Giáo án Tiếng Anh 8 - Units 2: Making arrangements - Do Thi Cuc - THCS Thanh Mai

I. Aims:

- To help students to read for details about a conversation on the phone.

II. Objectives:

- By the end of the lesson, students will be able to use the telephone to make and confirm arrangements.

III. Materials:

- Textbook, pictures, posters and tape

IV. Ways of working:

T - WC, pair work, individual work.

V. Anticipated problems:

- Ss in class 8A + 8C may find the “post reading” activity difficult.

VI. Teaching steps:

 

doc 14 trang Người đăng nguyenphuong Lượt xem 995Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem tài liệu "Giáo án Tiếng Anh 8 - Units 2: Making arrangements - Do Thi Cuc - THCS Thanh Mai", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Planning date:20 - 8 - 2014
Period 7. UNIT 2: MAKING ARRANGEMENTS
LESSON 1: GETTING STARTED + LISTEN AND READ. P.18, 19
I. Aims: 
- To help students to read for details about a conversation on the phone.
II. Objectives: 
- By the end of the lesson, students will be able to use the telephone to make and confirm arrangements.
III. Materials: 
- Textbook, pictures, posters and tape
IV. Ways of working: 
T - WC, pair work, individual work.
V. Anticipated problems:
- Ss in class 8A + 8C may find the “post reading” activity difficult.
VI. Teaching steps:
1.Warm up (8 mins) 
* Teacher greets and checks the students’ attendance.
* Getting started. P.18
- Students match each object with its name.
 Answer key:
a. an answering machine
b. a mobile phone
c. a fax machine
d. a telephone directory
e. a public telephone
f. an address book.
- Teacher gives the definitions of these objects on posters and asks students to match the object with its definition.
 Definition:
1. to send fax
2. to find someone’s telephone number
3. to write addresses and telephone numbers
4. to make a phone call in a street telephone box.
5. to leave and take message.
6. to make a phone call anywhere you like.
Answer:
a - 5; b - 6; c - 1; d - 2; e - 4; f - 3
2. New lesson: 
STAGES
ACTIVITIES
ON BOARD
PRE-
READING
(10 minutes)
* Preteach:
- T. uses techniques to teach students new words.
- Checking understanding:
Rubout and remember
* Open prediction:
- Set the scene: Hoa and Nga are talking on the phone. They are talking about going to see a movie.
-T. asks students to guess:
I. New words:
(to) arrange: sắp xếp, xếp đặt
arrangement (n): sự sắp xếp
(to) wait a minute: chờ một chút
(to) hold on: cầm máy chờ
downstairs (adv): dưới tầng dưới
outside (adv): bên ngoài
II. Prediction:
1. Who made the call?
2. Who introduced herself?
3. Who invited the other to the movies?
4. Who arranged the meeting place?
5. Who arranged the time?
6. Who agreed to the time?
WHILE -
READING
(17 minutes)
*Read. P.19:
- Students read the conversation between Nga and Hoa for the first time and check their predictions.
- Students read the dialogue for the second time and answer the comprehension questions in pair.
* Answer key:
a. Her telephone number is 3847329.
b. They are going to see the movie Dream City at Sao Mai Movie Theater.
c. Hoa is going by bike.
d. They are going to meet outside the theater at 6.30.
* Teacher elicits the model sentences.
* Concept checking:
- What does this sentence mean in Vietnamese?
- When do we use this structure?
- What is the grammar structure of this sentence?
III. Read. P.19
1. Checking predictions:
* Answer key:
1. Nga made the call.
2. Nga introduced herself.
3. Nga invited Hoa to the movies.
4. Nga arranged the meeting place.
5. Hoa arranged the time.
6. Nga agreed to the time.
2. Answer these questions:
a. What is Hoa’s telephone number?
b. Which movie are they going to see?
c. How is Hoa going to see the movies?
d. Where are they going to meet? What time?
3. Model sentences:
-I’m going to see the movie Dream City at 6.45 this evening.
