Giáo án Tiếng Anh 7 thí điểm - Tuần 9

Week 9

Period 25

REVISION

A. Aims and objectives

1. Knowledge: Past simple & Present perfect, Verbs of acting, linking words.

2. Skills: Listening, reading, writing as well as using the language in the specific context.

3. Attitude: Sts must have positive attitude while working in individual or with their classmates

4. Competencies: Help to improve Sts’ paraphrase, synthesis and inference

B. Materials: - Paper tests, teaching plan

C. Procedures:

* Warm –up: - Greeting

- Check students’ attendance.

 

docx 10 trang Người đăng vuhuy123 Ngày đăng 25/10/2018 Lượt xem 443Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem tài liệu "Giáo án Tiếng Anh 7 thí điểm - Tuần 9", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Date of teaching: ____/_____/2014
Week 9
Period 25
REVISION
A. Aims and objectives
Knowledge: Past simple & Present perfect, Verbs of acting, linking words.
Skills: Listening, reading, writing as well as using the language in the specific context.
 Attitude: Sts must have positive attitude while working in individual or with their classmates
Competencies: Help to improve Sts’ paraphrase, synthesis and inference
B. Materials: - Paper tests, teaching plan
C. Procedures:
* Warm –up: - Greeting 
- Check students’ attendance.
* Content:
I. Listen to two dialogues between Mr Black and Susan, Mrs White and Jack about personal information on the phone to complete these sentences with a suitable word. 
Dialogue 1 (Mr Black and Susan)
Dialogue 2 (Mrs White and Jack)
1. I'm..........................., Susan. He isn't here at the moment.
2. I can......................................a message.
3. Tell him that Susan..................................... .
4. What's your...............................................?
5. I don't think she's....................................... .
6. I'll try her............................................... .
7. Have you got her........................................ ?
8. Thanks for your.......................................... .
II. II. Choose the best answer to complete each sentence by circling A, B, C or D. 
1. He was angry_____ I was late..
 a. so 	b. because 	c. so that 	d. although
2. She wore a hat to _____ the sun out of her eyes.
 a. make 	b. let 	c. get 	d. keep 
3. He fell off his bicycle and injured himself.
 a. hurt 	b. destroyed 	c. cut 	d. pained 
4. She had to stay in hospital overnight, just as a (n) _____ .
 a. arrangement 	b. preparation 	c. agreement 	d. precaution 
 Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.
5. a. equipment 	b. upset 	 c. end 	d. help
6. a. happened 	b. helped 	c. burned 	d. bored
 Choose the word whose main stress is placed differently from the others. 
7. a. annoy 	b. enough 	c. lucky 	 d. reserved 
8. a. sociable 	b. volunteer 	c. photograph 	d.beautiful 
 Choose the words or phrases that are not correct in Standard English. 
9. Would you like swimming in the river at the picnic tomorrow? 
 a b c d 
10. They emigrated from Poland for Australia to find work. 
 a b c d 
III. Complete the sentences with appropriate hobbies. 
1. I always go to market to buy some vegetables, meat, fish. My hobby is .............................. .
2. I usually find songs on line and learn them. My hobby is ................................................ .
3. I always buy fresh flowers and put them in a vase. My hobby is........................................ .
4. I always collect empty bottles, cans, paper....to make toys. My hobby is............................... . 
IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces. 
I’m a student in Bristol University. I share a house with three other students. It’s quite a (1) _____ house. We all have our own (2)_____ . There (3) _______ a bed, a desk, a chair, and a wardrobe in the room. It has a washbasin and a mirror in the corner, too. We all share the kitchen, the living room, and the bathroom. We sometimes have arguments about things, like when someone spends too long (4)______ the bathroom, but we have a lot of fun, (5)_______ .
