Ngân hàng đề thi chọn học sinh giỏi cấp tỉnh lớp 9 môn Tiếng Anh - Phần ngữ pháp từ vựng số 3

NGÂN HÀNG ĐỀ THI CHỌN HSG CẤP TỈNH LỚP 9

MÔN TIẾNG ANH - ĐỀ SỐ 3

SECTION II : LEXICO – GRAMMAR (7.0 points)

Part 1: Questions from 16 to 36 (3.0 points – 0.15/each)

16. We all love our English teacher for her ________ of humor .

A. taste B. feelings C. smell D. sense

17. Trees __________-since it stopped raining last month.

A. have been planted B. were planted C. were being planted D. had been planted

18. If today ________Sunday, we ________to the beach.

A. is / would go B. were / would go C. will be / will go D. were / will

19. The country’s annual _______ of coffee beans has increased each year since 1977

A. produce B. growth C. outcome D. production

20. he kept his marriage a secret for years ,but eventually the truth _______ .

A came out B. came through C. went out D turned out

 

docx 4 trang Người đăng hanhnguyen.nt Ngày đăng 28/12/2020 Lượt xem 433Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem tài liệu "Ngân hàng đề thi chọn học sinh giỏi cấp tỉnh lớp 9 môn Tiếng Anh - Phần ngữ pháp từ vựng số 3", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
NGÂN HÀNG ĐỀ THI CHỌN HSG CẤP TỈNH LỚP 9 
MÔN TIẾNG ANH - ĐỀ SỐ 3
SECTION II : LEXICO – GRAMMAR (7.0 points)
Part 1: Questions from 16 to 36 (3.0 points – 0.15/each)
16. We all love our English teacher for her ________ of humor .
A. taste 	B. feelings	C. smell 	D. sense 
17. Trees __________-since it stopped raining last month. 
A. have been planted B. were planted	C. were being planted	D. had been planted 
18. If today ________Sunday, we ________to the beach.
A. is / would go	B. were / would go	C. will be / will go 	D. were / will
19. The country’s annual _______ of coffee beans has increased each year since 1977
A. produce 	B. growth C. outcome 	D. production
20. he kept his marriage a secret for years ,but eventually the truth _______ .
A came out	B. came through	C. went out 	D turned out
21. Jo was shocked when I disagreed with her . She’s so used to getting her own _______ .
A. mind	B. way 	C. opinion	D. views
22. When he sings, he has the _______ ability to make songs sound good. 
A. sparse 	B. rare 	C. infrequent	D. scarce
23. “To quit” means to _______ .
	A give up	B start	C begin	D sleep
24. She spoke softly to him _______ nobody else could hear a word .
	A because	B unless	C although	D so that
25. The computer isn’t woking . It _______ this morning .
	A broke down	B let down	C turned down	D put down
26. It’s time the children _______ to bed .
	A go	B going	C went	D going 
27. “To reduce” means to _______ .
	A increase	B decrease	C destroy	D rise
28. Hung_______ go fishing with his uncle when he lived in the countryside.
	A. used to	B. is used to	C has used to	D. who used to
29. If I _______ you, I'd take some rest before the game tomorrow
	A. am	B. could be	C. were	D. would be
30. You have never been to Ha Long Bay,_______ ?
	A. have you	B. haven't you	C. you have	D. you haven't
31. If only I_______ play the guitar as well as you.
	A. would	B. shall	C. could	D. might
32. There's no need to be nervous. You're quite capable_______ your final exam.
	A. of passing	B. passing	C. to pass	D. pass
33. As she arrived at the theatre, she remembered that she_______ to meet a friend somewhere else
	A. promised	B. had promised	C. has promised	D. promised
34. " Does Jack know about your project". "Yes, I told him_______ to do"
A. what was I planning	B. what I have planned	
C. what did I plan	D. what I was planning
35. She spoke ________nobody could understand her.
A. so fastly that	B. so fast that 	C. fastly so that 	D. fast so that
Part 2 : Questions from 36 to 45 (2 points – 0.2/each)
Use the correct form of the word in brackets to complete the following sentences:
36. The advantage of living in the countryside is that the air is _______. (POLLUTE)
37. Children normally feel a lot of _______ about their first day of school. (ANXIOUS)
38. The police were unable to _______ that she had committed the crime. (PROOF)
39. You are never too old to go to college and gain some _______. (QUALIFY)
40. The fans waved ________ as the film star stepped out of the limousine. (EXCITE)
41. He has little...of winning a prize.	(EXPECT)
42. He resigned for a...of reasons.	(VARIOUS)
43. He is very generous and everyone admires his... .	(SELF)
44. It seems...to change the timetable so often.	(LOGIC)
45. It is...that you missed the meeting.	(FORTUNE)
Part 3: Questions from 46 to 50. ( 1 point – 0.2/each)
Each of the following sentences has an error. Find and correct them.
 Jane looked sadly and worried this morning. I wonder what happened to her.	
 The young man finds it difficult to act natural in front of the camera.
 The youth nowadays prefer pop music than traditional music.
Luckily, Nga still had time enough to finish her test.
It is very interesting learning English.
Part 4 : Questions from 51 to 55. ( 1 point – 0.2/each)
Fill in each of the sentences with correct prepositions.
It was careless _______ him to leave the door open last night.
Wait _______ the end of the street and I’ll come and meet you.
I’ll never forgive you _______ what you’ve done!
Michael is absorbed _______ his work and didn’t notice me coming.
Don’t blame the theft _______ Tim. He didn’t steal anything.
ANSWER KEY ĐỀ SỐ 3
Part 1: Questions from 16 to 35 (3.0 points – 0.15/each)
16.D
17.A
18.B
19.D
20.A
21.B
22.B
23.A
24.D
25.A
26.C
27.B
28.A
29.C
30.A
31.C
32.A
33.B
34.D
35.B
Part 2 : Questions from 36 to 45 (2 points – 0.2/each)
Use the correct form of the word in brackets to complete the following sentences:
36. unpolluted
41. expectation
37. anxiety
42. variety
38. prove
43. selflessness
39. qualifications
44. ilogical
40. excitedly
45. unfortunate
Part 3: Questions from 46 to 50. ( 1 point – 0.2/each)
Each of the following sentences has an error. Find and correct them.
46. sadly -> sad
47. natual -> natually
48. than -> to
49. time enough -> enough time
50. learning -> to learn
Part 4 : Questions from 51 to 55. ( 1 point – 0.2/each)
Fill in each of the sentences with correct prepositions.
51. of
52. at
53. for
54. in
55. on

Tài liệu đính kèm:

  • docxSECTION II.3.docx