* Form:
S + am / is / are + going to + V
* Uses: Express an intention
POST -
READING
(7 minutes)
* Role Play:
- Students play the roles of two students who are talking on the phone making arrangement.
III. Role play:
3. Summary: ( 2mins) 
- Repeat the content of the lesson
+ How to make a phone call: Can I speak to.., please? This is..
+ Use the near future to express an intention
4. Homework: ( 1min)
- Learn by heart all the new words.
- Do exercise: 1, 2. P.13, 14 (workbook)
- Prepare Unit 2 (Speak + language focus 1, 2)
Planning date:3 - 9 - 2014
Period 8. UNIT 2: MAKING ARRANGEMENTS
Lesson 2: SPEAK + LANGUAGE FOCUS 1, 2. P.20, 25
I. Aims: 
- To help students practice talking on the phone.
- To develop students’ skills.
II. Objectives: By the end of the lesson, students will be able to talk on the telephone about intention with going to.
III. Materials: Textbook, pictures, cards.
IV. Ways of working: Teacher - the whole class, pair work.
V. Anticipated problems: The lesson may take time.
VI. Teaching steps:
1. Warm up: ( 5 min)
* Teacher greets and checks the students’ attendance.
* Chatting
- Do you have a telephone at home?
- How often do you make a phone call?
- What do you say when you pick up the phone to answer it?
- What would you say if you are the caller?
2. New lesson: 
STAGES
ACTIVITIES
ON BOARD
PRE
SPEAKING
(8 minutes)
* Preteach:
- T. uses techniques to teach students new words.
- Checking understanding:
What and where.
* Ordering. (Speak 1. P.20)
- Students work in pair to put the sentences in the correct order to make a complete conversation.
- Teacher asks students some questions to check students’ understanding and focus on the structure GOING TO:
+ Are they talking on the phone? (Yes)
+ What do they intend to do?
(They intend to go to the pop concert)
+ What time are they meeting? Where?
(They are meeting inside the center at 7.15)
+ What form of the verbs do you use to talk about intentions?
(Be going to)
I. Speak
1. New words:
- a band: ban nhạc
- a concert: buổi hoà nhạc
- inside (adv): bên trong
- a corner: góc
2. Ordering. (Speak 1. P.20)
* Answer key:
1 - b; 2 - f; 3- j; 4 - a; 5 - i; 6 - c; 
7 - e; 8 - k; 9 g; 10 - h; 11 - d.
WHILE 
SPEAKING
(15 minutes)
* Role play:
- Set the scene: Ba and Bao are making arrangements to play chess.
- Students work in pair to complete the dialogue.
- Students practice in pair making arrangements on the telephone, using these cues:
+ see a play
+ go camping
+ go to a party
+ go fishing
3. Speak. P.20:
* Answer key:
Ba: Hello. 8 257 012.
Bao: May I speak to Ba please? This is Bao.
Ba: Hello, Bao. How are you?
Bao: I’m fine, thanks. And you?
Ba: Great. Me, too.
Bao: Can you play chess tonight?
Ba: I’m sorry. I can’t play chess tonight. I’m going to do my homework.
Bao: What about tomorrow afternoon?
Ba: Tomorrow afternoon is fine.
Bao: I’ll meet you at the Central Chess Club.
Ba: At the Central Chess Club? Ok. Let’s meet at the front door.
Bao: Is 2.00 o’clock is OK?
Ba: Great. See you tomorrow afternoon at 2.00 o’clock.
FURTHER
PRACTICE
(15 minutes)
* Language focus 
- Language focus 1. P.25
+ Students practice in pair and say what people are going to do.
- Language focus 2. P.25
a) + Students add three more activities to the list. Then complete the “You” column with check (P) and crosses (O).
+ Students answer the question “What are you going to do on the weekend?”
b) Students practice in pair. One asks the other and complete the column “Your partner” with checks and crosses.
* Report:
- Students report their survey in front of the class.
E.g: 
- Mai is going to help her parents.
- Tuan is going to play sports.
II. Language focus 
1. Language focus 1. P.25
* Answer key:
a) They are going (to go) fishing.
b) She is going to read the new novel.
c) She is going to do her homework (in Math).
