Giáo án Tiếng Anh 8 - Units 11: Traveling around Viet Nam

I. Aims :

 Helping students :

 -To express interest.

 -To make and respond to formal request.

 -To make suggestions

 -To complete a narrative .

II. Language contents :

1. Grammar:

 1. Making request with – Would / Do you mind if I .? .

 – Would / Do you mind + V-ing .?

 2. Present participles and Past Participle .

2. Vocabulary :

 Nouns Adjectives Verbs

 Accommodation canoe corn giant import

 Crop departure florist magnificent recognize

 Institute limestone stream sunbathe

 Sugar cane tribe water fall

 

doc 32 trang Người đăng nguyenphuong Ngày đăng 09/01/2016 Lượt xem 818Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem 20 trang mẫu của tài liệu "Giáo án Tiếng Anh 8 - Units 11: Traveling around Viet Nam", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
26/02/2013
UNIT 11	TRAVELING AROUND VIET NAM 
Lesson 5	WRITE
I. Objectives:
 Helping Ss practice in writing a narrative using a guided composition. 
 Developing writing skill and Ss will be able to know how to write a narrative.
II/ Language contents:
1. Vocabulary: 
decide, paddle, canoe, hire, cloud, rescue, lean over, over turn, deep, stumble, go off, strangely, pool.
2. Grammar: Simple past tense.
III/ Techniques:
Brainstorming, discussion, 
IV/ Teaching aids:
Picture, handouts, textbook
V. Procedures:
Teacher’s activities
1. Warm up:
- Which word?
- Put the missing words in a box on the board and have students study first.
- Show the chart and ask Ss to fill in the gaps with the words given on the box.
* A narrative is a sequence of .these events are usually..in chronological order and often lead to a  . The first sentence of a narrative should get the read’ shift .. and the ending should be . ./
- Explain the definition in Vietnam
2. Pre-Writing:
- Have Ss look at the pictures and guess the meaning of the new words.
- Write the vocabulary on the board and ask Ss to match them.
1. To stumble: reng lên
2. To go off: nhận ra
3. To realize: trượt chân
- Ask Ss to look at the pictures again and rearrange the events in the correct chronological order to make it a story.
- Call on some Ss to give the answers.
3. While-Writing :
-Ask Ss to use the picture already rearranged and the given words to write the story about Uyên.
- Help Ss with words or structures while they are writing.
4. Post-Writing
- Give feedback and correct.
- Tell Ss notice the simple past tense is often used in a narrative.
Answer Key: Uyen had a day to remember last week. She had a Math exam on Friday but she got up late. She realized her alarm clock did not got off. As she was leaving home, it started rain heavily. Uyên try to run as fast as she could. Suddenly she stumbled against a rock and fell on the road. Her school bag went into a pool of the water and everything got wet. Strangely, the rain stopped as she got to her classroom. Luckily, Uyên had enough time to finish her exam. 
5. Homework: 
-Do exercise : in work book and Prepare the next lesson.
-prepare: Language Focus 
Students’ activities
-Answers
- (Individual)
- Work in groups.
- Share and compare with other group 
-Work in pairs
-Read
-Write (Individual)
- Work in pairs and in groups
(discussion)
-Give feedback (self-correct / teacher corrects)
VI. Comments
------------˜&™------------
Week: 25th	 Preparing Day: 23/02/2013
Period: 74th	 Teaching Day: 27/02/2013
UNIT 11	TRAVELING AROUND VIET NAM 
Lesson 6	LANGUAGE FOCUS
I. Objectives 
By the end of this lesson, students will be able to use “ed, ing” participle and request with mind.
II/ Language contents:
1/ Vocabulary: Review
2/ Structures: past participle & present participle
 request with mind : Would/do you mind + V-ing
 Would/do you mind + if
III/ Techniques:
Pair work, explanation
IV. Teaching aids : 
pictures, posters, sub boards
V. Procedures :
Teacher's activities
Students' activities
1. Activity 1: Exercise 1: 
-Sets the scene: Using the picture P 108 to ask some questions 
? What is Mr Quang doing ? 
? ..............Miss Lien ..........?
? ..................Nam ...............?
?..................Ba ......................? 
? ..................Lan ......................?
? ...................Nga and Lan.........?
-Elicits the target language by asking the question below they have repeat 
Who is the man waking up the stairs ?
The man waking up the stairs 
? Give form 
1/ - What’s Ba doing? 
 - He’s reading
 - The boy reading a book is Ba.
N + V-ing
Possible answer:
- The boy talking to Miss Lien is Nam
- The girls playing chess are Hoa and Nga
- The man walking up the steps is Mr Quang.
Verb + ing – Present participle
* Work cue drill 
Gives cardboard and asks students to say the next sentences 
2. Activity 2; Exercise 2: 
* Matching 
Asks students look at the words in the box and the picture on P 109 to do the matching 
Elicits the target language by asking the question below they have repeat 
How much is the old lamp made in chine?
The old lam made in China is five dollars
? Gives from 
Regular verb + ed part participle 
Irregular verb 
column 3
/ The old lamp made in China
N + PP
Possible answer:
- The case painted in green is 1 dollar.
- The car toy recycled from drink can is 2 dollars.
- The doll dressed in red is 2 dollars.
- The flowers wrapped in the plastic bag is 1 dollar.
- The animals toys kept in the box are 10 dollars.
* Questions answer drill
Asks students to look at the book listen to the question and answer 
Gives feed back 
3. Activity 3: Exercise 3
* Gap fill
Would/do you mind + V-ing
Would you mind + if + S + simple past
Do you mind + if + S + simple present
Asks students to use the right words in the box to fill in the gap 
Gives feed back 
4. Homework :
-Do exercises (W.B)
-Learn by heart the structures.
-Prepare the next lesson.
-Look at the pictures P 108 to answer the questions 
-Give form
-Say the next sentences
-Look at the words in the box and the picture on P 109 to do the matching
Look at the book listen to the question and answer 
Use the right words in the box to fill in the gap 
VI. Comments
Week: 25th	 Preparing Day: 23/02/2013
Period: 75th	 Teaching Day: 1/03/2013
	CONSOLIDATION 3 
I. Objectives :
By the end of the lesson students can review the knowledge from unit 9 to unit 11.
II/ Language contents:
1/ Vocabulary: Review
2/ Structures: Past participle & present participle, Passive forms, Mind as requests
III. Techniques:
Ask and answer 
IV. Teaching aids: 
-Textbook, chalk..
V. Procedures
1. Review 
 -Passive form in the present simple tense 
Structure:
A S + V(S/ES) + O 
P S + BE(IS/AM/ARE) + V-PP BY O 
EX: She builds a house
 ->A house is built (by her) 
*Turn the following sentences into passive form 
 Break the glass into small pieces.
 Then wash the glass with a detergent liquid.
 Dry the glass pieces completely.
 Mix them with certain specific chemicals.
 -Passive form in the future simple tense 
Structure
A S + will V -inf + O 
P S + will BE + V-PP BY O 
Ex: they will paint the house.
 The house will be painted.
*Turn the following sentences into passive form
 1. The Prime Minister will open the new hospital.
 2. He will tidy the room soon.
 3. People will melt the small glass pieces under great heat.
 4. We will send tickets to you next week.
Activity 2: Requests, offers and promises 
-give the structure 
-ask them to copy 
-ask them to give the examples 
Requests ( yều cầu người khác giúp mình) 
 Responses (đáp lại )
Can / Could you + V ?	
Will / Would you + V ? 
Sure / OK / All right ( đồng ý )
I’m sorry ,I can’t / I’m afraid not ( từ chối )
Do you mind + V-ing .?
Do you mind if I + V.?
Would you mind if I + V(simple past )...?
No, I do’t mind / No. of course not / Not at all / Please do / Please go ahead ( đồng ý )
I’m sorry ,I can’t / I’m sorry ,that is not possible I’m afraid not / ( từ chối )
Offers :(đề nghị giúp người khác)
Would you like .?
What can I get for you ? 
Shall I ? 
Will / Won’t you have .? 
Can I get you ? 
Yes , please / That would be nice /That’s very kind of you , ( đồng ý )
No , thank you . ( từ chối ) 
Promises : đưa ra lời hứa 
-I will.I promise . 
-I promise I’ll 
-I promise I won’t .. 
-I promise to 
I hope so 
Good 
I’m glad .
Don’t forget
Activity 3 : Adjectives followed by + an infinitives/ a noun clause 
 It is + Adjective + to infinitive
* Exercises	 
Rewrite the following sentences so that it has the same meaning to the first:
1.Answering these questions is difficult
-> It is ............................................................................................................................
2.Could you lend me some money ?
-> Would you mind......................................................................................................... ?
3. Can I use your handphone?
-> Do you mind................................................................................................................ ?
4. May I ask you a question ?
