Hệ thống câu hỏi “nhận biết” chương trình học kỳ I môn Tiếng Anh 8

A. Fill in the blanks with suitable words or phrases:

rises, hair, what, to reach. Face

 1. My mother has long black .

- Answer : hair

 2. He is not tall enough .the top of the shelf.

- Answer : to reach

 3. does Hoa look like?

- Answer : what

 4. The sun. in the East.

- Answer : rises

 5. She has a round

- Answer : Face

 

doc 12 trang Người đăng trung218 Ngày đăng 31/03/2017 Lượt xem 16Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem tài liệu "Hệ thống câu hỏi “nhận biết” chương trình học kỳ I môn Tiếng Anh 8", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
HỆ THỐNG CÂU HỎI “NHẬN BIẾT” CHƯƠNG TRÌNH HỌC KỲ I
Topic 1: Personal information – Unit 1, 2, 3 (From period 1 to period 17)
A. Fill in the blanks with suitable words or phrases: 
rises, hair, what, to reach. Face
 1. My mother has long black..
- Answer : hair
 2. He is not tall enough ...............the top of the shelf. 
- Answer : to reach
 3. does Hoa look like?
- Answer : what
 4. The sun................. in the East.
- Answer : rises 
 5. She has a round
- Answer : Face
B. Choose the option underlined part is pronounced differently from those of the others
1. A. annoy B. Character C. Orphanage D. machine
2. A. slim B. sociable C. rise D. seem
3. A. outside B. reserved C. straight D. generous
4. A. generous B. after C. character D. helpful
5. A. Character B. school C. children D. chemistry 
Keys: 
1- B 2 - C 3- B 4- D 5- C
C. Choose the correct answer
1. ____ July 20, 1969, Neil Armstrong was the first human to step_____ the moon.
A. In / in 	B. In / on 	C. On / on 	D. At / at
Answer: C. On / on 
2. _______ you arrive in Ha Noi, I’ll pick you up at the station and then we’ll go sightseeing.
A. Before	 B. After 	C. By 	D. As soon as
Answer: D. As soon as
3. If you want to meet the headmaster, you have to come ______2 p.m. and 4 p.m.
A. before 	B. between 	C. after 	D. Until
Answer: B. between 
4. A two-year-old child is not _______ to reach a book on that bookshelf.
A. tall enough 	B. enough tall 	C. too tall 	D. so tall
Answer: A. tall enough 
5. Last night I watched the movie “Romeo and Juliet”. At last they killed_______.
A. himself 	B. herself 	C. themselves 	D. Ourselves
Answer: C. themselves 
6. I didn’t see her upstairs. Maybe, she was _______ then.
A. outside 	B. inside	C. there 	D. Downstairs
Answer: D. Downstairs
7. He looks so _______. He should take exercise every day.
A. fat 	B. thin	C. strong 	D. Tall
Answer: A. fat 
8. Her daughter has _______.
A. a short black hair 	B. a black short hair
C. short black hair	 D. black short hair
Answer: C. short black hair
D. Matching words in column A with meaning in column B for suitble.
A
B
1. Tiến hành 
a. Device 
2. Thiết bị , dụng cụ 
b. Demonstrate
3. Biểu diễn
c. Countless
4. Vô số
d. Emigrate 
5. Dẫn dắt, đưa đến
e. Deaf- mutes 
6. Người giúp việc
f. Experiment
7. Truyền, phát tín hiệu 
g. Lead- led 
8. Thí nghịêm, cuộc TN
h. Conduct 
9. Câm điếc 
i. Transmit
10. Di cư
k. Assistant
11. Phát minh
l. Exhibition 
12. Sự phát minh 
m.Way 
13. Làn sóng.
n. Invent 
14. Trưng bày 
o.Invention 
Keys
 1. h 2.a 3.b 4.c 5.g 6.k 7.i 
 8. f 9.e 10.d 11.n 12.o 13.m 14.l
E. Multiple choices:
1.They put the _______ on the floor (picture / cushion / rug / shelf)
Answer: rug
2. On the right _____ of the room, there is a window (side / vase /opposite / corner)
Answer: side
3. Children don't understand many ___objects are dangerous (house/ household / home / work)
Answer: house
4. The woman washed dishes by __________ (her / hers / she / herself)
Answer: herself 
5.You __________ to study harder next year (must / should / can / ought)
Answer: ought
6. Don't let your child __________ with matches (play / playing / to play / played)
Answer: play
7. Tomorrow, we __________ a math test (has / have / are having / are going to have)
Answer: are going to have 
8. My Mom __________ the floors in the morning. (sweeps / feeds / destroys / injures)
Answer: sweeps
TOPIC 2: EDUCATION - UNIT 4, 5
