Giáo án Tiếng Anh 8 - Units 3: At home

I Objectives:

 Helping students:

 -To describe places and situation.

 -To ask for and give reason.

 -To write a description of a room .

II. Language contents:

1. Grammar:

 1. Reflexive Pronoun.

 2. Modal: Must , have to , ought to.

 3. Why – Because.

2. Vocabulary:

 Nouns Verbs

 object safety chore injure

 precaution sauce pan wardrobe destroy

 rice cooker to emigrate knife

 scissors match steamer

 rug socket bead

III. Skills : Listening , Speaking , Reading and Writing

 

doc 34 trang Người đăng nguyenphuong Lượt xem 991Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem 20 trang mẫu của tài liệu "Giáo án Tiếng Anh 8 - Units 3: At home", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
 desk lamp
 wardrobe
2. Pre-Writing :
-Use the picture (P.32)
Eliciting questions :
 What’s there in Hoa’s room?
 Where is the clock / bookshelf / wardrobe?
-Remind Students some prepositions : on / to the right (left) of, opposite, in the middle of, beside . . . 
-“What are there in a kitchen? “
 Network : stove 
kitchen
 sink cooker 
 refrigerator
-Introduce some new words :
 *Vocabulary :
 towel rack (n)
 counter (n) = a long, flat surface or table
 lighting fixture (n) = chùm đèn
 beneath (prep) > < above (prep)
3. While-Writing :
-Write a description of a kitchen using word cues and the picture (Page 33)
-Do model (first)
Eg: * This is Hoa’s kitchen
 * There is a refrigerator in the right corner of the room. 
-Have Students write in groups.
4. Post-Writing :
-Make correction
-Write 3 sentences to describe the position of the objects in your living-room.
5. Homework :
-Describe a room in your house.
-Prepare: Language focus 1,3,4
Students’ activities
-Talk about things which there are in he bedroom 
- Work in three groups
-Look at the picture.
-Answer the questions
-Recall
-List out some objects used in the kitchen.
-Listen and repeat.
-write a description of a kitchen using word cues and the picture (Page 33)
-Work individually
Answer:
There is Hoa’s kitchen. There is a refrigerator in the corner of the room. Next to the refrigerator is the stove and oven. On the other side of the oven there is a sink and next to the sink. There is a towel rack. The dish rack is on the counter, to the right of the window and beneath the shelves. On the shelves and on the counter, beneath the window, there are jars of sugar, flour and a can of tea. In the middle of the kitchen, there is a table and four chairs. The lighting fixture is above the table, and beneath the lighting fixture is a vase of flowers.
VI. Comments:
____________________
Week: 6th	 Preparing Day: 21/09/2013
Period: 17th	 Teaching Day: 24/09/2013
UNIT 3	AT HOME 
Lesson 6	LANGUAGE FOCUS
I. Objectives:	
1. Educational aims: 
2. Teaching aims: Consolidate and practice the following grammar structures.
Modal Verbs
Reflexive pronouns, Why - Because
II. Language contents :
1. Vocabulary: (v) dust , empty
2. Grammar: - Modal Verbs
 - Reflexive pronouns.
III. Techniques: Networks, Noughts and Crosses.
IV. Teaching aids : pictures, exercises
V. Procedures:
1 Warm-up : 
*Use networks : 
 feed the chickens
chores
sweep the floor 	tidy up
 cook
-Ask : “What do you do to help your parents ? “.
-Have Students advice their friends to do the housework.
-Today, we are going to learn “Language Focus”
2 Activities 1
Exercises 1: modals
-Use the pictures and some activities.
-Have Students match the activities with the right pictures.
Answer Key :
Picture A: tidy the bedroom
 B: dust the living-room
 C: sweep the kitchen floor
 D: clean the fish tank
 E: empty the garbage
 F: feed the dog
-Introduce the new words :
(v) empty, dust, . . . .
