weeks I got used to it.
5. I'm going to Paris ................ Monday morning with Tom. Would you like to come with us?
6. Children get presents ..................... Christmas and ................. their birthdays.
7. Children are very fond of swimming ...................... the summer.
8. My father works ..................... 7 a.m.................... 5 p.m.
9. ................my birthday, there will be a party ................. 7 pm and 10 pm. 
10. ...................years afterwards, people still remembered that terrible night.
*Key:
1. On
2. at
3. at, for
4. At, in
5. on
6. at, on
7. in
8. from....to
9. On, between
10. For
4. Consolidation: - Ask Ss to write the answers into their notebook.
5. Homework: (2 minutes) -- Review to prepare the test.
Planning date: 15/12/2013	
Period 36. the first term test
I. Aims: To check Ss’ knowledge from Unit 1 to Unit 5
- To develop students’ skills.
II. Objectives: By the end of the lesson, students will be able to remember all the knowledge they’ve learnt. 
III . Ways of working: individual work.
IV. Materials: test papers
V. Anticipated problems:
	PROCEDURES
1. WARM UP (1 minute)
2. Check Ss’ attendance
3. Test:
Ma trËn
Chñ ®Ò
NhËn biÕt
Th«ng hiÓu
VËn dông
Tæng
TN
TL
TN
TL
TN
TL
I. Reading
5
 2,5
5
 2,5
II. Language focus
4
 1
10
 2,5
4
	2
18
 5,5
III. Writing
4
	2
4
 2
Tæng
4
 1
15
 5
8
 4
27
 10
Planning date: 4/1/2013
Period 37. Unit 6: the environment
 Lesson 1: Getting started + Listen and read 
I. Aims:
- To introduce the topic of the environment 
- To help students read a text about the protecting the environment for details.
- To develop students' skills.
II. Objectives: By the end of the lesson, students will be able to know more about the environment problems, talk about the things they've done to keep the environment clean and beautiful, what they think might happen if the pollution continues.
- Students practise the conditional sentence Type 1.
III. Ways of working: T - WC, pair work, individual work.
IV. Materials: Textbook, pictures in the textbook, tape and cassette player.
V. Anticipated problems: The lesson may take time.
 PROCEDURES
1. Warm up: (1 minute) Greet and check the students' attendance.
2. Revision: 
3. New lesson:
STAGES
ACTIVITIES
ON BOARD
PRE READING
(12 minutes)
* Pre teach vocabulary:
- Teacher uses techniques to teach students new words.
- Checking understanding:
Rubout and remember.
* Matching:
Getting started P.47
- Students match the environment problems to the pictures.
* Pre questions:
What do you usually do to protect our environment?
I. New words:
- garbage dump:
- deforestation:
- dynamite fishing:
- spraying pesticides:
- disappointed (adj):
the shore:
b·i ®æ r¸c th¶i
sù tµn ph¸ rõng
viÖc ®¸nh b¾t c¸ b»ng thuèc næ
viÖc phun thuèc diÖt s©u bä
thÊt väng
II. Matching:
 a) b) c) 
 d) e) f) 
* Key:
a) air pollution 
b) spraying pesticides
c) garbage dump 
d) water pollution
e) deforestation 
f) dynamite fishing
WHILE READING
(20 minutes)
* Listen and read P.47 - 48:
* Set the scene:
Mr. Brown is talking to some volunteer conservationists.
- Students answer the pre questions.
- Teacher gets students read the text as they listen to it.
* Matching :
- Students match the names in column A with the task in the column B 
- Teacher elicits the model sentences:
- Concept checking:
+ Nh÷ng c©u nµy cã nghÜa tiÕng ViÖt lµ g×?
+ Khi nµo th× sö dông cÊu tróc c©u nµy?
+ C©u gåm mÊy mÖnh ®Ò? MÖnh ®Ò If ë th× nµo? MÖnh ®Ò chÝnh ë th× nµo?
* Comprehension questions:
- Students answer the comprehension questions on page 48.
III. Listen and read:
1. Match the names in column A with the task in column B:
* Answer key:
1 + f 2 + e 3 + b 
4 + a 5 + c 6 + d
2. Model sentences:
- If you can't find your place, I will help you get there with this map.
- If we work hard, we'll make this beach a clean and beautiful place again.
III. Answer the comprehension questions:
* Key:
1. The speaker is Mr. Brown.
2. The listener are (member of) the volunteer conservationists.
3. They are on the beach.
4. They are going to clean the beach.
5. If they work hard today, they will make the beach clean and beautiful again soon. 
POST READING
(10 minutes)
* Discussion: 
- Ask Ss to write the right answers and discuss 
 * How do we keep the school environment clean ?
* Discussion: 
4. Consolidation:
- Ask Ss to repeat how to keep the beach clean from the text .
5. Homework: (2 minutes)
- Learn by heart the new words and read the text again.
- Do exercises 4 P. 44 (Workbook)
- Prepare Speak (textbook)
* Teacher guides students to do the exercises:
Planning date: 7/ 1/ 2014
Period 38. Unit 6: the environment
 Lesson 2: Speak. P.49 - 50
I. Aims:
- To help students t persuade people to protect the environment.
- To develop students' skills.
II. Objectives: By the end of the lesson, students will be able to persuade their friends to do something to protect the environment and to reduce the environmental pollution.