A. Choose the right word in brackets to complete each sentences.
1. Our team won the game because we played very _________ (good/ well). 
- Answer: well
2. I tried on the shoes and they fitted me_________ (perfect/ perfectly).
- Answer: Perfectly 
3. He had an accident because he was driving too _________ (fast/ fastly).
- Answer: Fast
4. Tom is a ________ driver He is driving carefully along the narrow road. (careful/ carefully)
- Answer: Careful 
5. Do you usually feel _________ (nervous/ nervously) before examination.
- Answer: nervous
6. Our grand-mum told us some ____in the countryside (tales / stories / books / lamps)
Answer: stories 
7. Birds used ________their eggs under that roof (to lie / to lay / laid / lying)
Answer: to lay 
8. He tied the tiger to a tree with __________ (straw / wisdom / socket / rope)
Answer: rope
9. The prince wanted to participate in the harvest ________ that year (field / village / fair / festival)
Answer: festival
10. A fairy __________ and helped her at once. (fell / walked / appeared / tied)
Answer: appeared
11. When I was young, I often __________ the chicken (feed / fed / feeds / are feeding)
Answer: fed
12. We must be at school _____ Monday. (in / at / on / with)
Answer: on
13. The man died ________ a broken heart ( of / for / to / on)
Answer: of
14. He got good grades for English but his math result is _________ (rich / bad / poor / quite)
Answer: poor
15. His parents are _____ of him. (good / fond / like / proud)
Answer: proud
16. Can I use your ________? I don't understand its meaning. (dictionary / report / list / semester)
Answer: dictionary
17. She's from France. French is her __. (second language / mother tongue / native speaker /result)
Answer: mother tongue 
18. We try __________ as hard as we can (to learn / learn / learning / learnt)
Answer: to learn 
19. He can __________ your speaking by listening to cassettes. (improve / improving / to improve / improved).
Answer: improve 
B. Choose the best answer to complete the following sentences.
1. I.......... on a farm when I was a boy.
a. used live	b. used to living	c. used to live 	d. used to lives
Answer: c. used to live 
2. Yesterday I _____ to the cinema.
a. go 	b. will go 	c. went 	d. has go
Answer: c. went 
3. Mozart was born in Salzburg ______ 1756.
a. in 	b. on 	 c. at 	d. to	
 Answer: a. in 
4. I can’t stand people who are cruel______ animals.
a. with 	b. to 	 	 c. on 	d. About
 Answer: b. to
5. His wife ______ five years ago.
a. die 	b. died	 c. dies	d. was dying	
Answer: b. died	
6. They wereabout the football match.
a. excited b. cruel 	c. interested d. happy
Answer: b. died	
7. Would you like to have dinner with me.work?
a. on b. between 	c. after d. in
Answer: c. after 	
8. I..a big breakfast yesterday morning.
a. eight b. ate 	c. eat d. eaten
Answer: b. ate 
9.you travel to Bangkok last week
A. Did B. Do 	C. Does D.Why
Answer: A	
10. I went to the shop, but of them had the book I wanted
A. none 	B. no 	C. some D. anything
Answer: A	 
11. You should try to learn these new words
 	A.by chance B. by me C.by heart D.bye-bye
Answer: C	
12. It’s work taking care of children
 	A. hard B. hardly C. easily D. slowly
Answer: A	
13. He said that I study harder.
 	A. ought B. should C. shall D.must to
Answer: B	
14. Nam..him to come home early
 	A. said B. told C. say D.ask
Answer: B	
15. Try.here on time.
 	A. not be B. to be C.be D. to being
Answer: A	
16. you do me a favor?
 	A. Could B. May C. Should D. Must
Answer: A	
17. .can I help you?
 	A.What B. How C. How often D.Why
Answer: B	
18. Could you tell me who.this university?
 	A. found B.founder C. founding D.founded
Answer: D	
19. It’s very kind..you. Thank you
 	A. of B. to C. with D. on
Answer: A	
20. Wait here until Iyou
 	A. call B. will call C. called D. am going to call
Answer: A	
21. Yesterday I ......................to the cinema.
A. go 	 	 B. will go 	 C. went 	 D. has go
Answer: C	
22. Mozart was born in Salzburg ....................................... 1756.
A. in 	B. on 	 C. at 	D. since
Answer: A	