-> Would you mind ........................................................................................................ ?
* Homework 
-Do exercises (W.B)
-Learn by heart the structures.
-Prepare the forty-minute test
TEST : 15 minutes
* Change these sentences into passive form :
1. We collect the waste paper to recycle.
2. Nam repairs his bike every month.
3. People reuse the milk bottles thirty times.
4. People break the glass into the small pieces.
5. I will finish my report next Sunday.
6. We will plant the flowers in the school yard.
7. They will send the letters tomorrow.
*Complete the following sentences : 
8. Milk / bring / to house / next week.
9. The test / write / on the papers .
10. English / speak / over the world .
 KEY AND MARKS : 10 MARKS (1m/ 1s ):
1. The waste paper is collected to recycle.
2. His bike is repaired every month.
3. The milk bottles are reused thirty times.
4.The glass is broken into the small pieces.
5. My report will be finished next Sunday.
6. The flowers will be planted in the schoolyard.
7. The letters will be sent tomorrow.
8. Milk will be brought to my house every day.
9. The test is written on the papers.
10. English is spoken on over the world.
RESULTS :
Lớp
Số HS
8 - 10
>=5
0 - 3
SL
%
SL
%
SL
%
8A3
25
8A4
25
Activity 3. Homework 
-Do exercises (W.B)
-Learn by heart the structures.
-Prepare the next lesson.
VI. Comments	
------------˜&™-----------
Week: 26th	 Preparing Day: 23/02/2013
Period: 76th	 Testing Day: 5/03/2013
	TEST III 
I. Objectives. Checking the knowledge of students from unit 9 to unit 11 
1. Theme: HEALTH
2. Topic: - A First aid course, Healthy environment,
LANGUAGE AREAS 
AND 
SKILLS
WEIGHTING
TOPIC
RECONIGNATION
UNDERSTANDING
APPLICATION
TOTAL
PRONUNCIATION
5%
Pronunciation of some easy recognizing sounds
Pronunciation of final /ed/
1/0.25 (MC)
1/0.25 (MC) 
0.5pt
VOCABULARY
GRAMMAR
30%
VOCABULARY
Health: First aid, 
 : Healthy environment
GRAMMAR
-Modal verbs, prepositions, in order to
Suggestions, requests, passive voice, 
V-ed and V-ing participle.
Structure: adjective +to infinitive/that -clause
1/0.25/ MC
 1/0.25/MC
 1/0.25/ MC
 1/0.25/ MC
1/0.25/ MC
1/0.25/ MC
1/0.25/ MC
1/ 025/ MC
 1/ 0.25/ MC
1/ 0.25/ MC
1/0.25 /MC
1/0.25/ MC
3.0pts
SPEAKING
5%
Making and responding toformal requests 
Making suggestions
1/0.25 /MC
1/0.25/ MC
 0.5pt
READING
30%
2 reading comprehension tests (110-140 words) about 
Health: Healthy environment
 Vacation
8/0.25/MC
4/0.25/MC
WRITING
30%
Writing about suggestions , passive voice,be adjective +to infinitive, V-ed and V-ing participle.
4/0.5/ Transformation
2/ 0.5 /guided writing
3.0pt
16/4.0pts
16/5.0pts
2/1.0pts
34/10pts
THE THIRD ONE-PERIOD TEST
A. PRONUNCIATION
*Choos the word that has the underlined part pronunced differently from others:(0.5 pt)
1. A. forget	B. present	C. overhead	D. emergency
2. A. watched 	B. visited	C. intended	D. decided
B. VOCABULARY AND GRAMMAR
*Choose the most suitable word or phrase to fill in the blanks.(3.0 pts)
3. Cool the burns immediately so as to ....................... tissue damage.
A. ease	B. relieve	C. minimize	D.maximize
4. He broke his legs, so he has to use .......................... to get around.
A. a stretcher 	B. an ambulance	C. a scale	 D. a wheelchair 
5. Farmers collect household and garden waste to make......................	
A. glassware 	B. compost 	C. fabric 	D. foor covering
6.. is a stream or a river that falls from a height .
A. Lake	B. Island	C. Bay	D. Waterfall
7. Dona works in a shop that sells flowers and plants ; She is a ...
A. baker	B. florist	C. farmer	D. gardener
8. People use first-aid ...................... ease the victim’s pain and anxiety.
A. so that	B. in order to	C. so as not to	D. in order that
9. Would you mind if I ................... your dictionary ?.
	A. use	B.using	C. have used	D. used
10. I am delighted you passed your exam. 	A. that	B. to	C. in order to	D. so that 
11. English ................ in many countries in Asia. 
	A. speaks 	B. is speaking 	C. is spoken	D. has spoken
12. People throw  billions of cans every year all over the world. 
	A. away	B. down	C. in 	D. aside
13. I promise . harder next term. 
A. study	B. studying	C. to study	 	D. studied
14.The boy .................. under the tree is Ba.
	A. sits	B. sat	C. is sitting	D. sitting
C. SPEAKING
*Choose the most suitable word or phrase to fill in the blanks.(0.5 pts)
15. Lan: Will you empty the garbage , please ? 	 - Hoa : .
A. All right	B. Yes, please
C. I hope so	D. No, thank you
