Giáo án Tiếng Anh 8 - Units 6: The young pioneers club - Do Thi Cuc - Thanh Mai Secondary School

I. Aims:

- To introduce some activities of the Y & Y organization.

- To help students read and understand the dialogue in details.

- To develop students’ skills.

II. Objectives:

- By the end of the lesson, students will be able to understand the dialogue and and practise in gerunds used after some verbs: love, like, hate, enjoy.

III. Ways of working:

T-WC, pair work, individual work.

IV. Materials: Textbook, radio.word cards.

V. Anticipated problems: The lesson may take time.

V. Teaching steps:

1.Warm up: (7 minutes) * Teacher greets and checks the students’ attendance.

 * Revision: Chatting:

 

doc 25 trang Người đăng nguyenphuong Ngày đăng 09/01/2016 Lượt xem 123Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem 20 trang mẫu của tài liệu "Giáo án Tiếng Anh 8 - Units 6: The young pioneers club - Do Thi Cuc - Thanh Mai Secondary School", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
 - help your mother do housework
2. New lesson:
STAGES
ACTIVITIES
ON BOARD
PRE READING
(10 minutes)
* Pre-teach:
- Teacher uses techniques to teach students new words.
- Checking understanding: Matching
* Set the scene:
You are going to read about the Boy Scout of America. Before reading, please predict which of the following statement is true and which one is false.
* True - False prediction:
( on additional board)
- Students predict.
I. New words:
- (to) encourage: động viên
- citizenship (n): quyền công dân
- coeducational (adj): thuộc giáo dục chung cả nam lẫn nữ
- voluntary (adj): tình nguyện
- (to) lead - led - led: dẫn dắt, lãnh đạo
- (to) establish: thiết lập
II. True - False prediction:
1. The Boy Scout of America is a youth organization.
2. Scouting began in America.
3. William Boyce is a businessman in London.
4. Boys and girls can join BSA
5. The Scouting Association is the biggest voluntary youth organization in the world. 
WHILE READING
(20 minutes)
* Read:
- Students read the text for the first time and check their prediction.
- Students read the text for the second time and do the gap fill. (pair work)
- Students read the text for the third time and answer the questions in part 2 on page 57. (pair work)
* Lucky numbers!
- Teacher uses the comprehension questions to hold the activity. 
1. When did scout begin in England?
2. Lucky number!
3. What are three aims of the scouting program?
4. What led to the Scouts Association crossing the Atlantic in 1910?
5. Lucky number!
6. What are the scouting groups that girls can join?
III. Read. P.57:
1. Checking predictions:
1.T; 2.F; 3.F; 4.F; 5.T
Correct the false statements:
2. Boy Scout began in England.
3. William Boyce is an American businessman.
4. BSA is mainly for boys.
2. Fill in the missing dates. P.57.
*Answer key:
Dates
Events
1907
the beginning of the Scout Association
1909
William Boyce was introduced to scouting. 
1910
The founding of the Girl Guides Association and Camp Fire Boys and Girls.
1994
over five million scouts in the BSA.
3. Comprehension questions:
Lucky numbers!
1
2
3
4
5
6
*Answer key:
1. Scouting began in England in 1907.
3. The three aims are building character, good citizenship and personal fitness.
4. The meeting between a boy scout and Mr. William Boyce led to the Scout Association crossing the Atlantic in 1910.
6. Girls can join in The Girl Guides Association and Camp Fire Boys and Girls.
POST READING
(8 minutes)
*Role play:
- Students act roles: one is an interviewer, one is a member of the Scout. Students may use the suggested questions.
(Suggested answers)
a. In 1907 in England.
b. They were established in 1907. They are building characters, good citizenship and personal fitness.
