Giáo án Tiếng Anh 8 trọn bộ

WEEK 1 Period 1 . REVISION

I. Aims: To help students review their knowledge.

II. Objectives: By the end of the lesson, Ss will be able to review their knowledge through the test.

III. Ways of working: T – WC.

IV. Materials: Text book, color chalk.

V. Anticipated problems:

 PROCEDURES

1. Warm up: (1minutes) Greet and check the Ss’attendance.

2. Revision:

Teacher review the main knowledge in the class 7.

A. Lý thuyết:

I. Tenses :

1. The present simple tense .

2. The present progressive tense.

3. The past simple tense

4. The future simple tense

5. The near future

 

doc 214 trang Người đăng vuhuy123 Ngày đăng 25/10/2018 Lượt xem 66Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem 20 trang mẫu của tài liệu "Giáo án Tiếng Anh 8 trọn bộ", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
sage by choosing the correct word in the box to fill in each blank.
area foreign knows living major native official
population speakers those
There are about 5,000 _________(1) languages in the world today, but only about six of them are ________(2) languages of the world. Two thirds of the world’s population speak ________(3) languages. More than 400 million people speak English as their first or __________(4) language. Another 400 million speak it as a second language. Nobody _______(5) exactly how many people speak it as a _______(6) language. Chinese is the only language with more ________(7) than English. This is because of the huge ________(8) of China, more than one billion people. English is the native or __________(9) language on one fifth of the land ________(10) of the world. It is spoken in North America, Great Britain, Australia, and New Zealand. In South Africa and India it is one of the official languages. 
*Answer key:
1. living
2. major
3. those
4. native
5. knows
6. foreign
7. speakers
8. population
9.official
10. area
4. Summary: ( 1minute) 
-T reminds the content of the lesson
5. Homework: ( 1minute) * Review from unit 1 to unit 8.
*************************************************
Planning date: 14/12/2014
Period 54. revision for the first term
I. Aims: - To help students review their knowledge from unit 1 to unit 8 to be ready for the first term test.
- To help students do some exercises to consolidate their knowledge.
II. Objectives: By the end of the lesson, students will be able to gain the knowledge and be ready for the test.
III . Ways of working: T-WC, individual work
IV. Materials: Text book, reference book.
V. Anticipated problems:
	PROCEDURES
1. Warm up: (1 minute) Greet and check the students’ attendance.
2. Revision: (3 minutes) 
- Repeat the tenses, the reported speech, some structures.........
3. New content: 
STAGES
ACTIVITIES
ON BOARD
FURTHER PRACTICE
(37 minutes)
I. Rewrite these sentences so that they have the same meaning (hãy viết lại những câu sau để cho chúng đồng nghĩa):
1. There were fewer people at the meeting than at the last one.
 There weren’t . .
2. I know him better than you do. 
 You don’t .. .
3. His hair isn’t as long as it used to be. 
 He used to .. .
4. Huy goes out less than he used to. 
 He doesn’t  .
5. The computer didn’t cost as much as we expected. 
 The computer . .
6. The post office was nearer than I thought.
 The post office wasn’t .....
7. He didn’t spend as much money as you. 
 You .. .
8. Tommy is younger than he looks. 
 Tommy isn’t  .
9. I’m sorry I’m late.
 I got here . I could.
10. There is plenty of food. 
 You can have . You like.
II. Correct the mistakes (Hãy sửa lỗi sai ):
1. Sally and Kate is both 18 years old. Sally is the familiar ages as Kte.
2. An unhappy home atmosphere can affect a children’s behaviour.
3. She has decided to settle permanent in French.
4. The remote desert area is access only nwith helicopter.
5. Bank employers usually get preference rates of interest.
6. We leave here to Ho Chi Minh City tomorrow.
7. They became hungrily after a very hardly-working day.
8. Cao is the most tall boy in his class. Nobody is not as tall as him.
9. I’ve got less books than hers.
10. Hanh is more pretty than her friends. She’s the most pretty.
III .Read the following sentences carefully, then put them into their correct order to make a meaningful reading (Hãy đọc kĩ những câu sau, sau đó xếp chúng thành một bài đọc có nghĩa):
HELPING MOTHER AT HOME
1. Mother teaches us to be abedient, helful and friendly to others.
2. One day when my mother was sick I cooked dishes for lunch.