d) He is dong to watch an action movie on TV tonight.
e) She is going to give him a birthday present.
2. Language focus 2. P.25
 a) What are you going to do on the weekend?
E.g: I’m going to see a movie.
 I’m going to do my homework.
 I’m not going to play sport.
b) S1: What are you going to do on the weekend?
 S2: I’m going to help my parents.
3. Summary: ( 1 min) 
- Repeat the lesson
+ Structure with going to
+ How to talk on the phone .
4. Homework: ( 1 min) 
- Do exercise 1,2 P.10(Exercise notebook)
- Prepare Listen + Language focus 3
Planning date: 4 - 9 -2014
Period 9. UNIT 2: MAKING ARRANGEMENTS
Lesson 3: LISTEN + LANGUAGE FOCUS 3. P.21, 26
I. Aims: 
- To help students listen for details and further practice in adverbs of place.
- To develop students skills.
II. Objectives: By the end of the lesson, students will be able to complete a telephone message by listening and further practice in adverbs of place.
III. Materials: textbook, tape.
IV. Ways of working: T - WC, group work, pair work, individual work.
V. Anticipated problems: 
- Listening may be difficult for students.
- “ Role play” activity may be difficult for weak Ss.
VI. Teaching steps:
1.Warm-up: ( 5 minutes) 
* Teacher greets and checks the students’ attendance
* Revision:
- T. reads some telephone numbers
- Ss listen and write down then teacher corrects.
2. New lesson: 
STAGES
ACTIVITIES
ON BOARD
PRE
LISTENING
(6 minutes)
* Set the scene: A woman phoned the principal of Kingston Junior high school, but he was out.
* Prediction: Students guess the message and then compare with their friends.
I. Listen
1. Predicition:
Date: _________ Time: _________
For: The Principal
Message: __________________
Telephone number: ____________
WHILE
LISTENING
(12 minutes)
* Listen: Ss listen and check their predictions.
Tapescipt:
Secretary: Kingston Junior High School. Goo
 afternoon.
Woman: Good afternoon. Could I talk to the
 Principal, please?
Secretary: I’m afraid Mr. Kevin is out at the
 moment. Would you like to leave a message?
Woman: Uhm, no. But I’d like to make an 
 appointment to see him.
Secretary: I think he will be available on
 Tuesday.
Woman: Tuesday is OK. Can I see him in the 
 morning?
Secretary: Sure, you can. What time would you
 like to come?
Woman: Is 10.30 is OK?
Secretary: I’m sorry. The principal will have a
 school visit at 10.30. What about at 9.45?
Woman: 9.45? Let me see. Yes, it’s alright.
Secretary: What your name, please?
Woman: My name is Mary Nguyen.
Secretary: Is that N-G-U-Y-E-N?
Woman: Yes, that’s right. Mrs. Nguyen.
Secretary: And your address, please?
Woman: Number 23, 51st Street. My telephone
 number is 64683720942.
Secretary: Thank you, Mrs. Nguyen.
Woman: Thank you very much. Goodbye.
Secretary: Goodbye.
2. Listen. P.21
KINGSTON JUNIOR HIGH SCHOOL
Date: _________Time: _________
For: The Principal
Message: Mrs. Mary Nguyen wanted to see you at 9.45 in the morning.
Telephone number: 64683720942
POST LISTENING
(20 minutes)
* Role play:
One student is the secretary and the other is a customer. Make similar dialogue and message.
*Language focus
- T. uses techniques to teach students new words.
 Set the scene: Ba is playing hide and seek with his cousin, Mr. Tuan. Use the adverbs of place to complete the speech bubbles.
- Students work in pairs and then compare with other pair.
- Teacher corrects.
II. Language focus
1. New words:
there (adv): ở đó
here (adv): ở đây
upstairs (adv): ở tầng trên
2. Practice: Language focus 3. P.26
* Key:
a) upstairs
b) here
c) downstairs
d) outside
e) there
f) inside
3. Summary: ( 1 minute)
- Repeat the lesson: Ss can answer the phone and take a telephone message.
4. Homework: ( 1 minute)
- Learn by heart all the new words.
- Do exercise 6. P.18 (WB)
- Prepare “Read”
Planning date: 6 - 9 - 2014
Period 10. UNIT 2: MAKING ARRANGEMENTS