(n) tank, garbage
-Have Students complete the dialogue (Now, look at the pictures and the chores completing the dialogue by using “have to” or “must” ).
-Correct mistakes / Give the answer.
tidy the bedroom
dust the living-room
sweep the kitchen floor
clean the fish tank
empty the garbage
feed the dog.
–Recall the modal verbs :
 have to
 + bare infinitive -> Obligation 
 must 
3. Activities 2
Exercise 3 
-Introduce reflexive pronouns :
Subject pronouns Reflexive pronouns
 I a myself
 You a yourself / yourselves
 We a ourselves
 He a himself
 She a herself
 It a itself
 They a themselves
-We use a reflexive pronouns when a subject is influenced by its action.
Eg: He cut himself
 She kills herself
 They kill themselves.
-Have Students complete the dialogue using reflexive pronouns :
Answer: 
ourselves
myself
yourself
himself
herself
themselves
yourselves.
4 .Activities 3
Exercise 4:
-Have Students look at the pictures and examples.
-Have Students recall the question and answer.
 Why . . . . ?
 Because + S + V . . . . . . 
-Have Students practise in pairs : Ask and Answer : “Why - Because” based on the situations in the textbook.
-Call Students to read their answers.
-Correct mistakes / give the key
Why did Nam have to cook dinner ?
Because his mom was home late.
Why was Mr. Thoa, Nam’s mother 
home late ?
 Because he had to come to see his grandmother.
Why did Ha fail her English exam?
Because she didn’t barn for her exam. She played the video games
Why didn’t Nga go to the movies?
Because she had to do her chores.
 5. Production: Noughts and Crosses.
feed the dog
empty the garbage 
tidy the bedroom
clean the fish tank
dust the shelves
do the washing-up
sweep the floor
cook dinner
wash clothes
* Make sentences using “have to / must / ought to”
6. Homework :
Do again the exercises 1, 2, 3 (Page 34, 35, 36)
-List out some chores
-Answer : I cook . . . .
-Advise : You ought to cook dinner . . . . .
-Match
-Listen
-Work in pairs.
-Check their answers
-Copy the answers
-Listen and repeat.
-Listen
-Work in pairs.
-Look at the pictures and examples
-Recall
-Work in pairs
-Read the answers
-Play in 2 teams.
VI. Comments: 
–&—
Week: 6th	 Preparing Day: 21/09/2013
Period: 18th	 Teaching Day: 26/09/2013
CONSOLIDATION 1
I. Objectives:
1. Educational aims: 
2 .Teaching aims : Consolidate and practise the following grammar structures.
Tenses
Prepositions
Enough
Modal Verbs
Reflexive pronouns, Why - Because
II. Language contents :
1. Vocabulary : 
2. Grammar : 
Tenses
Prepositions
Enough
Modal Verbs
Reflexive pronouns, Why - Because
III. Techniques : Networks, Noughts and Crosses.
II. Teaching aids: 
pictures, exercises
V. Procedures :
*ACTIVITY 1: TENSES
1. Simple Present Tense 
 I / We / You / They / + V + O 
 He / She / It  + V(s/ es ) + O 
* Negative: I / We / You / They /  + don’t + V + O 
 He / She / It  + doesn’t + V + O
* Question Do + I / We / You / They / + V + O ?
 Does + He / She / It  + V + O ?
 2. Simple Past Tense 
 S + V ( simple past ) + O 
* Negative : S + Didn’t + V + O
* Question: Did + S + V + O ?
3. Simple future Tense 
S + Will + V + O
* Negative : S + Will + not + V + O
 Will + not = won’t 
* Question: Will + S + V + O ?
Near Future : Be going to + V(infinitive 
4. Present Continuous Tense : 
S + Am / Is / Are + V-ing + O
* Negative : S + Am / Is / Are + Not + V-ing + O
* Question: Am / Is / Are + S + V-ing + O ?
*ACTIVITY 2. PREPOSITIONS OF TIME :
 - On+ thứ / ngày /tháng ngày .
 - In + tháng / năm / mùa / buổi .
 - At night /  o’clock .
 - Between  and.
 - Up to / until 
*ACTIVITY 3 “ ENOUGH”
-Give the structure. 
S + BE(NOT) +ADJECTIVE + ENOUGH + TO + V(BARE INF.)
Ex: He is old enough to go to school.
