Giáo án Tiếng Anh 8 - Tuần 13

REVISION

I. Objectives:

Students have chance to revise the words and main grammar from Unit 4 to Unit 6 in order to prepare for the test.

II. Teaching aids:

 T: extra board, Sub , pictures, flash card,

Ss: pens, books

III. Procedures:

1. Class orders

2. Cheking the previous lesson:

Ask Ss to name some modal verbs

Can, could, may, should

3. Teaching the new lesson

 

doc 8 trang Người đăng vuhuy123 Ngày đăng 25/10/2018 Lượt xem 529Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem tài liệu "Giáo án Tiếng Anh 8 - Tuần 13", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Week: 13 Date of planning:4/11/2014
Period: 37 Date of teaching: /11/2014
REVISION
I. Objectives:
Students have chance to revise the words and main grammar from Unit 4 to Unit 6 in order to prepare for the test. 
II. Teaching aids: 
 T: extra board, Sub , pictures, flash card, 
Ss: pens, books 
III. Procedures: 
1. Class orders 
2. Cheking the previous lesson: 
Ask Ss to name some modal verbs
Can, could, may, should 
3. Teaching the new lesson 
Teacher’s activities
 Students’ activities
Contents
-Ask Ss to give some modal verbs
- Call students to make sentences using used to... and modal verbs with can, could
-Remind the usage of “used to, can, could”
-Ask sts to make sentences using the present simple.
-Give comments and remind the usage of the present simple tense.
-Ask sts to make sentences using the past simple.
-Give comments and remind the usage of the past simple tense.
-Remind the usage of adjectives and adverbs of manner.
-Have sts do the exercise.
“Adjectives are used to modify nouns or pronouns. Adverbs of manners are used to modify ordinary verbs”
-Ask sts to make sentences using the prepositions
-Give comments.
“Gerunds are used after prepositions and some verbs such as: love, like, hate”
-Have sts make sentences, using gerunds.
-Tell about the structure.
- Ask Ss to report these sentences 
- Ask Ss to make commands, requests
-Remember and write on the board
-Make sentences as requested
-Take notes.
-Make sentences as requested
-Take notes.
-Make sentences as requested
-Take notes.
-Take notes.
-Do the exercise.
-Make sentences as requested
-Take notes.
-Take notes.
-Make sentences as requested
-Take notes.
- Report these sentences in pairs
I. Warm up
Ask Ss to name some modal verbs
Can, could, may, should
II. Practice
* Activity 1: Modal verbs: 
- I used to study English very well last year.
- I can play soccer.
- I could swim when I was ten
* Activity 2: Present simple:
-I am a student.
-I am not a good student.
-Are you tired?
-I go to school in the afternoon.
-I don’t go to school on Sundays.
-Does she like music?
* Activity 3: Past simple: 
-I was 13 years old last year.
-She wasn’t healthy yesterday
-Were you at home last night?
-We visited Ha Noi last summer.
-He didn’t do his homework last week.
-Did he tell you the reason?
* Activity 4:Adverbs of manner: 
- adj + ly = adv 
- Good – well; fast – fast; hard – hard 
-Adjectives or adverbs?
+He is (good/well) at music. He sings very (good/well).
+She is very (happy/happily) today. She is talking (happy/happily) to her friend.
+The weather was (warm/warmly) yesterday. The sun shone (warm/warmly)
* Activity 5: Prepositions. 
In , on, at, after, before, between.
+She was born in 1990.
+On Sundays, I usually get up at 7 o’clock.
+After getting up, I often do morning exercise.
+I always wash my hands before meals.
+I sometimes chat with my friends between 9 to 10 in the evening.
* Activity 6: Gerunds: 
+I like looking at the moon.
+She loves playing badminton.
+He hates getting up early in the morning.
+I am afraid of going out at night alone.
* Activity 6: Reported speech of commands, requests, advice
+tell/ask/request/advise somebody to do something
E.g.: Lan said to me “ You should lean hard”
-> Lan advised me to learn hard 
-> Lan said I should learn hard
III: Homework:
-Learn important grarmmar by heart and vocabulary for the test 
 IV. Feedback
Week: 13 Date of planning:4/11/2014
Period: 38 Date of teaching: /11/2014
THE SECOND ONE PERIOD TEST
I.Objectives
	- Check the knowledge which has been learnt to know how well Sts know about the grammar, vocab, structures, understanding.
	- Sts do the test carefully, exactly, and clearly.