III. Ways of working:- T - WC, team work, group work, pair work, individual work.
IV. Materials: Textbook
V. Anticipated problems: 
 PROCEDURES
1. Warm up: (1 minute) Greet and check the students' attendance.
2. Revision: (5 minutes) Brainstorming:
- Students write the thing that make our environment polluted.
air pollution pollpollution
deforestation
Environmental problems
3. New lesson:
STAGES
ACTIVITIES
ON BOARD
PRE SPEAKING
(15 minutes)
* Pre teach vocabulary:
- Teacher uses techniques to teach students new words.
- Checking understanding: 
Rubout and remember.
* Set the object of task a. P.49
* Presentation dialogue:
- Teacher present the dialogue to the students.
* Substitution drill:
- Students use the expressions and idea cues given.
I. New words:
(to) prevent:
(to) reduce:
(to) wrap:
(to) avoid:
exhaust fume:
ng¨n chÆn, phßng chèng
lµm gi¶m, gi¶m
bäc, gãi
tr¸nh
khÝ th¶i
II. Expressions:
- I think you should.................................
- Won't you ...........................................?
- It would be better if you..................... .
- Why don't you.....................................?
- Why not...............................................?
- What / How about...............................?
III. Dialogue:
S1:
S2:
S1: 
 I think it would be better if we use banana leaves instead of paper or plastic bags to wrap food.
Why? How come?
Because plastic bags are very hard to dissolve, they will cause pollution. And if we use less paper, we can save trees in the forest. That 's how we can save the environment.
WHILE SPEAKING
(15 minutes)
* Speak P.49:
- Matching:
Students match the items in green box with the items in the red box. (On posters)
* Questionnaire: (Group work)
- In group of four students find possible answers in section a) to the questionnaire
* Discussion: (Group work)
- In groups of four students discuss with a partner the best way to protect the environment, take turns to try and persuade your partner into doing things they think the most practical.
IV. Speak:
1. Matching:
E.g: 
S1: How can we save paper?
S2: Use banana leaves.
2. Speak:
Example:
- I they we should burn trash to reduce the amount of garbage we produce to protect the environment.
- No, we shouldn't do that. Burning trash will pollute the air. I think the best way to reduce garbage is to reuse and recycle things.
- How can we do that? I think only the factory can.
- What about collecting used paper, bottles and cans every day? It's not difficult.
- That's a good idea! Let's do that.
POST SPEAKING
(7 minutes)
* Write it up:
- Students write the ideas of the best way to protect the environment.
3. Write it up:
Example:
- Write on both sides of the paper / recycle used paper.
- Save plastic bags, clean and reuse them.
- Don't throw waste and garbage into streams, lakes and even oceans.
- Throw garbage in waste bins.
- Use fewer private vehicles and don't release pollutants into the air.
- Try to reuse and recycle things.
4. Consolidation;
- Ask Ss to write the answers to the above question.
5. Homework: (2 minutes)
- Learn by heart the new words.
- Do exercises: Reading. P.45 (workbook)
- Prepare: Listen and language focus (textbook)
* Teacher guides students to do the exercise:
Planning date : 14 /1/2014
Period 39. Unit 6: the environment
 Lesson 3: Listen + Language focus P.50, 53 - 55.
I. Aims:
- To help students listen for details, further practice for conditional sentence type 1.
- To help students know how to use adjectives and adverbs; students practice the adverb clauses of reason (as, because, since); adjective + that clause.
- To develop students' skills.
II. Objectives: By the end of the lesson, students will be able to do all the tasks.
III. Ways of working: T - WC, individual work.
IV. Materials: Textbook, pictures in the textbook, cassette player.
V. Anticipated problems: - Students might have difficulty in understanding the listening text which has completed structures and a lot of new words.
- The lesson may take time.
 PROCEDURES
1. Warm up: (1 minute) Greet and check the students' attendance.
2. Revision: (2 minutes) Teacher asks students some questions:
What are we doing with our environment now? Are we polluting it? What are we polluting? (air, water, land...........)
3. New lesson:
STAGES
ACTIVITIES
ON BOARD
PRE LISTENING
(6 minutes)
* Set the scene:
- Short discussion: How the Ocean is polluted? / What makes the Ocean polluted?
* Pre teach:
- Teacher uses techniques to teach students new words
* Prediction: 
- Students predict 4 things that make the ocean polluted. (individual work)
- Students compare their predictions (pair work)
I. New words:
raw sewage:
(to) pump:
(to) leak:
marine (adj):
oil spills:
vessel:
nước th¶i chưa qua xö lý b¬m
rß rØ
thuéc biÓn
sù trµn dÇu
tµu, thuyÒn
WHILE LISTENING
(10 minutes)
* Listen. P.50
- Students listen for the first time and check their prediction (selecting)
- Students listen for the second time and do the gap fill:
- Students listen for the third time to check their task.
Tapescrips:
Our oceans are becoming extremely polluted. Most of this pollution comes from the land, which means it comes from people. Firstly, there is raw sewage, which is pumped directly into the sea. Many countries, both developed and developing, are guilty of doing this. Secondly, ships drop about 6 million tons of garbage into the sea each year. Thirdly, there are oil spills from ships. A ship has an accident and oil leak from the vessel. This is not only pollutes the water, but it also kills marin

Tài liệu đính kèm:

  • docxGiao_an_English_9.docx