*ACTIVITY 4. Modal Verbs (MUST , HAVE TO , OUGHT TO )
-Give the structure 
S + must + V(BARE INF.) +.
EX: I must do my homework.
S + HAVE / HAS TO + V(BARE INF.)
Ex: he has to cook dinner.
S + OUGHT TO + V(BARE INF.)
Ex: You ought to go to the doctor.
*ACTIVITY 5: Reflexive pronouns, Why - Because
-Give the pronouns and call them to change into the Reflexive pronouns. 
Subject pronouns Reflexive pronouns
 I a myself
 You a yourself / yourselves
 We a ourselves
 He a himself
 She a herself
 It a itself
 They a themselves
-ask them to answer the questions and let them to answer “using Why – because”
*HOMEWORK
-Learn by heart structures.
-prepare: The test.
VI. COMMENTS
Week: 7th	 Preparing Day: 28/9/2013
Period: 19th	 Teaching Day: 30/9/2013
REVEWING BEFORE THE TEST 
I. Objectives:
1. Educational aims: 
2 .Teaching aims : Reviewing the vocabularies and the grammar structures from unit 1 to unit 3.
II. Language contents :
1. Vocabulary : 
2. Grammar : 
Tenses
Prepositions
Enough
Modal Verbs
Reflexive pronouns, Why - Because
III. Techniques : Pelmanism, transformation
II. Teaching aids: 
pictures, exercises
V. Procedures :
Teacher’s activities
1.Warm up :
*Pelmanism
-Prepare ten cards with numbers ( from 1 to 10 ) on one side and the verbs on the other .
-Stick the cards on the board so that the sts can only see the numbers , make sure the verbs are mixed up .
do
visited
went
go
saw
eat
2.Presentation :
-Guide sts to review some structures
*ACTIVITY 1: TENSES
1. Simple Present Tense 
 I / We / You / They / + V + O 
 He / She / It  + V(s/ es ) + O
* Negative: 
I / We / You / They /  + don’t + V + O 
He / She / It  + doesn’t + V + O
* Question 
 Do + I / We / You / They / + V + O ?
 Does + He / She / It  + V + O ?
 2. Simple Past Tense 
 S + V ( simple past ) + O 
* Negative : S + Didn’t + V + O
* Question: Did + S + V + O ?
3. Simple future Tense 
S + Will + V + O
* Negative : S + Will + not + V + O
 Will + not = won’t 
* Question: Will + S + V + O ?
Near Future : Be going to + V(infinitive 
4. “ ENOUGH”
-Give the structure. 
S + be(not) +Adjective + enough + to + V(bare inf.)
Ex: He is old enough to go to school.
5. Modal Verbs (MUST , HAVE TO , OUGHT TO )
-Give the structure 
S + must + V(BARE INF.) +.
EX: I must do my homework.
S + HAVE / HAS TO + V(BARE INF.)
6.: Reflexive pronouns, 
-Give the pronouns and call them to change into the Reflexive pronouns. 
Subject pronouns Reflexive pronouns
 I a myself
 You a yourself / yourselves
 We a ourselves
 He a himself
 She a herself
 It a itself
 They a themselves
-ask them to answer the questions and let them to answer “using Why – because
3. Practice :
-Give the exercises and ask sts to do them
I.Choose the most suitable word or phrase to fill in the blanks.
1. The sun . in the east 
A. rise	B. rose	C. rises	D. sets
2. She couldn’t get married . She 
A. is not enough old 	B. is not old enough
C. was not old enough	D. was not enough old
3. Nam: What does she look like? - Lan : 
A. She looks like beautiful	B. She is beautiful	
C. She is beautifully 	D. She’s like beautiful
4. The earth  around the sun.
A. move	B. moves	C. moved	D. will move
5. He usaully helps other people. He is .
A. sociable	B. outgoing	C. helpful	D. reserved
6. The audience didn’t laugh . his joke
A. at	B. for	C. to	D. on
7. The River Amazon  into the Atlantic Ocean.
A. flow	B. flows	C. flew	D. is flowing
8. My sister .. the cartoon on TV last Sunday.
A. will watch	B. watched	C. watches	D. is watching
9. Ba: Would you like to go to the movie with me tonight ?- Hoa : .
A. Yes, please	B. I’m sorry. I’d love to	
C. No, thanks	D. Yes, I’d love to 
10. Khai and Song don’t talk much in public. They are quite ..
A. sociable	B. outgoing	C. humorous	D. reserved
