Giáo án Tiếng Anh 8 - Tuần 7

THE FIRST ONE PERIOD TEST

I. Objectives:

-Listening comprehension: Listen to dialogues about greetings.

-Reading comprehension: Read a passage about Alexander.

-Writing: Write a passage to decribe a living room.

-Language focus: Use the vocabulary and the points of grammar in the three units.

II/ The matrix

 

doc 8 trang Người đăng vuhuy123 Ngày đăng 25/10/2018 Lượt xem 413Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem tài liệu "Giáo án Tiếng Anh 8 - Tuần 7", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Week: 7th	Date of planning:22/09/2014
Period: 19th	 Date of teaching: /10/2014
THE FIRST ONE PERIOD TEST
I. Objectives:
-Listening comprehension: Listen to dialogues about greetings.
-Reading comprehension: Read a passage about Alexander.
-Writing: Write a passage to decribe a living room.
-Language focus: Use the vocabulary and the points of grammar in the three units.
II/ The matrix	
Nội dung
Nhận biết
Thông hiểu
Vận dụng
TN
TL
TN
TL
TN
TL
Language focus
10- 5đ
Reading 
6- 3đ
Writing
2-1đ
2-1đ
Tổng số
16 - 8 đ
2- 1đ
2- 1đ
III/ The content of the test.
Trường THCS Vĩnh Phú Tây KIỂM TRA 45’
LỚP 8 Môn: Tiếng anh 
Họ và tên
Điểm
Lời phê:
ĐỀ 1
I. Language focus.(5 marks) *Choose the best answers.
1. He is not ..ride a motorbike.
	A. old enough B. enough old C. old enough to D. old to enough
2. Would you like .a message?
	A. leave B. to leave	 C. leaving D. left
3. Nam must cook dinner 
	A. herself B. myself	 C. himself D. yourself
4. They ..see a movie.
	A. are going to B. going to C. is going to D. goes to
5. The sun .in the East.
	A. rises B. rise	 C. to rise D. risen
6. Playing with one match ..start a fire.
	A. can B. could	 C. should D. shouldn’t
7. I have my chores
	A. to do B. do	 C. did D. does
8. You study harder.
	A. can B. ought to C. could D. can do
9. Ba go to visit his grandma tomorrow.
	A. will B. is	 C. would D.could
10. I . a letter to my friend yesterday.
	A. sent B. give	 C. send D.gives
II/READING ( 3 marks)
*Read the passage carefully then answer the questions below.
On March 3, 1848, Alexander Graham Bell was born in Edinburgh. He was a Scotsman although he later emigrated, first to Canada and then to the USA in the 1870s.
In American, he worked with deaf-mutes at Boston University. Soon, Bell started experimenting with ways of transmitting speech over a long distance. This led to the invention of the telephone.
Bell and his assistant, Thomas Watson, conducted many experiments and finally came up with a device which they first introduced in 1876. Bell said on the phone: “Mr. Watson, come here. I want you.” This was the first telephone message.
Questions
Where was Alexander G. Bell born?
F	
When was he born?
	F	
What did he invent?
	F	
	d. When did they first introduce the telephone?
	F	
e.What was the first message on the telephone?
F	
f. Was he a American?
.
III. WRITING (2 marks)
*Write a description of this living room.
	This / my living room.
	There / a couch and there / two armchairs with a small coffee table.
	On the coffee table/ a vase of flowers.
	On the left, there / bookshelf beside / window.
Week: 7th	Date of planning:22/09/2014
Period: 20th	Date of teaching: /10/2014
THE FIRST ONE PERIOD TEST CORRECTION
 I . OBJECTIVES :
Students can summarize the knowledge they have learnt and know how to improve their knowledge of English 
 II . TEACHING AIDS : 
 T: Test papers , chalk 
 Ss: pens
 III. ANSWER KEYS
CONTENTS
Method
* Mổi Câu Đúng 0,5 Điểm
I. Choose the correct 
1. A 6. A
2. C 7. D
3. B 8. C
4. A 9. A
5. D 10. A
II. Read the text and answer the question
He was born in Edinburgh.
He was born on March 3rd ,1848.
He invented the telephone.
They first introduced the telephone in 1876.
The first message was: “Mr Watson, come here. I want you”
 f) No, he wasn’t.
III. Writing
 This is my living room. There is a couch and there are two armchairs with a small coffee table. On the coffee table, there is a vase of flowers. On the left, there is a bookshelf beside the window. 
- T have ss remind the present simple tense, suggestions, present progressive tense, some verbs
- Ss remind the present simple tense, suggestions, present progressive tense, some verbs
- T gives feedback
- Ss listen carefully and copy
- T stick extra board 
- T asks ss to go to the board to do exercises
- Ss to go to the board to do exercise
- T correct 
- Ss copy the answer key
- T can explain carefully
- T writes the exercise on the board.
- Ss do it individually
- Ss read their writing
- T corrects
Results
Điểm
Số bài của từng lớp
%
So sánh lần kiểm tra liền kề
Tăng (%)
Giảm (%)
8 – 10
6,5 – 7
5 – 6,4
3,5 – 4,9
0 – 3,4
Week: 7th	Date of planning:22/09/2014