c. No. It is mainly for boys but girls can join similar organization such as: the Girl Guides Association or the Coeducational Camp Fire Boys and Girls.
d. Over 25 million.
e. Yes, of course.
f. Yes. I’m very happy to be a member of this organization.
4. Role play:
Use the following suggested questions to play the roles.
a. When did the scout begin?
b. When were the aims established?
c. Can a girl join the BSA?
d. How many members does the Scouting Association have now?
e. Is it the largest voluntary Youth Organization in the world?
f. Are you happy to join the BSA?
3. Summary: (1 minute)
- Repeat the lesson.
 4. Homework: (1 minute)
- Learn by heart all the new words and read the text again.
- Do exercise: Write the summary of the BSA.
Planning date: 5 - 11 -2014
Period 35: UNIT 6: THE YOUNG PIONEERS CLUB
 Lesson 4: WRITE. P.58 - 59
I. Aims: 
- To help students write a letter.
- To develop students’ skills.
II. Objectives: By the end of the lesson, students will be able to write a letter about a future plan using “be going to”.
III. Ways of working: T - WC, pair work, individual work.
IV. Materials: Textbook.
V. Anticipated problems: The lesson may take time.
VI. Teaching steps:
1. Warm up: (5 mins) 
* Teacher greets and checks the students’ attendance.
* Students revise the future tense with “be going to” by making sentences with it.
E.g:- I’m going to buy a new book tomorrow.
 - I’m going to visit my grandma this weekend.
2. New lesson:
STAGES
T&SS’ACTIVITIES
THE CONTENT ON BOARD
PRE - WRITING
(15 minutes)
* Pre-teach:
- Teacher uses techniques to teach students new words.
- Checking understanding: ROR
- Teacher asks students to read the notice - To: All Y and Y members of the school.
- Students ask and answer the comprehension questions in pair.
(*Answer key to the comprehension questions:
1. They have to collect glass, paper and can to send them for recycling.
2. The purpose of the recycling program is to save natural resources and to earn money for the organization.
3. They can participate in other programs such as raising funds for the poor, helping street children, planting trees and flowers along the sidewalks or in the park.
* Set the scene:
- Who writes the letter?
- Who does Nga write to?
- Is Nga a member of Y and Y?
- What does Nga write to Linh about?
(She writes about the programs of her school Y and Y that she is going to participate in.)
* Complete the letter. P.58:
- Students read the letter and complete it
* Set the scene:
- Hoa talks to her aunt about the Y and Y Green Group, about the activities that she is going to do.
* Read the dialogue. P.59:
- Students read the dialogue between Nga and her aunt on page 59. (pair work) and then answer the questions
I. New words:
- (to) raise fund: gây quỹ
- a bank: bờ
- natural resources: tài nguyên thiên 
 nhiên
II. Read: Notice. P.58
* Comprehension questions:
1. What do members of Y and Y have to do in the recycling program?
2. What is the purpose of the recycling program?
3. What other programs can the members of the Y and Y participate in? 
III. Complete the letter. P.58:
(1) community
(2) recycling
(3) collect
(4) send
(5) recycling
(6) save
(7) raise
(8) participating
(9) plaiting
(10) helping
IV. Read the dialogue. P.59:
*Answer these questions: (Orally)
1. Why does Hoa look happy?
2. What is she going to do in the environment month?
3. What are they doing to earn money for their school Y & Y?
WHILE WRITING
(15 minutes)
* Write:
- Students help Hoa to write a letter to her parents telling what she is going to do.
- Students work in group of 4 to write a letter on a poster.
V. Write:
Suggested letter:
Dear Mom and Dad, 
I’m very happy to tell you that I’m going to join the Y & Y Green Group of my school.