11. I don’t have enough money  for a taxi.
A. to pay	B. for paying	C. for pay	D. paying 
12. He usually tells funny stories . He is .. 
A. hard-workingB. outgoing	C. humorous	D. reserved
13. Hoang always gets good grades. He is a  student in our class.
A. hard-workingB.generous	C. sociable	D. reserved
14. Miss Hong has .hair
A. black short curly	B. short curly black 	 
C. black curly short	C. curly black short
15.I .. a letter from my old friend last week.
A. sent	B. gave	C. received	D. took
16. Each of them  a different character.
A. have 	B. has	C. to have	D. having
17. She is wearing a  dress.
A. red new pretty	B. new pretty red	
C. pretty red new	D. pretty new red	
18. Nam, His parents died two years ago.Now he is a/an 
A. cousin	B. neighbor	C. nephew	D. orphan
19. Last year, Hoa .. Hue
A. leaves	B. left	C. is leaving	D. will leave
20. Nien .. Hoa’s neighbor when she lived in Hue
A. is	B. be	C. was	D. will be
4.Production .
Ask sts to combine the following sentences. Using “enough”
1. 1. I’m lucky. I have many good friends.
2 She is not old. She can’t go to school by motorbike.
3. The house is cheap. My family can buy it
4. He is short. He can’t play volleyball.
5. Homework : 	
 - Do exercises given by the teacher
- Prepare a TEST 45’.
Students’ activities
-Divide the class into two teams .Each team choose two numbers .
-Turn the cards over ,if they match .If not ,turn a card over again and ask the next team to continue.
-Go to until all the cards are turned over.the team which has more marks will win thw game .
-Review and copy 
-Give some examples
-Review and copy 
-Give some examples
-Review and copy 
-Give some examples
-Review and copy 
-Give some examples
-Do exercises-Give the answer key and explain
1.C
2. C
3. B
4.B
5. C
6. A
7.B
8.B
9 . D
10. D
11. A
12. C
13. A
14 B
15. A
16. B
17. B
18.D
19. B
20. C
-Combine the following sentences
1. I’m lucky enough to have many good friends
2. She is not old enough to go to school by motorbike.
3. The house is cheap enough for my family to buy
4. He is not tall enough to play volleyball.
VI.Comments:
Week: 7th	 Preparing Day: 27/9/2013
Period: 20th	 Teaching Day: 2/10/2013
PLAN FOR THE FIRST TEST
I. Objectives
A. Educational aim: Students know about Alexander Bell's life and career and theu should get on well with their brother and sister. 
B. Teaching aim: -Checking the knowledge of students from unit 1 to unit 3. 
II. Preparation: Paper of the test
III. Matrix	MATRIX FOR THE FIRST TEST
LANGUAGE AREAS 
AND 
SKILLS
WEIGHTING
TOPIC
RECONIGNATION
UNDERSTANDING
APPLICATION
TOTAL
PRONUNCIATION
5%
Pronunciation of the ending "ed" 
Pronunciation of some easy recognizing sounds
1/0.25 /MC
1/0.25/MC 
0.5pt
VOCABULARY
GRAMMAR
30%
VOCABULARY
Personal Information: My friends, 
The world around us: Making arrangements, at home
GRAMMAR
Averbs of place
Tenses: Simple Present, Simple Past,
 Modal verbs: must, have to.
Why – question and answer “because”
Prepositions 
Talk about intentions with be going to
Reflexive pronouns
1/0.25/ MC
 1/0.25/MC
 1/0.25/ MC
 1/0.25/ MC
1/0.25/ MC
1/0.25/ MC
1/0.25/ MC
1/ 025/ MC
 1/ 0.25/MC
1/ 0.25/ MC
1/0.25 /MC
1/0.25/ MC
3.0pts
SPEAKING
5%
Introducing people and responding to introductions 
Using the telephone to make and to confirm arrangements
1/0.25 /MC
1/0.25/ MC
 0.5pt
READING
30%
2 reading comprehension tests (110-140 words) about 
- Personal Information: My friends
- The world around us: Making arrangements
4/0.25/MC
4/0.25/MC
4/0.25/MC
3.0pts
WRITING
30%
adjective + enough + to infinitive
Modal: ought to 
Writing about a description of a room, 
2/1.0/ Transformation
4/0.5/ guided 
3.0pts
20/5.0
10/3.0
4/2.0
34/10
IV> Test and marks:
THEME 1 