1. a. tall 	b. big 	 c. heavy 	d. old
2. a. rooms 	b. flats 	 c. houses 	d. apartments
3. a. has 	b. have 	 c. is 	d. are
4. a. on 	b. in 	 c. at 	d. over
5. a. too 	b. either 	 c. neither 	d. a & b
V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it. 
I’m in the hospital! I’ve broken my leg! But don’t worry. I’ll be all right. I’ve been here since last Sunday. I had an accident at a football match. I tried to kick the ball but I kicked the goal post! The pain was quite bad, so Dad brought me to the hospital the same day. 
I had a small operation three days ago. The nurses and doctors have been eally nice, but the food’s disgusting. I prefer Mum’s cooking! 
goal post (n) cột gôn 	operation (n) ca phẫu thuật
1. Where is the writer?
a. He’s going on a vacation. b. He’s at home. c. He’s in the hospital.	 d. He’s at school.
2. What has happened to him?
a. He has had a cold.	b. He has broken his leg. 
c. He had an accident.	d. b & c are correct
3. He felt _____pain.
a. no 	b. not much 	c. a lot of	d. a&b are correct
4. What does the word ‘disgusting’ in line 5 mean?
a. delicious 	b. good 	c. healthy 	d. awful
5. Which of the following is not true?
a. The writer has broken his leg because he kicked the goal post.
b. He was brought to the hospital last Sunday.
c. He doesn’t like the nurses and the doctors there.
d. He had a small operation and he will be all right.
VI. Rewrite the second sentence so that its meaning is the same as the first one. (0,5ps)
1. We started to learn English two years ago.
-> We have.................................................................................................................................
2. My mother is fond of gardening on the weekend.
-> My mother enjoys.....................................................................................................................
Tape
Dialogue 1 (Mr Black and Susan): Dialogue 2 (Mrs. White and Jack)
Mr Black
Hello.
Mrs White
Hello.
Susan
Oh, hello, Mr Black. This is Susan. Can I speak to Mark, please?
Jack
Oh, hi. Is that Mrs White?
Mr Black
I'm sorry, Susan. He isn't here at the moment.
Mrs White
Yes, it is.
Susan
Oh.
Jack
This is Jack. Can I speak to Anna, please?
Mr Black
I can take a message.
Mrs White
I don't think she's in. Wait a moment, I'll look in her room.
Susan
Oh, thanks. Tell him that Susan called.
Jack
Mr Black
Oh. What's your number?
Mrs White
Hello, Jack. Sorry, Anna isn't here. She's probably in town.
Susan
668402.
Jack
Oh, OK.
Mr Black
That's 668402.
Mrs White
Do you want to leave a message?
Susan
Thank you very much.
Jack
No, it's OK. I'll try her mobile.
Mr Black
Not at all. Goodbye Susan.
Mrs White
Have you got her number?
Susan
Goodbye, Mr Black.
Jack
I think so. Just a moment. Is it 0797529753?
Mrs White
Yes, that;s right.
Jack
Great! Thanks for your help. Bye.
Mrs White
Bye, Jack.
I. 1. sorry 2. take 3. called 4. number 5. in 6. mobile 7. number 8. help
II. 
1. b 2. d 3. a 4. d 5. a 6. b 7. c 8. b 9. b 10. b
III. 
1. cooking 2. singing 3. arranging flowers 4. making model
IV. 
 1. b 2. a 3. c 4. a 5. a
V. 
 1. c 2. d 3. c 4. d 5. c
VI. 
1. We have learnt English for two years. / since two years ago.
2. My mother enjoys gardening on the weekend.
Period 26
WRITTEN TEST
A. Aims and objectives
Knowledge: Past simple & Present perfect, Verbs of acting, linking words.
Skills: Listening, reading, writing as well as using the language in the specific context.
 Attitude: Sts must have positive attitude while doing the test.
Competencies: Help to improve Sts’ paraphrase, synthesis and inference
B. Materials: - Paper tests, teaching plan
C. Procedures:
1 Warm –up: - Greeting 
- Check students’ attendance.
2. Do the test
(photocopied papers)
Written test
Chủ đề
Nhận biết
Thông hiểu
Vận dung
Cộng
Thấp
Cao
`
TNKQ
TL