3. Then I clean th kichen and sweep the floor.
4. Every child should love his mother.
5. I readily do and wash vegetables.
6. A girl or boy learns many good things from mother.
7. My mother is always happy and tells me that I should be good to everyone.
8. I get up early in the morning and help my mother prepare breakfast.
9. On Sunday I follow my mother to the market and help her to cary vegetables and fish back home.
10. I like to give small help whenever I am free from school work. 
11. I also help mother wash the pots and pans.
12. Every mother will be happy if her children help her at home.
13. Sometimes my mother asks me to cut vegetables.
14. Every since my young days I have always helped my mother in the kitchen.
4. Summary: ( 1minute) 
-T reminds the content of the lesson
5. Homework: ( 1minute) * Review from unit 1 to unit 8.
Planning date: 14/12/2014	
Period 56. the first term test
I. Aims: To check Ss’ knowledge from Unit 1 to Unit 8
- To develop students’ skills.
II. Objectives: By the end of the lesson, students will be able to remember all the knowledge they’ve learnt. 
III . Ways of working: individual work.
IV. Materials: test papers
V. Anticipated problems:
	PROCEDURES
1. WARM UP (1 minute)
2. Check Ss’ attendance
3. Test:
Ma trËn
Chñ ®Ò
NhËn biÕt
Th«ng hiÓu
VËn dông
Tæng
TN
TL
TN
TL
TN
TL
I. Reading
5
 2,5
5
 2,5
II. Language focus
4
 1
10
 2,5
4
	2
18
 5,5
III. Writing
4
	2
4
 2
Tæng
4
 1
15
 5
8
 4
27
 10
I. Choose the best answer ( 2,5ms)
1. We _______ wear uniform when we are at school.
A. have to 	B. must 	C. can 	D. may
2. Peter________ in Scotland for ten years. Now he lives in London.
A. lives 	B. has lived 	C. lived 	D. is living
3. The red bag is  than the blue one.
	 A. cheaper	B. cheapest	 C. as cheap	D. more cheap
 4 I used  with my grandmother when I was a little girl.
 	 A. to live	B. live	 C. living	D. lived
 5. Ba enjoys  to music.	
 A. listen	B. listened	 C. listening	D. listens
 6. Vietnamese language is different. English language.
	 A. to	B. from	 	 C. of	 	D. for
 7. We must be there  8.30 and 9.15 .
	 A. between	 B. on 	 	 C. after D. before
 8. Pleiku city is. busier.
	 A. become	B. becoming	 C. becomes	D. to become
 9. I am afraid our teams doing very	
	 A. good 	 B. badly 	 	 C. bad	D. goodly
 10. The film is definitely not suitable for young children.
 A. specially	B. certainly	 C. hardly	D. really
II. Give the correct form of the verbs in brackets. ( 2ms)
 1. I ( know)___________ her for three years. 
 2. It often ( rain) ________________ in summer, but it (not rain) __________________ now.
 3. The weather ( become) ________________ colder and colder in December.
 4. Last night he (go) ______________ to bed early.
 III. Choose word or phrase that needs correcting. (1m )
My uncle and aunt lived in this village for over twenty years.
 A B 	 C D
You should take a taxi although it’s raining hard.
 A B C D
 3. I prefer city life than country life.
 	A B C D
 4. We haven’t seen each other since two years.
 	 A B C 
IV. Rewrite the sentences that it has the unchanged meanings. (2ms).
1. “ Take more exercises,” the doctor said to me.
-> The doctor told me ______________________________________________
2. The last time I saw him was in 1985.
-> I haven’t _____________________________________________________
3. He usually played tennis when he was young.
-> He used to______________________________________________________
4. I expected my friends to arrive at 4 o’clock , but they arrived at 2.30.
-> My friends ______________________________________________________
V. Read the text and decide True (T) or False (F) for the statements below: (2,5 ms)
 Graham Bell was born in Scotland in 1847, but when he was a young man of twenty-three he moved with his parents to Canada. Before the year was over, young Graham had left his family and gone to Boston. Though Bell was a dreamer , he was also a practical thinker and a man of action. In Boston, where he worked by day as a teacher of the deaf, he worked far into the night experimenting with the electrical transmission of the sound. This led to the invention of the telephone.
_____ Alexander G. Bell was born in England.
_____ He emigrated to Canada in 1865
_____ He went to Boston when he was twenty-three
_____ Graham Bell worked with the deaf in Boston
_____ He experimented with the electrical transmission of the sound by day.
KEY: 
I. Choose the best answer ( 2,5ms)( Mỗi câu đúng được 0,25 đ)