23. ................................... Saturday night, I went to bed at 11 o’clock.
A. At 	B. On 	C. In 	 D. From
Answer: B	
24. I used ................................. fishing.
A. enjoy 	B. to enjoy 	C. enjoying D. to enjoying
Answer: B	
25. It’s hard work looking..........................three children all day.
A. after 	B. before 	C. about D. at
Answer: A	
26. The next train for Da Nang ................................ at 11 a.m.
A. leaves 	B. will leave	C. leave 	D. left
Answer: A	
27. He.........................foreign names exactly.
A. should to pronounce 	B. should pronounces
C. should pronouncing 	D. should pronounce
Answer: D	
28. David can speak English................... because he practices speaking it every day.
A. very good 	B. very hard	C. very well 	D. very badly
Answer: C	
29. Peter’s parents are very proud of his examination result...................... June.
A. in 	B. on	C. at 	D. about
Answer: A	
30. The teacher asked Lan .................... louder so that everybody in the class could hear
 her answer more clearly.
A. to speak 	B. speak	C. speaking 	D. speaks 
Answer: A	
31. The secretary told me ........................an application form and fill it out.
A. to get 	B. getting	C. got 	D. to getting
Answer: A	
32. They are about ...........................an experiment on these trees.
A. carry out 	B. to carry out
C. carrying 	D. not carry out
Answer: B	
33. She used to .................... of meat but now she eats lots of vegetables.
A. ate 	B. eating	C. eat 	D. eats
Answer: C	
34. When I was young, my mother used to .......................me to school.
A. taking 	B. take	C. took 	D. takes
Answer: B	
35. Can you help me, please? Yes, ............................
A. not at all	 B. certainly
C. of course 	D. both B and C
Answer: D	
36. Many language learners try to learn new words by ......................
A. heart 	B. examination	C. revise 	D. report
Answer: A	
37. Hoa is a very active student. She ...................... all out-door activities at school.
A. looks after 	B. cares	C. takes part in 	D. has
Answer: C	
38. He likes playing football so he decides to ....................... football club at his school.
A. perform 	B. take part in	C. look after 	D. care
Answer: B	
39. Mai doesn’t like playing ....................... and she doesn’t like swimming,either.
A. soccer 	B. camping	C. badminton 	D. both A and C
Answer: D	
40. He enjoys ................... the English Club so that he can have more chances to practice 
 speaking English.
A. participate in	B. participates in
C. participating in	D. participated in
Answer: C	
41. Yesterday I.................................... to the cinema.
A. go	 B. will go 	C. went 	D. has go
Answer: C	
42. Mozart was born in Salzburg .................................1756.
A. in 	B. on 	C. at 	D. since
Answer: A	
43. I used.................................. fishing.
A. enjoy 	B. to enjoy 	C. enjoying D. to enjoying
Answer: B	
44. He died..........................................a heart attack.
A. with 	B. of 	 	C. because 	D. by
Answer: B	
45. He was late, but ......................... his friends waited for him.
A. luckily 	 B. magically 	C. cruelly 	D. lately
Answer: A	
46. Our team won the game because we played very ....................
A. good B. well 	 C. goody	 D. better
Answer: B	
47. You................................. take the baby to the doctor.
A. should	 B. ought	C. need	D. has to
Answer: A	
48. The doctor...................................................he should take a few days off.
A. say 	B. said C. ask 	D. tell
Answer: B	
49. He was more than a little proud ......................................himself.
A. about	B. to	C. of	D. for
Answer: C	
50. I was born in Vietnam; Vietnamese is my.................................. .
A. mother tongue 	B. first language
C. foreign language 	D. A & B
Answer: A	
51. The next meeting of the committee .......................................on November 5th.
A. is 	 	B. are 	 	C. was 	D. were
Answer: A	
52. You ....................................right.
A. may be 	B. will be 	C. was 	D. are being