Period: 21st	Date of teaching: /10/2014
Unit 4: OUR PAST
(Getting started, Listen and read)
I. Objectives 
Students talk about the habits in the past with used to. Students know more about Viet Nam one hundred years ago.
II. Teaching aids: 
T: Pictures, cassette player, tape
Ss: pens, books,
III. procedures:
1. Class orders 
2. Cheking the previous lesson 
3. Teaching the new lesson: 
Teacher’s activities
ss’ activities 
Content
- Asks sts to look at the picture on P.38 
- Have sts work in groups and write the names of the things that do not belong to the past.
 - Have some groups go to the board
- Checks.
- Look at the picture and discuss what are the things that do not belong to the past.
- Work in groups.
- Some groups go to the board.
1. Warm- up: 
 (*Getting started)
-Television
-Lighting fixture
-Shirt
-Mobile phone
Modern clothing / school uniforms
-The cassette player
 - Elicits new words.
 + Translation.
 + Synonym.
 + Example.
 + Example.
 + Explanation.
Introduce the lesson: “We are going to listen to a dialogue between Nga and her grandmother about the things that Nga’s grandmother used to do when she was a young girl. Listen to the tape and write the names of the things she had to do”
-Play the cassette.
-Copy the words.
-Practice reading them.
 Listen to the teacher’s introduction and listen to the tape.
2 . Presentation: 
*New words:
- Used to + infinitive: đã từng 
- Modern (adj):
- Light - lit - lit (v): đốt
- Folktale (n): chuyện dân gian 
- (to) light - lit - lit : thaép saùng
- (to) look after : troâng nom, chaêm soùc
- equipment (n) : thieát bò
- great grandma (n) : baø coá (noäi / ngoaïi)
* Structures:
1. used to + V – inf (đã từng)
S + didn’t + used to + V
- did + S + use to + V ?
2. what + be + S + like? (ntn)
3. – had to ( pải làm gì) in past)
Rub out and remember
-Point to the Vietnamese translations and rub out English words.
- Get students to call the English words.
- Students repeat chorally and remember all the English words.
- Call the English words and write the English words if there is time. 
 + Checking vocabulary:
Light - lit - lit (v): đốt
- Folktale (n): chuyện dân gian 
- (to) light - lit - lit : thaép saùng
- (to) look after : troâng 
- Modern (adj)
-Have sts practice the dialogue with a partner.
- Stick extra board (True / false)
- Have ss give the answers
 Give the correct answers
-Ask sts to work in pairs to discuss the answers.
-Have sts practice the questions and answers in pairs in front of the class.
-Correct mistakes 
- Explains the request of the exercise.
- Asks sts to check the boxes Fact or opinion?
- Gets feedback.
- Checks & corrects.
- Gives the tasks.
Practice reading the dialogue in pairs.
- Look at the stick extra board (True / false)
 - Give the answers
 - Copy the correct answers
-Discuss the answers in pairs.
-One asks and one answers the questions.
-Take notes
-Read the sentences and decide whether they are fact or opinion.
 - Listen.
- Check the boxes Fact or opinion ?
- Give feedback.
- Correct.
- Listen and take notes. 
 3.Practice: 
1. Practice the dialogue. 
- Read the story.
- Check sts’ prediction
- Correct the false statements
Ä True / false statement prediction:
 a. Nga is used to live on a farm.
b. Nga’s grandma didn’t go to school.
c. She has an easy and happy life when she was young.
d. There wasn’t any modern equipment at her time.
e. “The lost shoe” is a short story.
2. Ask and answer
a) She used to live on a farm
b) Because she had to stay at home to look after her younger brothers and sisters.
c) She used to cook the meals, clean the house and wash the clothes.
d) Her great – grand mother used to light the lamp and her great- grand father used to tell the stories.
e) She asked her grand mother to tell her the tale “ The Lost Shoe”
3. Fact or opinion (3/P.39) F O 
a) I used to live on a farm. R £
b) There wasn’t any electricity. R £
c) Mom have to do every thing without R £
the help of modern equipment.
d) My father used to tell stories. R £
e) The best one was “The Lost Shoe”. £ R 
f) Traditional stories are great. £ R
- T gives Ss names of some traditional games.
-Ss take notes
- T reminds use of “used to” and list of things that do not belong to the past (100 years ago in vietnam)
4. Consolidation:
* Traditional games:
- Blind man’s bluff: trò bịt mắt bắt dê.
- Hide and seek: trò trốn tìm.
- Game with small bamboo sticks: chơi thuyền.
- Swinging: đánh đu
- Squaregame: chơi ô ăn quan.
- Dragon – snake game: trò rồng rắn lên mây. 
5.Homework:
 - Read the dialogue again at home,
-Learn by heart new words.
-Practice answering the questions again.
-Prepare “ Speak and Listen” for the next period.
IV. FEEDBACK:

Tài liệu đính kèm:

  • docTUAN 7.doc