A. PRONUNCIATION.
*Choos the word that has the underlined part pronunced differently from others:(0.5 pt)
1. A. watched	B. visited	C. missed	D. looked
2. A. chemical	B. children	C. chore	D. much
B. VOCABULARY AND GRAMMAR.
*Choose the most suitable word or phrase to fill in the blanks.(3.5 pts)
3. My sister was putting her clean clothes away in the...............................
A. bookshelf	B. wardrobe	C. refrigerator	D. desk
4. Khai and Song don’t talk much in public. They are quite 
A. sociable	B. outgoing	C. humorous	D. reserved
5. Lan: Can I speak to Hoa, please ? - Nien: No, she’s out. Would you like to leave a 
A. telephone	B. letter	C. message	D. call
6. Don’t come in. Please wait  the room.
A. inside 	B. outside 	C. downstairs 	D. upstairs
7. A kitchen is a  place to play.
A. dangerous	B. suitable	C. safe	D. happy
8. The Huong River  through my hometown. 
A. will flow	B. flew	C. flows	D. is flowing
9. There is a computer the middle  the room..
A. in / in	B.on / of	C. on / in	D. in / of
10. I ..do my homework. I’m going to go to school tomorrow.
A. have to	B. must	C. ought to	D. A & B are correct
11. do you go to school late? - Because I get up late.
A. What 	B. When 	C. Why 	D. How
12. Lan TV last week.
A. watches	B. watched 	C. is watching	D. will watch
13. Nien is going to visit me .......................
A. last night	B. a week ago	C. yesterday	D. next week
14. Last night, I watched the movie Romeo and Juliet. At last, they killed.
A. together	B. each other	C. themself	D. themselves
C. SPEAKING.
15. Ba: Would you like to play volleyball this afternoon? 
 Nam : .
A. Yes, I’d love to 	B. Yes, please	C. I’m sorry. I’d love to	D. No, thanks
16. Hoa: Can I speak to Lan, Please? 
 Lan : ...................................................
A. Calling	B. Speaking	C. Talking	D. Answering
D. D.READING.(3pts)
I. Reading the following passage and choose the best answer for each blank.(1.5pts)
My sister and I like each other very much although we are very (1) .She’s six years older than me and she works in a bank. I’m still at school, so I don’t have a job. My sister (2) ............ her job, and she earns a lot of money, so she can go out and enjoy (3)... . She’s very kind and often invites me to go with her, but I’m studying very (4) at the moment because I want to pass my exams. I usually say no when she asks me,(5) .last night I was tired(6) work so I went with her to a dance. We had a great time. 
1. 	A, similar	B. the same	C. alike	D. different
2. 	A. like	B. likes	C. is liking 	D. liked
3. 	A. yourself	B. himself	C. myself	D. herself
4.	A. hard	B. hardly	C. hard-working	D. helpful
5.	 A. so	B. because	C. but	D. and
6. 	A. by	B. with	C. of	D. to
II. Reading the passage and then do the task that follow: 
You may use the telephone every day but how much do you know about it? The telephone was invented by Alexander Bell in 1876. Bell was born in Scotland in 1847. But when he was a young man of twenty-three, he moved with his parents to Canada. Before the year was over, young Gramham had left his family and gone to Boston. Though Bell was a dreamer, he was also a practical thinker and a man of action. In Boston, where he worked by day as a teacher of the deaf, he worked far into the night experimenting with the electrical transmission of the sound. This led to the invention of the lelephone.
* Answer the questions ( 1.5pts):
1. When did Alexander invent the telephone?
2. When did he move to Canada?
3. Did he work as a teacher of the deaf in Boston? 
E. WRITING
I.Complete each sentences so that the meaning stays the same(1.0pt)
1. Peter is good. He can pass the exam..