Answer: C	
53. I got.................................... when I tried to find the station.
A. lost 	B. lose 	C. loss 	D. loose
Answer: A	
54. .................................... is the people who live in a place.
A. Community B. Environment 	C Organization 	D. Program
Answer: A	
55. I collect stamps as a.................................... .
A. hobby . B. pastime 	C. favor 	D. A & B
Answer: A	
56. How long have you been with the company ?
I there for two year.
A. will work B. was working C. worked D.have worked
Answer: D	
57. Now John has got a car. Hea motorcycle.
A. used to ride B. use to rides C. used ride D.use to ride
Answer: A	
58. What have you learned since you here?
A. came B. come C. have came D. have been coming
Answer: A	
59. I did some stupid things whenI was young and ..
A. fool B. foolish C. foolishly D. foolery
Answer: B	
60. Flowers and candies are popular gilfs.Valentine’s Day.
A. in B. at C. on D. when
Answer: C	
61. Mr John her to stand up.
A. spoke B.asked C. tell D say
Answer: B	
62. She spends too much moneyclothes.
A. for B. with C. to D. on
Answer: D	
63. .is studying again something that you have learnt, before an exam.
A. Revision B. Practice C. Experiment D. Semester.
Answer: A	
64. Does Miss Nga speak English? Oh yes, she speak English.
A. bad B. hard C.well D . fast
Answer: C	
65. I got a Grade 3.Math.
A. for B on C. at D. about
Answer: A	
66. I enjoy ..to music.
A. listen B. to listen C. listening D. for listening
Answer: C	
67. Mountain daisies .be yellow or red.
A. Can B. ought C. need D. have to.
Answer: A	
68. The.is people who cannot see.
A. blind B. deaf C. mute D. poor
Answer: A	
69. She participatesour Fishing Group.
A. at B. in C. on D. in to
Answer: B	
70 ...any help? No, thank you. I’m fine.
A. Could you tell me B. Can I C. Do you need D. Let me
Answer: C	
71. When..you born? In April.
A. be B. is C. was D. were
Answer: D	
72. They went on holiday.America last year.
A. at B. from C. to D. by
Answer: C	
73. What time shall we meet? Let’s meet.half past six..the evening.
A. on/in B. at/ on C. on/ at D. at/in
Answer: D	
74. The whole class.their tests yesterday.
A. pass B. past C. passes D. passed
Answer: D	
75. off the computer when you have finished.
A. Turn B. Turning C. Turned D. Turns
Answer: A
76. He _______ foreign names exactly.
A. should to pronounce 	B. should pronounces
C. should pronouncing 	D. should pronounce
Answer: D
77. David can speak English _______ because he practices speaking it every day.
A. very good 	B. very hard	C. very well 	D. very badly
Answer: C
78. Peter’s parents are very proud of his examination result _______ June.
A. in 	B. on	C. at 	D. About
Answer: A
79. The teacher asked Lan _______ louder so that everybody in the class could hear her answer more clearly.
Answer: A
A. to speak 	B. speak	C. speaking 	D. speaks
80. The secretary told me _______ an application form and fill it out.
A. to get 	B. getting	C. got 	D. to getting
Answer: A
81. They are about _______ an experiment on these trees.
A. carry out 	B. to carry out C. carrying 	D. not carry out
Answer: B
82. She used to _______ lots of meat but now she eats lots of vegetables.
A. ate 	B. eating 	C. eat 	D. Eats
Answer: C
83. When I was young, my mother used to ______ me to school.
A. taking 	B. take	C. took 	D. Takes
Answer: B
84. Can you help me, please? Yes, _______.
A. not at all	 B. Certainly C. of course 	D. both B and C
Answer: D
85. Many language learners try to learn new words by _______.
A. heart 	B. examination	C. revise 	D. Report
Answer: A
86. Hoa is a very active student. She _______ all out-door activities at school.
A. looks after 	B. cares	C. takes part in 	D. Has
Answer: C
87. He likes playing football so he decides to _______ football club at his school.
A. perform 	B. take part in	C. look after 	D. Care
Answer: B
88. Mai doesn’t like playing _______ and she doesn’t like swimming,either.
A. soccer 	B. camping	C. badminton 	D. both A and C
Answer: D
89. He enjoys _______ the English Club so that he can have more chances to practice speaking English.