16. Nam: Do you mind if I turn off the radio?	- Susan : 
	A.Yes I do	B. Yes, of course
C. Please do	D. Yes, I don’t mind
D. READING
I. Complete the recycling instructions. Use the verbs in the box(1.5pts)
 dip	 blow	 wash	mix break	 melt
First,(1)...................... .the glass into small pieces. Then (2)........................ .the glass with a detergent liquid. Next, dry the glass pieces completely.(3) .......................... them with certain specific chemicals. After that,(4) ........................... .. the mixture until it becomes a liquid. Finally, use a long pipe,(5)...................... it into the liquid, then (6) ......................... the liquid into intended shapes.
II.Reading the passage carefully
Dalat is the capital of Lam Dong province in Viet Nam. Its name derives from language of the local ethnic group Lat and its meaning is “ Stream of the Lat”. In Vietnam, Dalat is a popular tourist destination. It is famous for its temperate climate, beautiful sights such as waterfalls and lakes. It is also famous for vegetables and flowers such as orchids and roses. There is a wine-making industry, too
The average temperature is 17C, and does not rise above 19C in the hottest season. Its temperate climate is ideal for agricultural production.
Derive: xuất phát từ , ideal(adj) lý tưởng, wine(n) : rượu vang, orchid(n): phong lan
1. Where is Da Lat?
2. What is Da Lat famous for?
3. Does Dalat’s temperature never rise above 19C ?
E. WRITING
I.Complete each sentences so that the meaning stays the same(2.0pts)
1. People reuse a milk bottle thirty times . 
 A milk bottle...............................................................................................................................
2. They will repair your bicycle tomorrow.
 Your bicycle ............................................................................................................................
3. Traveling around Viet Nam is very interesting .
 It is............................................................................................................................................
4. Could you wait a moment ?
 Would you mind ..................................................................................................................?
II. Write a description of a room , using the given cues(1.0pt).
1.The old lamp / make / China / 5 dollars .......................................................................................................................................
2. Uyen/ have/ day / remember / last week. 
 .....................................................................................................................................................
THE THIRD TEST ENGLISH – GRADE 8
KEY AND POINTS
A. PRONUNCIATION
*Choos the word that has the underlined part pronunced differently from others (0.5pt-0.25/pt)
1. C	2. A	
B. VOCABULARY AND GRAMMAR.
*.Choose the most suitable word or phrase to fill in the blanks.(3.pt-0.25/1pt)
 3. C	4. D	5.B 	6.D 	7.B	 	8.B	
 9.D	 	10.A 	11.C 	12.A 	13.C 	14.D
C. SPEAKING
*Choose the most suitable word or phrase to fill in the blanks.(1.5pts-0.25/1s)
 15. A	16. C
C.READING
I. Reading the following passage and then complete the passage .(1.5pts-0.5pt/1s)
17. break	 	2.wash	3. mix	
4. melt	5. dip	6. blow
II.Reading the passage then answer the questions.(1.0pt-0.25/1pt)
1. Dalat is the capital of Lam Dong province in Viet Nam. 
2. Dalat is famous for its temperate climate, beautiful sights, vegetables and flowers.
3. Yes, it does
E. WRITING
I.Complete each sentences so that the meaning stays the same(2.0pts)
1. A milk bottle is reused thirty times
2. Your bicycle will be repaired (by them) tomorrow
3. It is very interesting to travel around VietNam
 4.Would you mind waiting a moment?
II. Write a description of a room , using the given cues(1.0pt).
1.The old lamp made in China is 5 dollars.
2. Uyen had a day to remember last week.
Time : 45 minutes
A. PRONUNCIATION
*Choos the word that has the underlined part pronunced differently from others:(0.5 pt)
1. A. forget	B. present	C. overheat	D. emergency
2. A. watched 	B. visited	C. intended	D. decided
B. VOCABULARY AND GRAMMAR
*Choose the most suitable word or phrase to fill in the blanks.(3.0 pts)
3. Cool the burns immediately so as to ....................... tissue damage.
A. ease	B. relieve	C. minimize	D.maximize
4. He broke his legs, so he has to use .......................... to get around.