II.The matrix	 
Nội dung
Nhận biết
Thông hiểu
Vận dụng
TN
TL
TN
TL
TN
TL
Language focus:
- The reflexive pronoun ( 1 sentence) 
- Vocabulary( 2 sentences)
- Adj; Adv( 1 sentence) 
- The past simple tense ( 2 sentences)
- The preposition (2 sentences )
- used to ..( 1 sentence)
- Asking for favor ( 1 sentence)
1-0,5
1-0,5
2-1
1-0,5
1-0,5
2-1
1-0,5
1-0,5
Reading
2-1đ
4- 2đ
Writing:
2-1đ
2-1đ
Tổng số
8–4 đ
10- 5đ
2- 1đ
 III. Content
Câu 1- Could you . . . . . . . . me favor, please?
A: help B get; C: make; D: do
Câu 2. The following activities that Y & Y don’t have to do: 
A: helping blind people B: caring for animal 
C: cleaning up beaches D: helping handicapped childern
Câu 3. I do my homework..
	A. myself	 B. ourselves	 C. themselves	 D. yourselves
Câu 4- I was born . . . . . . . January 1st, 1998.
A: at B: of C: in D: on
Câu 5- My gandmother used to . . . . . . . . . on a farm when she was young.
A: to live B: lived C: living D: live
Câu 6- She is good at English so she speaks English . . . . . . . . . . . . . 
A: good B: well C: bad D: badly
Câu 7- Tim his grandfather in American last year.
A:visit	 B:visited	 C:visits D: to visit 
Câu 8- Children should wash their hands .......................meals.
A:in B:between	 C: of D: before Câu 9-They . home late at night yesterday . 
A: arrive	 B: to arrive	 C: arrived D: arriving
Câu 10- They usually or highlight only the words they want to learn . A: want B:wanted C:underline D: are underlining
II/READING (3pts)
 I like music very much. I can play the guitar very well. My father taught me how to play it. When I was about 9 or 10, my father often played the guitar . We sat around and listened to him attentively. Sometimes we went to out neighbor’ s house where there was a T.V set to watch TV. At that time, the TV programs were quite poor. The TV station broadcasted only three hours a night. I still remember that I liked the music performed by the children best. I wished I could play the guitar on TV.
 A. True/ False sentences.(1pt)
 1. ..Lan likes music and her teacher taught her.
 2.Her father often played the guitar.
 B. Anwer the questions(2pts)
1. What kinds of music can Lan play?
...
2. Where did they sometimes go?
..
3.Which program did she like best? ..
4.How long did the TV station broadcast the programs? ..
..
III/ WRITING(2 pts)
1.Look at the table. Write sentences about Hoa and Ba ( 1pt)
Hoa
Ba
love
like
don’t like
hate
love
like
don’t like
Hate
playing badminton
P
P
cooking meals
P
P
watching TV
P
P
listening to music
P
P
Reading books
P
Playing soccer
P
EX: Hoa doesn’t like playing badminton but she likes cooking meals
1. Hoa.	
2. Ba
	.......2. Report these sentences (1pt)
1. “Can you give Tim this dictionary?”.
- Miss Jackson asked me 
2. “Can you help me?”.
- She asked me..
Week: 13 Date of planning:4/11/2014
Period: 39 Date of teaching: /11/2014
CORRECTING THE TEST
I. Objectives:
	- By the end of the lesson, Sts will be able to realize the most common mistakes they have in doing the test. 
II. Preparation: 
T: extra board 
Ss: pens, books 
III. Procedures: 
1. Class orders 
2. Cheking the previous lesson: 
Ask Ss to name some modal verbs
Can, could, may, should 
3. Teaching the new lesson 
*Answer keys:	
Method
Content
Ask Ss to read the sentences in the content of the test
Call some Ss give the answers.
Correct if Ss have mistakes
Give the answers
Ss take notes
I. Language focus.
10 x 0.5= 5.
1. D	6. B
2. B	7. B
3. B 8. D
4. C 9. C
5. D	10.D
II. Reading.
6 x 0.5= 3.0
A.
1.F
2.T
B.
1.She can play the guitar.
2. Sometimes they went to their neighbor’s house.
3. She liked the music performed by the children best.
4. The TV station broadcasted only three hours a night.
. 
III. Writing.
1. 2 x 0.5 = 1p
1. Hoa loves watching TV but she hates listening to music
2. Hoa loves reading books, but she doesn’t like playing soccer.
3. Ba loves playing badminton ,but he doesn’t like cooking meals.
4. Ba likes listening to music, but he hates watching TV.
2. 2 x 0.5 = 1.0
1. – Miss Jackson asked me to give you this dictionary.
2. - She asked me to help her.
IV. Results:
Ñieåm
Soá baøi cuûa töøng lôùp
%
So saùnh laàn kieåm tra lieàn keà
8A
8B
Taêng (% )
Giaûm ( % )
8-10
6.5-7
5-6.4
3.5-4.9
0-3.4
V. Feedback:

Tài liệu đính kèm:

  • docTUAN 13.doc