Lesson 4: READ. P.21
I. Aims: 
- To help students read the paragraph for detail about Alexander Graham Bell.
II. Objectives: - By the end of the lesson, students will be able to know more about Alexander Graham Bell.
III. Materials: Textbook, poster, pictures of Bell.
IV. Ways of working: T - WC, pair work, individual work.
V. Anticipated problems: The lesson may take time.
VI. Teaching steps:
1.Warm-up: ( 5minutes) * Teacher greets and checks the students’ attendance.
 * Brainstorming: 
 to communicate
telephone
used for?
 to chat with
 friends
* Possible answers: 
- to chat with friends
- to communicate
- to call someone
- to make arrangements
- to talk to a person who lives far from
- to have a message
2. New lesson:
STAGES
ACTIVITIES
ON BOARD
PRE
READING
(15
minutes)
* Preteach:
- Teacher uses techniques to teach students new words:
+ to go to another country to live
+ Explanation: a person who is unable to hear and speak.
+ translation
+ What’s the synonym of to carry out?
+ translation
+ translation
- Checking understanding: Matching
* True - False statements prediction
- T. hangs the poster of T/F statements on the board and asks students to work in pairs and guess which statements are true and which are false. 
I. New words:
- (to) emigrate: di cư, xuất cảnh
- a deaf-mute: người câm điếc
- (to) transmit: truyền, phát (tín hiệu)
- (to) conduct: tiến hành
- (to) come up with: tìm thấy
- a device: thiết bị
- (to) demonstrate:chứng minh, biểu diễn
- (to) invent: phát minh
- invention (n): sự phát minh
II. True - Falsle statements prediction
1. Alexander Graham Bell was born in the USA.
2. He worked with deaf-mute patients in a hospital in Boston.
3. Thomas Waston was Bell’s assistant.
4. Bell and Waston introduced the telephone in 1877.
5. Bell experimented with ways of transmitting speech between deaf-mutes over a long distance.
6. Bell demonstrated his invention at a lot of exhibitions.
WHILE
READING
(15 minutes)
* Read. P.21-22
- Students read the text for the first time and check their predictions.
- Students read the events of Bell’s life and put them in the correct order.
III. Read. P.21 - 22
1. Checking T/F predictions
* Key:
1. F. 2. F, 3. T, 4. F, 5. F, 6. T
2. Ordering: Part 2. P.22
* Key:
d - e - a - g - c - b - f
POST 
READING
(7 minutes)
* Role play:
- In pairs, students make an interview. One of them is an interviewer and the other Alexander.
3. Role play:
Example:
S1: When were you born?
S2: I was born on March 3, 1847.
S1: Where were you born?
S2: In Edinburgh.
S1: When did you emigrate to the USA?
S2: In the 1870s.
... ...	
3. Summary: ( 2 minuts)
- Repeat the lesson
+ Who is Alexander G.Bell? ( a telephone inventor)
+ Where was he born? (in Edinburgh)
+ When was the first telephone in commercial use? ( in 1877)
4. Homework: ( 1 minute)
- Learn by heart all the new words and read the text again.
- Write about 8 - 10 sentences to tell about Alexander Graham Bell and his invention.
 ( for 8B)
- Prepare “Write”
Planning date: 10 - 9 - 2014
Period 11. UNIT 2: MAKING ARRANGEMENTS
Lesson 5: WRITE (1,2). P.23
I. Aims: 
- To help students write a message.
II. Objectives: 
- By the end of the lesson, students will be able to write a telephone message.
III. Materials: Textbook, color chalk.
IV. Ways of working: T - WC, individual work.
V. Anticipated problems: 
VI. Teaching steps: 
1. Warm up: ( 1 minute) *Teacher greets and checks the students’ attendance.
	 * Test 15’ ( at the end of the lesson)
2. New lesson:
STAGES
ACTIVITIES
ON BOARD
PRE
WRITING
(8 minutes)
* Preteach:
- T. uses techniques to teach students new words.
- Checking understanding:
Rubout and remember
I. New words:
- a message: lời nhắn
- (to) pick somebody up: đón ai
- a customer: khách hàng
- a delivery: sự vận chuyển
- (to) call about st: gọi về (việc gì)