TNKQ
TL
TNKQ
TL
TNKQ
TL
LISTENING
Listen to a dialogue of 80-100 words to get the missing words.
Listen to a dialogue of 80-100 words for specific information and do MCQ
Số câu hỏi
5
4
9
Số điểm
1.5
1.0
2.5 (25%)
VOCABULARY + GRAMMAR
Phonetics: Sounds /k/-/s/; /g/
Tenses: Present&past simple; Words related to volunteer work.
- V+ V-ing
-more, less..
- Linking words
Số câu hỏi
8
3
11
Số điểm
1.15
0.45
1.6
(16%)
LANGUAGE FUNCTION
-Request, giving ideas, present perfect
Số câu hỏi
6
6
Số điểm
 0.9
0.9
(9.0%)
READING1
Read a passage about the topic Volunteer work and do MCQ
(PARAPHRASE) 
(SYNTHESIS) 
(INFERENCE)
2
2
1
5
0.4
0.4
0.2
1.0 (10%)
READING 2
Read a text about the topic: houses and then answer the comprehension questions.
(PARAPHRASE) 
(SYNTHESIS) 
(INFERENCE)
2
2
1
5
0.6
0.6
0.3
1.5 (15%)
WRITING 1 
Transformation writing
Số câu hỏi
4
4
Số điểm
1.0
1.0
10%
WRITING 2 
Giving ideas to solve a problem giving by teacher.
Số câu hỏi
1
1
Số điểm
1.5
1.5
(15%)
T.Số câu hỏi
17
11
13
41
TS điểm
3.65
2.45
3.9
10
PART A: LISTENING
I. Listen and complete the dialogue with the words in the box. (15ps)
Africa bands London photo speech
Jack: 	This is a good ____________(1). Where did you take it?
Suzie: I didn’t take it. My friend Molly took it at the Live 8 concert in _____________(2)
Jack: 	Live 8?
Suzie: It was a charity concert for ______________(3). I didn’t go, but I watched it on TV. 
	It was amazing. Did you see it?
Jack: 	No, I didn’t. Did a lot of ________________(4) play?
Suzie: Yes, they did: Coldplay, Stereophonic, KeanBill Gates was there too.
Jack: 	Really? Can he sing? I didn’t know that?
Suzie: He didn’t sing! He made a _________________(5) about Africa.
II. Listen to the dialogue between Harry and Melisa choose the correct answer for the questions below (10ps)
How was Melisa’s weekend?
It was very bad	B. It was OK	C. It was very funny
What did Melisa do on Saturday night?
Stayed home and watches a film.	
 Went to the friend’s house.
Went to the cinema with some friends.
What film did they see?
X-men 3	B. Three men	C. Three especial men
What did she do on Sunday?
Stayed home and slept	B. Stayed home and watched TV	C. Went shopping
PART B. VOCABULARY-GRAMMAR-LANGUAGE FUNCTION.
I. Circle the word which has a different sound in the part underlined. (5ps)
1. A. cinema	B. comic	C. cake	D. cool
2. A. guess	B. big	C. sign	D. again
II. Match the verbs in A with the words/phrases in B. (5ps) 
1. elderly people in nursing homes
a. clean up
2. rubbish
b. donate
3. dirty streets and rivers
c. help
4. the traffic
d. recycle
5. money for the poor
e. direct
III. Circle the best answer to complete each sentence below:(15ps)
1. Ngoc ________ eating fast food because It’s not good for her health.
A. likes	B. loves	C. hates	D. enjoys.
2. Don’t read in bed, _______ you’ll harm your eyes.
A. or	B. and	C. but	D. so.
3. We _________ playing games interesting because I can play them with my friends.
A. think	B. find	C. say	D. tell
4. My parents decided to use _______ electricity by using more solar energy instead.
A. more	B. less	C. much	D. fewer
5. Duong: 	__________________________________? 
 Hai:	Yes, of course
Can I ask you some questions about your hobbies?	B. Do I know your hobbies 
C. What are your hobbies	D. Why do you like reading
6. Nga: Hi Doctor. I was outside all day yesterday. Now I feel terribly hot and my face is red?
 Doctor: Oh, I see. I think _____________________
A. you have flu	B. you have a headache	C. you have a sunburn	D. you have a cough.
7. He was holding his neck all the time. I think he has (a)__________________.
A. stomachache	B. toothache	C. headache	D. sore throat
8. What do you know about the benefits of community?
A. It’s the work you do to get you own benefits.
B. It’s the work you do for your family’s benefits.
C. It’s the work you do to make your image better.
D. It’s the work you do for the benefits of the community.