1. A 	2. C 	3. A 	4 . A 	5. C. 
6. B 	7. A 	8. B 	9. C 	10. B
II. Give the correct form of the verbs in brackets. ( 2ms): Mỗi câu đúng được 0,5 đ
Have known 	2. Rains – isn’t raining 	3. Is becoming 	4. Went 
III. Choose word or phrase that needs correcting. (1m ) : mỗi câu đúng được 0,25 đ
A. 	2. C 	3. C. 	4. C 
IV. Rewrite the sentences that it has the unchanged meanings. (2ms).
Mỗi câu đúng được 0,5 đ
The doctor told me to take more exercises.
I haven’t seen him since 1985.
He used to play tennis when he was young.
My friends arrived earlier than I expected. 
V. Read the text and decide True (T) or False (F) for the statements below: (2,5 ms)
Mỗi câu đúng được 0,5 đ
F 	2. F 	3. F 	4.T 	5. T
 4. Summary: ( 1minute) 
-T judges the test’s time.
5. Homework:
- prepare Unit 9 for next period.
Planning date: 28/12/2014
Week 19
Period 56. Unit 9: a first - aid course
Lesson 1: getting started + Listen and read. P.80
I. Aims: To help students know some situations which require first - aid.
- To develop students’ skills.
II. Objectives: By the end of the lesson, students will be able to know what they would do in the situations which require first - aid.
III . Ways of working: T - WC, group work, pair work, individual work.
IV. Materials: Text book, pictures.
V. Anticipated problems: The lesson may take time; the talking activity may be difficult for some students.
	PROCEDURES
1. Warm up: (1 minute) Greet and check the students’ attendance.
2. Revision: (3 minutes) 
 - Have you ever had a bad cut?
- What did you do ?
3. New content: 
STAGES
ACTIVITIES
ON BOARD
PRESEN TATION
(17 minutes)
* Talking:
- Students work in group, talking about what they should do in given situations
(Students may talk in Vietnamese)
(Suggested answer:
+ Use cold water / ice to ease the pain
+ Use alcohol / medicated oil / sterile dressing
+ Use a handkerchief to stop bleeding / tell her to lie down
+ Use medicated oil)
* Pre teach vocabulary:
- Teacher uses techniques to teach students new words:
+ use a picture
+ when do we need an ambulance?
- Checking understanding: RoR
- Teacher plays the tape; students listen and then read the dialogue in pair. 
- Teacher elicits the model sentences:
- Concept checking:
+ What do these sentences mean in Vietnamese?
+ When do we use these structures?
+ Does “will” express the future meaning here? What does it express?
+ What is the intonation?
* Talking:
- What should you do in these situations?
+ a girl has a burn on her arm
+ a boy has a bad cut on his leg
+ a girl has a nose bleed
+ a boy has a bee sting
*. New words:
- an ambulance: xe cứu thương
- an emergency: tình trạng khẩn cấp.
- a wound: vết thương.
- (to) bleed: chảy máu.
- conscious (adj): tỉnh táo # unconscious
*. Model sentences:
- Will you hurry, please?
- I will keep her awake. 
* Note:
Will: express the request and promise
PRACTICE
(15 minutes)
* Practice:
- Students use will to express requests and promises (substitution drill)
+ open the door
+ turn on the light
+ turn down the radio
+ stop talking
+ do homework 
+ help him 
+ keep it secret
+ cook the dinner
- Students read the dialogue again and then do exercise 2. P.81
*. Practice:
Will you hurry, please?
Will you open the door, please?
I will do the homework.
1. Exercise 2. P.81: Select the topics covered in the dialogue:
Key:
a, b, c, e, f
PRODUTION
(10 minutes)
- Students complete the passage without looking at their books
* Key:
(1): fell
(2): conscious
(3): cut
(4): bleeding
(5): ambulance
(6): awake
2. Complete the passage:
There was an emergency at Lan’s school. A student_____(1) off her bike and hit her head on the road. She was ______(2) but she cut her head and the_____(3) was ______(4) badly. Lan telephoned Bach Mai Hospital and asked the nurse to send an____(5) to Quand Trung School. Lan was asked to keep the student _____(6) while waiting for the ambulance.
4. Summary: ( 1minute) 
-T reminds the content of the lesson
5. Homework: ( 2minute)
- Learn by heart all the new words and read the dialogue again.
- Do exercise: 7. P.58 (WB)
- Prepare Speak and listen
Planning date: 28/12/2014
Period 57. Unit 9: a first - aids course
Lesson 2: speak + listen. p.81 - 82
I. Aims: - To help students listen to a paragraph for details about the activities taking place in an emergency room.
- To help students practice making and responding to requests, offers and promises.
- To develop students’skills.