 Peter ........................................................................................................................ ( enough) 
2. Nam failed the English test.
 He ought ................( give him advice)
II. Write a description of a room , using the given cues(2pts).
This is my bedroom.
1. There / desk / left / room. 
2. On / desk / there / many books . 
3. Next / desk / bed. 
4. On the other side / room / window.
THE END 
THEME 2
A. READING.(3.0pts)
I. Reading the following passage and choose the best answer for each blank.(1.5pts)
My sister and I like each other very much although we are very (1) .She’s six years older than me and she works in a bank. I’m still at school, so I don’t have a job. My sister (2) ............ her job, and she earns a lot of money, so she can go out and enjoy (3)... . She’s very kind and often invites me to go with her, but I’m studying very (4) at the moment because I want to pass my exams. I usually say no when she asks me,(5) .last night I was tired(6) work so I went with her to a dance. We had a great time. 
1. 	A. similar	B. the same	C. alike	D. different
2. 	A. like	B. likes	C. is liking 	D. liked
3. 	A. yourself	B. himself	C. myself	D. herself
4.	A. hard	B. hardly	C. hard-working	D. helpful
5.	A. so	B. because	C. but	D. and
6. 	A. by	B. with	C. of	D. to
II. Reading the passage and then answer the questions. ( 1.5pts):
You may use the telephone every day but how much do you know about it? The telephone was invented by Alexander Bell in 1876. Bell was born in Scotland in 1847. But when he was a young man of twenty-three , he moved with his parents to Canada. Before the year was over, young Gramham had left his family and gone to Boston. Though Bell was a dreamer, he was also a practical thinker and a man of action. In Boston, where he worked by day as a teacher of the deaf, he worked far into the night experimenting with the electrical transmission of the sound. This led to the invention of the lelephone.
1. When did Alexander invent the telephone?
2. When did he move to Canada?
3. Did he work as a teacher of the deaf in Boston? 
B. VOCABULARY AND GRAMMAR.
*Choose the most suitable word or phrase to fill in the blanks.(3.5 pts)
1. Mary was putting her clean clothes away in the...............................
A. bookshelf	B. wardrobe	C. refrigerator	D. desk
2. Khai and Song don’t talk much in public. They are quite 
A. sociable	B. outgoing	C. humorous	D. reserved
3. Lan: Can I speak to Hoa, please ? - Nien: No, she’s out. Would you like to leave a 
A. telephone	B. letter	C. message	D. call
4. Don’t come in. Please wait  the room.
A. inside 	B. outside 	C. downstairs 	D. upstairs
5. A kitchen is a  place to play.
A. dangerous	B. suitable	C. safe	D. happy
6. The Huong River  through my hometown. 
A. will flow	B. flew	C. flows	D. is flowing
7. There is a computer the middle  the room..
A. in / in	B.on / of	C. on / in	D. in / of
8. I ..do my homework. I’m going to go to school tomorrow.
A. have to	B. must	C. ought to	D. A & B are correct
9. do you go to school late? - Because I get up late.
A. What 	B. When 	C. Why 	D. How
10. Lan TV last week.
A. watches	B. watched 	C. is watching	D. will watch
11. Nien is going to visit me .......................
A. last night	B. a week ago	C. yesterday	D. next week
12. Last night, I watched the movie Romeo and Juliet. At last, they killed.
A. together	B. each other	C. themself	D. themselves
C. SPEAKING.
13. Ba: Would you like to play volleyball this afternoon? 
 Nam : .
A. Yes, I’d love to 	B. Yes, please	C. I’m sorry. I’d love to	D. No, thanks	
14. Hoa: Can I speak to Lan, Please? 
 Lan : ...................................................
A. Calling	B. Speaking

Tài liệu đính kèm:

  • docUnits 3. At home (2).doc