9. __________________ to help the poor?- Oh, We’ve raised fund and donated money.
A. What do you do	 B. What did you do	C. What have you done	D. What will you do
10. How many plays __________ so far?- Twenty.
A. has he written	B. did he wrote	C. does he write	D. will he write
PART C: READING
I-Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it (10ps)
The Wildlife Treatment Center is a small organization that was set up on the Greek island of Aegina in 1984. Its aims are to protect rare birds and other animals which are in danger and to teach people about the importance of wildlife.
At the busy animal hospital, vets and volunteers take care of anything from birds to bears. Many of the animals in the Center are rare, but not all. The Center accepts any animals that is in trouble, and even takes care of ordinary pets.
Ordinary members of the public usually bring sick and injured animals into the hospital.
set up (phrv) : thành lập 	rare (adj) : quí hiếm
accept (v) : chấp nhận 	vet (n) : bác sĩ thú y
 island (n) : đảovet 	pet (n) : thú cưng 
1. Where is the Wildlife Treatment Center?
A. In Greece 	B. On the island of Aegina	C. a & b 	D. no information
2. At the animal hospital, they take care of _______ .
A. anything from birds to bears 	B. sick and injured anima1 
C. ordinary members of the public 	D. a & b are correct
3. What does the word ‘volunteer’ in line 4 mean?
A. ordinary people	
B. someone who does a job that they do not have to do
C. someone who knows a lot about a particular subject
D. someone who is a member of a non-profit organization
4. Which of the following could replace ‘takes care of ’ in line 7?
A. looks at 	B. looks in 	C. looks for 	D. looks after
5. Who usually brings sick and injured animals into the hospital?
A. vets	B. volunteers	C. members of the Center	D. ordinary people
X. Read the passage and answer the following questions(15ps)	
	We moved into our new house on a warm September day. It was not really a new house. It was a hundred and four years old, but it was new to us. The house had running water, gas and electricity but for some reasons, there was no electricity light in the kitchen. It was something quite unexpected: a house with electricity but without a kitchen light. It was quite puzzling because our kitchen was a large room, perhaps the largest in the house.
When did they move into their new house?
 @...........................................................................................................................................
2. Was the house new or old?	 @...........................................................................................................................................
3.Was the house more than a century old?	 @...........................................................................................................................................
4.Was there no electricity in the house? 	 @...........................................................................................................................................
5. Why did the writer find the house puzzling?	 @...........................................................................................................................................
PART D: WRITING
I. Write full sentences using the suggested words and phrases given. (5ps)
1. It/be good idea/eat/different/kind/fruit/vegetables/everyday.
=>___________________________________________________________________________
2. Eat/fresh fruit/better/you/than/a glass/fruit juice.
=>___________________________________________________________________________
II. Rewrite the following sentences so that they stay the same meaning as the first ones. (5ps)
1. When did you start working for Go Green organization?
=>How long___________________________________________________________________
2. Because it rained heavily, She was late for school. 
=> Because of__________________________________________________________________