The Green Group is holding an environment month plan. We are going to clean the banks of the lakes on the weekends. We are going to plan trees and flowers in the school garden and water them every afternoon after class. We are plating young trees and plants to sell to other school.
We hope that we can give more green color to the city and earn some money for our school Y & Y.
The program is very interesting and useful, isn’t it?
I will tell you more about the group activities later.
Love, 
Hoa 
POST WRITING
(8 minutes)
* Correction:
- Students stick their posters on the wall and then move around to check and correct others’ writing.
- Teacher chooses some posters to correct.
3. Summary: (1 minute)
- Repeat the lesson.
4. Homework: (1 minute)
- Learn by heart all the new words.
- Complete the letter Hoa writes to her parents.
- Prepare Language focus
Planning date: 6 - 11 - 2014
Period 36: UNIT 6: THE YOUNG PIONEERS CLUB
Lesson 5: LANGUAGE FOCUS. P. 60 - 62
I. Aims: 
-To help students use the present simple tense to express the future meaning, the gerund after some verbs and the model verbs may, can, could.
- To develop students’ skills.
II. Objectives: By the end of the lesson students will be able to use the present simple tense to express the future meaning; the gerund after some verbs and the model verbs “may, can, could” to ask for and give favor.
III. Ways of working: T- WC, pair wok, individual work.
IV. Materials: Textbook. 
V. Anticipated problems: The lesson may take time.
VI. Teaching steps:
1. Warm up: (1 minute) * Teacher greets and checks the students’ attendance.
2. New lesson:
STAGES
T & SS’ACTIVITIES
THE CONTENT ON BOARD
FURTHER PRACTICE
(42 minutes)
* Language focus 1. P.60
(Teacher uses the information in the table on page 60)
- T. elicits the model sentences.
- Concept checking:
+ What do these sentences mean in Vietnamese?
+ What is the tense of the question?
+ What time does the answer sentence refer to? (the present or the future?)
* Practice LF 1:
- Students practice in pair, using the information in the table.
E.g:
S1: Where do they collect and empty garbage?
S2: At Dong Xuan Market.
I. Language focus 1. P.60
1. Model sentences:
S1: When do they collect and empty garbage?
S2: On January 9.
* Note:
We can use the present simple tense to express the future meaning when talking about:
+ Schedules( school, plane, train)
+ Programs( TV, film, meeting..)
2. Practice:
Activities
Place
Date
Time
Collect & empty garbage
Dong Xuan Market
Jan. 9
8 am - 5 pm
Plant and water trees along streets
City center Streets
Feb. 2
7 am - 10 am
Help the elderly and streets children
City rest home and orphanage
Mar. 26
7 am - 4 pm
Have big gathering to support cultural-sport programs
Central stadium
Apr. 15
5 pm - 9 pm
Place => where; Date => when; Time => what time
* Language focus 2:
- Set the scene: Lan and Ba are talking about their hobbies; about what they like and what they don’t like doing.
* Practice LF 2:
- Students look at the table in part a on P61 and say sentences about Ba and Lan.
- Students practise in pair asking and answering about their own hobbies.( part b)
- Students write 5 sentences about their hobbies.
* Language focus 3:
- Students work in pair to complete the dialogues in part a, using the information in the box on page 62.
- Students work in pair to complete the dialogue b. P.62.
- Students play roles to ask for and respond to favor.
II. Language focus 2:
E.g: Ba loves playing soccer.
 Lan doesn’t like playing soccer.
1.Gerund: (Danh động từ)
love / don’t love
like / don’t like
hate 
enjoy
V_ing
2.Practice:
Eg:
- Ba loves playing soccer, but he doesn’t like washing up.
- Lan doesn’t like playing soccer and she doesn’t like washing up, either.
*Making dialogues:
E.g: 
A: Do you like playing soccer?
B: No. I hate it. What about you?
A: Yes. I love playing soccer.
III. Language focus 3. P.62
a)_* Answer key:
A) 
Woman:	Can / Could you help me, please?
Man:	Yes, certainly.
Woman:	Can you buy a ticket for me?
B)
Old Woman:	Could you do me a favor?
Boy:	What can I do for you?
Old Woman:	Can you take me across the road?
C)
Boy:	I need a favor.
Girl:	How can I help?
Boy:	Could you help me with this math 	problem?
D)
Grandpa:	Can you help me, please?
Niece:	Yes. Of course.
Grandpa:	Can you water the flowers in the 	garden?
b) Answer key:
A: Can I help you?
B: Yes. Thank you. Could you fill in this
 form for me?
A: Do you need any help?
B: No. Thank you. I’m fine.
A: Oh. This bag is heavy.
B: Let me help you.
A: Yes. That’s very kind of you.
3. Summary: (1 minute)
- Repeat the lesson.
4. Homework: (1 minute)
- Review Unit 4, 5, 6.
Planning date:7 - 11-2014
Period 37: REVISION
I. Aims: 
- To help students review their knowledge from unit 4 to unit 6 to prepare for the forty-minute test in the next period.
II. Objectives: By the end of the lesson, students will be able to ready for the test.
III. Ways of working: T - WC, individual work.
IV. Materials: Textbook, reference book.
V. Anticipated problems: The lesson may take time.
VI. Teaching steps:
1. Warm up: (1 minute) * Teacher greets and check the students’ attendance.
2. New lesson:
STAGES
T & SS’ACTIVITIES
THE CONTENT ON BOARD
REVISION
(10 min)
*Teacher asks students some questions about the previous lessons:
- What is the topic of unit 4, 5, 6? (Education)
- What is the main grammar you learnt in unit 4?
- Beside the grammar and vocabulary, students have to pay attention to the listening and writing skills:
+ Listen to the monologue or a dialogue within 80 - 100 words for general or specific information.
+ Write an informal letter of 60 - 80 words to a friend/ or about the future plan.
I. Revision the grammar:
Unit 4:
- Past simple to talk about past events.
- Prepositions of time: in, at, on, after, before, till..
- used to: to express habits in the past.
Unit 5:
- Adverbs of manner.
- Modal verb should
- Commands, requests and advice in reported speech.
Unit 6:
- Present simple tense with future meaning.
- Gerunds
- Modal verbs may, can, could.
II. Vocabulary:
- Words to talk about study habits: examination, revise, .
- Words to talk about school life: care, take part in, 
- Words to talk about future plans: play soccer, go camping
FURTHER PRACTICE
(32 minutes)
* Further practice:
- Students do exercises to improve their skills.
* Key:
1c, 2a, 3a, 4d, 5a
* Answer key:
1. B => found 4. B => tradition
2. A => At 5. B => wisely
3. D => of
* Answer key:
1c, 2a, 3b, 4b, 5a
* Answer key:
1d, 2d, 3b, 4b, 5b, 6a
III. Exercises:
Exercise 1:
Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.
1. a. late b. paper c. lunar d. pronunciation
2. a. term b. necessary	 c. semester	 d. mother
3. a. list b. underline	 c. highlight	d. night
4. a. proud	b. pronoun	c. around	d. enough
5. a. revision b. festival c.postcard	 d. promise
Exercise 2: Choose the words or phrases that are nor correct in standard English.
1. He woke up and finded himself in the hospital. A B C 
 D 
2. On Christmas, neighborhood are beautiful
 A B
 with many bright Christmas lights.
 C D
3. When he told me the price, I nearly died for shock. A B C D
4. It’s a traditional to sing “Auld Lang Syne” on
 A B C 
 the New Year’s Eve.
 D
5. Many people wisdom stayed at home in the 
 A B C 
bad weather.
 D
Exercise 3: Choose the best options
1. Yesterday I ____ to the cinema.
a. go	b. will go	c. went	d. has go
2. Mozart was born in Salzburg _____ 1756.
a. in	b. on	c. at	d. since
3. ____ Saturday night, I went to bed at 11 o’clock.