- (to) call / reach sb at + telephone number = gọi / liên lạc với ai theo số . 
- stationery(n): đồ dùng văn phòng
WHILE
WRITING
(13 minutes)
* Read. Part 1. P.23
- Students read the passage and fill in the gaps with the information.
- Comprehension questions:
+ When did the customer telephone?
+ What time did he call?
+ Who did he want to speak to?
+ What did he call about?
+ What is his telephone number?
+ Have you ever taken a telephone message?(Yes/No)
+ When you take a message, what should be mentioned in the message?
( Date, time, who sent, to whom, content)
* Write. Part 2. P.23
- Students read the passage on page 23 and write a message. Students write individually and then share with their partner.
II. Write:
1. Read. Part 1. P.23
* Key:
(1) phoned
(2) May 12
(3) speak
(4) took
(5) name
(6) delivery
(7) Mr. Ha
(8) at
2. Write. Part 2. P.23
* Key: 
 Thanh Cong Delivery Service
Date: June 16
Time: After midday
For: Mrs. Van
Message: Mr. Nam called about his stationery order. He wanted you to call him at 8634082.
Taken by: Mr. Toan
POST
WRITING
(6 minutes)
* Correction:
- T. asks students to exchange their writing and correct if necessary.
- T. corrects the writing which has the most mistakes.
* Further practice( if there is time)
- Teacher calls a student to make a dialogue on the phone. Other students listen and then write a message.
- Students swap their tasks and correct.
3. Further practice:
E.g:
- call about going fishing
- this afternoon
- at 3.30
- come over to pick up
3. Summary: ( 1 minute) - Repeat the content of the lesson: How to write a message
4. Homework: ( 1 minute) - Learn new words by heart
 - Prepare unit 3 (Listen and read)
Full name:.
Class: 8.
Period 11: Test 15’( No 1)
I.Circle the best option A, B, C or D to complete sentences:
1.We are going to a few days in London next weekend.
	A.spends	B.spend	C.spent	D.spending
2.I think we can meet the bus stop.
	A.on	B.along	C.at	D.in
3.Go and stand , I will take a photograph of you.
	A.in	B.for	C.there	D.at
4.He is going his sister in New York next Sunday.
	A. to visit	B.visits	C.visiting	D.visit
5.Are you going Holland tomorrow?
	A.to	B.on	C.at	D.in
6.We had to wait until the club opened.
	A.inside	B.outside	C.between	D.at
7.Would you like to live ?
	A.in	B.abroad	C.away	D.in abroad
8.He is going to a writer in the future.
	A.be	B.do	C.become	D.does
9.Can I speak Nam now, please?
	A.with	B.together	C.to	D.by
10.She is Ho Chi Minh City next month.
	A.going to	B.going to go	C.going to come	D.come
	- The end-
Full name:.
Class: 8B
Period 11: Test 15’( No 1)
I.Circle the best option A, B, C or D to complete sentences(5pts):
1.We are going to a few days in London next weekend.
	A.spends	B.spend	C.spent	D.spending
2.I think we can meet the bus stop.
	A.on	B.along	C.at	D.in
3.Go and stand , I will take a photograph of you.
	A.in	B.for	C.there	D.at
4.He is going his sister in New York next Sunday.
	A. to visit	B.visits	C.visiting	D.visit
5.Are you going Holland tomorrow?
	A.to	B.on	C.at	D.in
6.We had to wait until the club opened.
	A.inside	B.outside	C.between	D.at
7.Would you like to live ?
	A.in	B.abroad	C.away	D.in abroad
8.He is going to a writer in the future.
	A.be	B.do	C.become	D.does
9.Can I speak Nam now, please?
	A.with	B.together	C.to	D.by
10.She is Ho Chi Minh City next month.
	A.going to	B.going to go	C.going to come	D.come
II.Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others( 5pts)
1.	a. patient	b. address	c. assistant	d. distant
2. 	a. fishing	b. cousin	c. invent	d. furniture
3. 	a. conduct	b. customer	c. upstairs	d. introduce
4. 	a. upstairs	b. downstairs	c. fair	d. straight
5. 	a. face	b. city	c. center	d. commercial
* Key: 
I. 1.B 2.C 3.C 4.A 5.A 6.B 7.B 8.C 9.C 10.A
II. 1.a 2. b 3. d 4. d 5. d
	 - The end-

Tài liệu đính kèm:

  • docUnits 2. Making arrangements - Do Thi Cuc - THCS Thanh Mai.doc