III. These days, in your school yard as well as around your school, there is a lot of rubbish. What volunteer activities should be done to solve this problem? Write a short paragraph in about 60 words to give your ideas. (15ps)
_________________________
Answer keys
Part A: Listening
I. Listen and complete the dialogue with the words in the box. (5 x 3.0ps = 15ps)
1. photos	2. London	3. Africa	4. bands	5. speech
II. Listen to the dialogue between Harry and Melisa choose the correct answer for the questions below (4 x 2.5ps = 10ps)
B	2. C	3. A	4. B
Part B: VOCABULARY-GRAMMAR-LANGUAGE FUNCTION
I. (2 x 2.5ps = 5.0ps)
1. A	2. C
II. (5 x 1.0p = 5.0ps)
a-3	b-5	c-1	d-2	e-4
III. Circle the best answer to complete each sentence below:(10 x 1.5ps = 15ps)
1-C	2- A	3-B	4-B	5-A	6-C	7.D	8. D	9. C	10. A
Part C: Reading
I. (5 x 2.0ps = 10ps)
C	2. A	3. D	4. D	5. D
II. (5 x 3.0ps = 15ps)
On a warm September day
It was old
Yes, It was
Yes, there was
Because the kitchen was the largest room in the house.
Part D-Writing
I. Write full sentences using the suggested words and phrases given. (2 x 2.5ps = 5ps)
1. It is a good idea to eat different kind of fruit and vegetables every day.
2. Eating fresh fruit is better for you than (drinking) a glass of fruit juice.
II. Rewrite the following sentences so that they stay the same meaning as the first ones.
 (2 x 2.5ps = 5ps)
1. =>How long have you worked for Go Green organization?
2. => Because of heavy rain, she was late for school.
II. Write a paragraph. (15ps)
Correct form + length: 5.0ps
Accuracy of spelling and grammar + Content: 5ps
Good linking + Creativity: 5.0ps
__________________________________
Period 27
 TEST-CORRECTION
A. Aims and objectives
Knowledge: Past simple & Present perfect, Verbs of acting, linking words.
Skills: Listening, reading, writing as well as using the language in the specific context.
 Attitude: Sts must have positive attitude while doing the test.
Competencies: Help to improve Sts’ paraphrase, synthesis and inference
B. Materials: - Paper tests, teaching plan
C. Procedures:
1 Warm –up: - Greeting 
- Check students’ attendance.
- Chatting
2.Correction the test:
- Ask students to go to the board and do the test again individually.
*Answer keys:
Part A: Listening
I. Listen and complete the dialogue with the words in the box. (5 x 3.0ps = 15ps)
1. photos	2. London	3. Africa	4. bands	5. speech
II. Listen to the dialogue between Harry and Melisa choose the correct answer for the questions below (4 x 2.5ps = 10ps)
B	2. C	3. A	4. B
Part B: VOCABULARY-GRAMMAR-LANGUAGE FUNCTION
I. (2 x 2.5ps = 5.0ps)
1. A	2. C
II. (5 x 1.0p = 5.0ps)
a-3	b-5	c-1	d-2	e-4
III. Circle the best answer to complete each sentence below:(10 x 1.5ps = 15ps)
1-C	2- A	3-B	4-B	5-A	6-C	7.D	8. D	9. C	10. A
Part C: Reading
I. (5 x 2.0ps = 10ps)
C	2. A	3. D	4. D	5. D
II. (5 x 3.0ps = 15ps)
On a warm September day
It was old
Yes, It was
Yes, there was
Because the kitchen was the largest room in the house.
Part D-Writing
I. Write full sentences using the suggested words and phrases given. (2 x 2.5ps = 5ps)
1. It is a good idea to eat different kind of fruit and vegetables every day.
2. Eating fresh fruit is better for you than (drinking) a glass of fruit juice.
II. Rewrite the following sentences so that they stay the same meaning as the first ones.
 (2 x 2.5ps = 5ps)
1. =>How long have you worked for Go Green organization?
2. => Because of heavy rain, she was late for school.
II. Write a paragraph. (15ps)
Correct form + length: 5.0ps
Accuracy of spelling and grammar + Content: 5ps
Good linking + Creativity: 5.0ps
3. Students' mistakes:
- Some sts made mistakes in: height/ hight, present perfect
- Mistakes in tenses
- Many sts made mistakes in Writing/ exercise I. 
4. Grid:
G
K
TB
Y
Kem
7c
5. Homework:
 Prepare: Unit 4 - Getting started
Ngày..thángnăm 2014
BGH duyệt Tổ chuyên môn duyệt

Tài liệu đính kèm:

  • docxWeek 9.docx