a. At	b. On	c. In	d. From
4. I used ________ fishing.
a. enjoy b. to enjoy c.enjoying d.to enjoying
5. It’s hard work looking ____ three children all day.
a. after	b. before	c. about	d. at
Exercise 4: Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.
Dear Granddad,
I’ve got some really (1)______ news. I may go to
Camp Timber with Ace (2)________ this summer. Mum (3)________ I can go. The only (4) ______ is that Ace’s dad says that it’s too expensive. Still Ace thinks he’ll probably be able to make some money by doing jobs around the house. He even promised his dad he would take the dog for a walk!
His sister is really angry because she wants (5) _____ to camp as well, but she’s too young. She’s only eight.
Anyway, I (6) _______ he can go.
Love,
Debbie
1. a. great	b.good c.wonderful d.all are correct
2. a. in	b. at	c. on	d. W
3. a. say	b. says	c. is saying	d. will say
4. a. news	b. problem	c. event	d. occasion
5. a. go	b. to go	c. going	d. to going
6. a. hope	b. plan	c. look	d. seem
3. Homework: (1 minute)
- Review from unit 4 to unit 6 to prepare for the test.
Planning date: 17 - 11- 2014
Period 38: TEST 45’(N0 2)
I. Aims: 
- To check students’ knowledge from unit 4 to unit 6.
- To appreciate students and draw out the students’ weak points and have suitable solutions to help students learn English better in the next lessons.
II. Objectives: By the end of the test, students will be able to appreciate their knowledge in unit 4, 5, 6 and find the suitable ways to learn English better. 
III. Ways of working: Individual work
IV. Materials: papers, cassette & tape
V. Anticipated problems: Ss may have difficulty in doing exercises IV and V
VI. Matrix 
Chủ đề
Nhận biết
Thông hiểu
Vận dụng
Tổng
KQ
TL
KQ
TL
KQ
TL
I. Listening
8
 2 
8
 2 
II. Language focus
14
 3,5
14
 3.5
III. Reading
5 
 2.5
5
 2.5
IV. Writing
4
 2
4
 2
Tổng
14
 3.5 
13
 4.5 
4
 2 
31
 10 
VII. Test (time allowance: 45 minutes)
Tapescipt for listening:
Once a farmer lived a comfortable life with his family. His chickens laid many eggs 
which the farmer used to sell to buy food and clothing for his family.
 One day, he went to collect the eggs and discovered one of the chickens laid a gold egg. He shouted excitedly to his wife, “We’re rich! We’re rich!”
 His wife ran to him and they both looked at the egg in amazement. The wife wanted more, so her husband decided to cut open all the chickens and find more gold eggs. Unfortunately, he couldn’t find any eggs. When he finished all, the chickens were dead.
 There were no more eggs of any kind for the foolish farmer and his greedy wife.
Full name:..
Class: 8.
Period 38.
Test 45’(No2)
I. Listening:
Listen to the passage and decide which sentence is true, which one is false (2 pts)
T
F
1. Once a farmer lived a comfortable life with his family.
2. His chickens laid a few eggs.
3. He sold eggs to buy food and clothes.
4. One day he discovered one of the chickens laid a gold egg.
5. He decided to cut open all the chickens to find more gold eggs.
6. His wife didn’t want him to do so.
7. He found a lot of gold eggs and became very rich.
8. There were no more eggs of any kind for him and his wife.
II. Phonetics: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others (1 pt)
1.	A. blind	B. provide	C. decide	D. fix
2. 	A. washed	B. used	C. lived	D. named
3. 	A. mend	B. semester	C. letter	D. report
4. 	A. tiger	B. wife	C. wisdom	D. fire
III. Language focus: Circle the best option A, B, C or D to complete each of the following sentences. (2.5 pts)
1. I ________ gardening, but I don’t have time for it now.
	A. use to enjoy	B. used to enjoy	C. use to enjoying	D. used to enjoying
2. He died ________ a broken heart.
	A. with	B. of	C. because	D. by