A. a stretcher 	B. an ambulance	C. a scale	 D. a wheelchair 
5. Farmers collect household and garden waste to make......................	
A. glassware 	B. compost 	C. fabric 	D. foor covering
6. Milk bottles can be .................... after being cleaned .
A. recycled	B. soaked	C. broken	D. reused
7. People use first-aid ...................... ease the victim’s pain and anxiety.
A. so that	B. in order to	C. so as not to	D. in order that
8. Would you mind if I ................... your dictionary ?.
	A. use	B.using	C. have used	D. used
9. He was happy ....................... her mother 	A. to meet	B. meet	C. meets	D. will meet
10. English ................ in many countries in Asia. 
	A. speaks 	B. is speaking 	C. is spoken	D. has spoken
11. We are delighted ....................... your English exam.
A. you pass	B. you passed	C. you to pass	D. your passing
12. ...................you post this letter for me, please ?
	A. Will 	B. Do	C. Are 	D. Won’t
13. She promises she ..................... me up at 7.30 am.
A. picks	B. pick	C. will pick	 	D. is going to pick
14.The boy .................. under the tree is Ba.
	A. sits	B. sat	C. is sitting	D. sitting
C. SPEAKING
*Choose the most suitable word or phrase to fill in the blanks.(0.5 pts)
15. Lan: Shall I do the washing – up ? - Hoa : .
A. I’m afraid not	B. No, thank you. I can do it myself
C. I don’t think so	D. I’m sorry I can’t
16. Nam: Which group do the shoes belong to? - Susan : 
	A. Put them in “glass”	B. Put them in “plastic”	
C. Put them in “leather”	D. Put them in “fabric”	
D. READING
I. Complete the recycling instructions. Use the verbs in the box(2pts)
 dip	blow	wash	mix	dry	break	use	melt
First,(17).................. the glass into small pieces. Then (18)........................ the glass with a detergent liquid. Next, (19)......................... the glass pieces completely. (20) .................... them with certain specific chemicals. After that,(21) .............. the mixture until it becomes a liquid. Finally,(22) ......... a long pipe, (23)................... it into the liquid, then (24) .................. the liquid into intended shapes.
II.Reading the passage below and choose one correct answer for each question.(1.0pt)
Dalat is the capital of Lam Dong province in Viet Nam. Its name derives from language of the local ethnic group Lat and its meaning is “ Stream of the Lat”. In Vietnam, Dalat is a popular tourist destination. It is famous for its temperate climate, beautiful sights such as waterfalls and lakes. It is also famous for vegetables and flowers such as orchids and roses. There is a wine-making industry, too
The average temperature is 17C, and does not rise above 19C in the hottest season. Its temperate climate is ideal for agricultural production.
Derive: xuất phát từ , ideal(adj) lý tưởng, wine(n) : rượu vang, orchid(n): phong lan
25. Where is Dalat?
A. In Lam Dong 	B. In Vietnam	C. In Asia	D. all are correct 
26. What does the word “popular” in line 2 mean ?
A. liked by a lot of people 	B. not special or unusual
C. very old	D. of the present time
27. Dalat is famous for .......................
A. its temperature climate	B. beautiful sights.
C. vegetables and flowers	D. all are correct
28. Dalat’s temperature .........................
A. is rather high	B. very low C. sometimes is 20C D. never rises above 19C.
E. WRITING
I.Complete each sentences so that the meaning stays the same(2.0pts)
1. He uses milk for making butter and cheese . 
 Milk..............................................................................................................................................
2.We will learn Japanese next summer .
 Japanese ...........................................................................................................................
3. Getting to school by bus is not convenient .
 It is......................................................................................................................................
4. Could you buy me a dictionary ?
 Would you mind ...............................................................................................................
II. Write a description of a room , using the given cues(1.0pt).
1. Old car tires / recycle/ make / shoes / sandles.
 ......................................................................................................................................................

Tài liệu đính kèm:

  • docUnits 11. Traveling around Viet Nam.doc