II. Objectives: - By the end of the lesson, students will be able to understand the listening in details and students can make and respond to requests, offers and promises.
III. Ways of working: T - WC, team work, pair work, individual work.
IV. Materials: Textbook, pictures, tape.
V. Anticipated problems: - The post speaking activity may be difficult for some students.
- The lesson may take time.
	PROCEDURES
1. Warm up: (1 minute) Greet and check the students’ attendance.
2. Revision: (3 minutes) 
- write new words.
- Network: Snake-bite
Keys: 
+ have a nose bleed Situations which require first -aid
+ have a burn
+ have a cut
+ have a bee sting
	 3. New content: 
STAGES
ACTIVITIES
ON BOARD
PRE LISTENING
(7 minutes)
* Pre teach:
- Teacher uses techniques to teach students new words.
- Checking understanding: matching
(use picture)
* Prediction:
- Students predict the order of the words they will hear in the tape.
*. New words:
- an eye chart: bảng đo thị lực.
- a paramedic: hộ lý
- a wheelchair: ghế đẩy
- a stretcher: cái cáng
- a crush: cái nạng
* Matching:
*. Prediction:
The order of words
1 E.g: ambulance
4
2
5
3
6
WHILE LISTENING
(8 minutes)
* Listen:
- Students listen and check their predictions.
* Tape transcript:
This is an emergency room in a large hospital. A paramedic is wheeling a patient on a stretcher into the emergency room where a doctor is waiting to treat the patient. The patient doesn’t look well. His head is bandaged and his eyes are closed.
A nurse is pushing an empty wheelchair toward the exit. She is probably taking it to a patient in the ambulance.
The eye chart on the wall is used to check people’s eyesight. The chart consists of about 28 letters ranging in size from about 5 centimeters in height at the top of the chart to about 1 centimeter at the bottom.
A doctor is trying to weigh a crying baby on the scale. The baby’s mother is standing nearby. She’s trying to stop her child from crying.
The crutches, which are for someone with a broken leg, are leaning against the wall.
I. Listen:
Things
You guess
You hear
ambulance
1
3
stretcher
1
crutches
6
wheelchair
2
scale
5
eye chart
4
* Key: 
A: ambulance B: wheelchair
C: crutches D: eye chart
E: scale F: stretcher 
POST LISTENING
(5 minutes)
- Students looks at the picture again and describe it, using their own words.
PRE SPEAKING
(6 minutes)
* Brainstorming:
- Students write the situations which require first - aid.
* Presentation:
- Teacher elicits to present the expressions to make and respond to requests, offers and promises. 
II. Speak:
* Brainstorming:
having a bad cut
having a burn
having a bee sting
situations require first - aid
having a nose bleed
1. Expressions:
Requests
Offers
Promises
- Can / Could you ?
- Will / Would you.?
- Would you like ?
- What can I get for you?
- Shall I?
- Will / Won’t you have?
- Can I get you ?
- I will  . I promise.
- I promise I’ll 
- I promise I won’t 
- I promise to 
Responses
- Sure
- OK
- All right
- I’m sorry, I can’t
- I’m afraid not
- Yes. please
- That would be nice
- No, thank you.
- I hope so.
- Good.
- I’m glad
- Don’t forget.
WHILE SPEAKING
(8 minutes)
* Speak:
- Teacher uses picture to asks students what the matter is with the boy / girl in the picture.
E.g: What’s the matter with the boy/ girl in this picture?
Suggested answer:
- Picture a: The girl has cut her finger.
- Picture b: A boy is holding his head. Perhaps he has a headache. Her mother / sister wants to help him.
- Picture c: A boy has been bitten by a snake.
- Picture d: The girl is in bed; Perhaps she has a fever.
- Picture e: A boy is holding a ball, looking guilty, standing next to a broken vase; Probably he has broken the vase.
- Students work in pair, one makes requests, offers and the other responds to the requests or offers.
2. Speak:
E.g:
S1: Could you give me a bandage, please?
S2: Sure. Here you are.
Suggested dialogues:
b) - Can I get you some medicine / water?
- Yes, please. / That would be nice.
(No, I’m fine. / I’m fine, thank you.)
Or: - Could you get me some medicine?
- Ok.
c) - Can I get you some bandage?
- Yes, please. / That would be nice.
d) - You must have a fever. Can I get you some medicine?
- Yes, please.
e) - I promise I won’t play soccer in the house again.
- I hope so. / Good. / I’m glad.
Don’t forget.
POST SPEAKING
(5 minutes)
- Students make similar situations and practise making and responding to requests, offers and promises.
4. Summary: ( 1minute) 
-T reminds the content of the lesson