3. He usually ________ or highlights only the words he wants to learn.
	A. underlines	B. understands	C. underlined	D. understood
4. Sally _______ him to come home early.
	A. tell	B. told	C. say	D. ask
5. My grandma us when my parents were away from home.
	A. looked for	B. looked at	C. looked after	D. looked up
6. I helped him _________ his clothes.
	A. finding	B. to find	C. on finding	D. found
7. We usually open our present ___________ midnight.
	A. in	B. at	C. on	D. of
8. I’m afraid our team is doing very _________.
	A. good	B. bad	C. badly	D. goody
9. Mr. White ________ her to stand up.
	A. spoke	B. asked	C. tell	D. say
10. I actually enjoy ___________ shoes. It’s relaxing!
	A. clean	B. cleans	C. to clean	D. cleaning
IV. Reading: Read the passage and choose the most appropriate answer A, B, C or D. (2.5 pts)
How Nam has improved his English
In the first year of lower secondary school, I had some difficulties in learning English. My English pronunciation was really bad and my English grammar was worse. I did not know how to improve them. I didn’t want my mother and father to know about this. One afternoon after the lesson, my teacher of English told me to wait for her outside the classroom. She took me to the school library and showed me cassettes of pronunciation drills kept in a glass bookcase. She also told me how to use an English-English dictionary to improve my English grammar. “Now I think you know what you should do”, said she. I made much progress and only one year later, I won the first prize in the English Speaking Contest held for secondary school students in my hometown.
1. What difficulties did Nam have in learning English in the first year?
	A. The pronunciation	B. The grammar
	C. Both pronunciation and grammar	D. The way of improving his 
 pronunciation
2. Who didn’t he want to know about his bad English pronunciation and grammar?
	A. His mother	B. His father
	C. His friends	D. A &B
3. Who wanted to meet him one afternoon after the lesson?
	A. His teacher	B. One of his friends
	C. His father	D. His mother
4. Where did his teacher tell him to wait?
	A. Inside the classroom	B. Outside the classroom
	C. At his house	D. In front of the school gate
5. Where did Nam and his teacher go after that?
	A. to the town library	B. to the school library
	C. to the teacher’s room	D. to his house
V. Writing: Rewrite the following sentences with the same meaning.( 2pts)
1. I am interested in reading comic books.
-> I enjoy.
2. “Can you open the door, please?”, Mary said to John.
-> Mary asked..
3. You shouldn’t eat fatty food.
-> You ought not
4. “ Don’t go out too late, Nam”, his mother said.
-> His mother told.
 - The end-
Planning date: 18 - 11 - 2014
Period 39: CHECK THE TEST
I. Aims: To help students correct their test and know how to do the next test better.
II. Objectives: By the end of the lesson, students will be able to know the correct answer and do the next test better.
III. Ways of working: T-WC, individual work.
IV. Materials: The paper test.
V. Anticipated problems: 
VI. Check the test:
1.Good points: 
2. Bad points:
3. Key to the test:
I. Listening: (2pts).Each correct answer is 0.25pts
1T; 2F; 3T; 4T; 5T; 6F; 7F; 8T
II. Phonetics: (1pt) Each correct answer is 0.25pts 
1D; 2A; 3D; 4C 
III. Language focus: (2.5pts) Each correct answer is 0.25pts 
1B; 2B; 3A; 4B; 5C; 6B; 7B; 8C; 9B; 10D
IV. Reading: (2.5pts) Each correct answer is 0.5pts 
1C; 2D; 3A; 4B; 5B; 
V. Writing: (2pts) Each correct answer is 0.5pts 
1. I enjoy reading comic books.
2. Mary asked John to open the door..
3. You ought not to eat fatty food.
4. His mother told him not to go out too late.
* The result of the test

Tài liệu đính kèm:

  • docUnits 6. The young pioneers club - Do Thi Cuc - Thanh Mai Secondary School.doc