A. participate in B. participates in C. participating in	D. participated in
Answer: C
TOPIC 3: COMMUNITY - UNIT 7, 8
 A. Choose the right word in brackets to complete each sentences.
 1. They have studiedsix o’clock.
A. for B. at C. since D. to
- Answer : C. since
 2 . The new shopping mall is quite..the present shopping area.
A. different from	 B. the same	 C. like to D. similar
 Answer : A. different from
 3. She hasover 30 pages since yesterday.
A. write	 B. wrote 	 C. written D. writing
- Answer : C. written 
 4. Airmail is..expensive than surface mail.
A. the most B. like C. as D. more
 Answer : D. more
 5. I have lived in England.a year..
A. from B. since C. for D. in
- Answer : C. for
6. The game .............................. at two o’clock tomorrow.
A. has started 	B. started 	C. start 	 D. will start
- Answer : D. will start
7. Is your English.................................better?
A. get 	B. got 	C. getting 	 D. Geting
- Answer : C. getting 
8. Ho Chi Minh city is ..city in Viet Nam
A. larger B. the most large C. the largest D. more large
- Answer : C. the largest 
 9. They have studiedsix o’clock.
A. for B. at C. since D. to
- Answer : C. since
10. I’m staying in England.a year..
A. from B. since C. for D.in
- Answer : C. for
11. I feel much .. now that the exams are over.
A. more relaxed 	B. more relaxing 	C. relaxer 	D. Relax
- Answer: A. more relaxed 
12. I think this milk is turning
A. sour 	B. sourly 	C. sourness 	D. more sourly
- Answer: A. sour 
13. Our new car is a little than our old one, but still fits easily into the garage.
A. wide 	B. wider 	C. widder 	D. Widely
- Answer: B. wider 
14.  the piano, but also the violins.
A. Not only she plays	 B. She not only plays C. Neither she plays 	D. She plays either
- Answer: B. She not only plays 
15. Italy France in tomorrow’s final.
A. has played 	B. played	C. is playing	D. Play
- Answer: C. is playing
16. People used to believe that the world was flat.
A. think	B. say 	C. claim	D.hear
- Answer: A. think	
17. Susan has studied Vietnamese very hard ___ 3 years because she likes this country.
A. for 	B. in 	C. after 	D. Since
- Answer: A
18. It _______ in this city for a long time.
A. hasn’t snowed 	B. didn’t snow
C. wasn’t snowed 	D. doesn’t snow
- Answer: A
19. They have not seen Tom again _______ their exam last year.
A. for 	B. in	C. since 	D. At
- Answer: C
20. Lan has been a teacher _______ she graduated from her university.
A. during 	B. for	C. since 	D. After
- Answer: C
21. Thu _______ her grandparents alone this Sunday because her parents are very busy.
A. is visiting 	B. will visit	C. visits 	D. Visited
- Answer: A
22. What ______ you ______ tonight? I ______ to the cinema with my friends.
A. will,do / am going 	B. are , going to do / will go
C. are , going to do / am going 	D. will , do / will go
- Answer: C
23. If it is hot on Sunday, my family _______ to the swimming-pool.
A. go 	B. goes	C. went 	D. will go
- Answer: B
24. Life in the city is much different _______ that in the country.
A. to 	B. from	C. with 	D. Of
- Answer: D
25. After her trip to Ha Noi, Lan realizes that Ha Noi is cleaner and______ beautiful than Ho Chi Minh City.
A. the most 	B. most	C. more 	D. As
- Answer: C
26. Many foreigners say that Vietnamese is _______ than English.
A. much difficult 	B. difficult
C. more difficult	 D. most difficult
- Answer: C
27. The weather in developing countries is becoming _______.
A. bad and bad 	B. worse and worse
C. worst and worst 	D. the worst
- Answer: B
28. Minh’s father does not allow him to play games because he has not finished his homework _______.
A. already 	B. yet	C. still 	D. Just
- Answer: B
29. Would you like to go out? It _______ warm.
A. is getting 	B. is coming
C. is doing 	D. is making
- Answer: A
30. Mai is calling Andrew to say that she has _______ received his postcard.
A. yet 	B. for	C. already 	D. Since
- Answer: C
31. The goods in markets are not the _______ as ones in stores.
A. same 	B. different	C. like 	D. Many
- Answer: A

Tài liệu đính kèm:

  • docLOP 8.doc