5. Homework: ( 2minute)
- Learn by heart all the new words. & Do exercise 6. P.57 (WB) - Prepare Read.
Planning date: 4/1/2015
Week 20
Period 58. Unit 9: a first - aids course
Lesson 3: read. p.83.
I. Aims: - To help students read the instructions about some more situations requiring first-aid for details.
- To develop students’ reading skill.
II. Objectives: By the end of the lesson, students will be able to in order to and so as to to indicate purposes.
III . Ways of working: T-WC, group work, individual work.
IV. Materials: Textbook .
V. Anticipated problems: 
	PROCEDURES
1. Warm up: (1 minute) Greet and check the students’ attendance.
2. Revision: (3 minutes) 
* Hang man
(FIRST AID)
3. New content: 
STAGES
ACTIVITIES
ON BOARD
PRE READING
(16 minutes)
* Pre teach :
- Teacher uses techniques to teach students new words.
- Checking understanding: ROR
* Open prediction:
- Students predict the correct case (fainting, shock or burns) for each of the following treatments.
*. New words:
- fainting (adj):
- a victim:
- (to) overheat:
- tissue damage:
- (to) ease
Ngất xỉu
Nạn nhân
Làm cho quá nóng
Tổn thương mô
Làm bớt đau/ dễ chịu
*. Prediction:
The treatments
Fainting
Shock
Burns
a) The victim should not sit or stand
b) Victim cannot drink wine or beer
c)The victim’s head should be below the level of the heart.
d) You should ease the pain with ice or cold water packs.
e) The victim should drink a cup of tea when reviving.
WHILE READING
(15 minutes)
* Read:
- Students read the text for the first time and check their predictions. 
- Students read the text for the second time and do the matching
- Students read the text for the third time and complete the grid.
- Teacher can highlight the ways to use so as to and in order to + V
*. Read:
1. Checking predictions:
* Answer key:
The treatments
Fainting
Shock
Burns
a) The victim should not sit or stand
P
b) Victim cannot drink wine or beer
P
c)The victim’s head should be below the level of the heart.
P
d) You should ease the pain with ice or cold water packs.
P
e) The victim should drink a cup of tea when reviving.
P
2. Matching:(+ Key)
L4. elevate
L7. revive
L11. minimize
L16. sterile dressing
lµm gi¶m thiÓu
n©ng lªn
tØnh t¸o l¹i
g¹c v« trïng
3. Complete the grid:
Cases
Do
Don’t
Fainting
Shock
Burn
* Answer key:
Cases
Do
Don’t
Fainting
- leave the patient lying flat.
- elevate the patient’s feet, or lower his / her head below the level of the heart.
- give the victim a cup of tea when he / she revives.
- force him to sit or stand.
Shock
- overheat the victim with blankets or coats.
- give the victim any food or drink.
- give the victim drugs or alcohol.
Burns
- cool the burn immediately so as to minimize tissue damage.
- put the affected part under a running cold tap (if possible).
- ease the pain with ice or cold water packs.
- cover the burn area with a thick sterile dressing.
POST READING
(8 minutes)
* Discussion:
- In Group, students discuss and add the treatments for the cases above.
4. Summary: ( 1minute) 
-T reminds the content of the lesson
5. Homework: ( 2minute)
- Learn by heart all the new words and read the text again.& Do exercises: 1, 2, 3. P.55, 56 (WB)
Planning date: 4/ 1 / 2015
Period 59. Unit 9: a first - aids course
Lesson 4: write. p.84
I. Aims: - To help students write a thank you note.
- To develop students’ writing skill.
II. Objectives: - By the end of the lesson, students will be able to write a thank you note.
III . Ways of working: T-WC, pair work, individual work.
IV. Materials: Textbook .
V. Anticipated problems: The lesson may take time.
	PROCEDURES
1. Warm up: (1 minute) Greet and check the students’ attendance.
2. Revision: (3 minutes) 
- Teacher asks students a question:
What should we do if some has a burn?
3. New content: 
STAGES
ACTIVITIES
ON BOARD
PRE WRITING
(15 minutes)
* Pre teach:
- Teacher uses techniques to teach students new words.
- Checking understanding: ROR
* Set the scene:
- Nga was sick and she had to go to hospital. After she left the hospital, she wrote a thank-you note to Hoa.
Why and What did she write?
* Gap fill:
- Students look at the thank-you note Nga sent to Hoa and give the correct forms of the verbs in brackets. 
* Answer the questions (Part 2. P.85)
- Students answer the questions on page 85 to prepare for the writing.
*. New words:
- (to) cheer somebody up: chóc mõng ai
- (to) come over: ®Õn, tíi,ghé qua
-thank sb for : cả

Tài liệu đính kèm:

  • docUnit_1_My_friends.doc