Ngân hàng đề thi chọn học sinh giỏi cấp tỉnh lớp 9 môn Tiếng Anh - Phần ngữ pháp từ vựng số 4

NGÂN HÀNG ĐỀ THI CHỌN HSG CẤP TỈNH LỚP 9

 MÔN TIẾNG ANH – ĐỀ 4

SECTION II : LEXICO – GRAMMAR (7.0 points)

Part 1: Questions from 16 to 36 (3.0 points – 0.15/each)

16. The social services are chiefly _______ with the poor, the old and the sick.

A. Influenced B. related C. suffered D. concerned

17. I know you’re annoyed, but you must try to control your _______ .

 A. blood B. storm C. explosion D temper

18. It was a hot day, and many people were _______ their way to the beach.

A. taking B. hitting C. making D. setting

19. After a lot of difficulty, he _______ to open the door.

A. managed B. succeeded C. obtained D. realized

20. The car was badly smashed up, but the driver escaped without serious _______ .

A. damage B. pain C. wound D. injury

21. One _______ of our new house is that it has no garden .

 A dislike B complaint C disadvantage D pity

 

docx 6 trang Người đăng hanhnguyen.nt Ngày đăng 28/12/2020 Lượt xem 508Lượt tải 1 Download
Bạn đang xem tài liệu "Ngân hàng đề thi chọn học sinh giỏi cấp tỉnh lớp 9 môn Tiếng Anh - Phần ngữ pháp từ vựng số 4", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
NGÂN HÀNG ĐỀ THI CHỌN HSG CẤP TỈNH LỚP 9
 MÔN TIẾNG ANH – ĐỀ 4
SECTION II : LEXICO – GRAMMAR (7.0 points)
Part 1: Questions from 16 to 36 (3.0 points – 0.15/each)
16. The social services are chiefly _______ with the poor, the old and the sick.
A. Influenced 	B. related 	C. suffered 	D. concerned
17. I know you’re annoyed, but you must try to control your _______ .
	A. blood 	B. storm 	C. explosion 	D temper
18. It was a hot day, and many people were _______ their way to the beach.
A. taking 	B. hitting	C. making 	D. setting
19. After a lot of difficulty, he _______ to open the door.
A. managed 	B. succeeded 	C. obtained 	D. realized
20. The car was badly smashed up, but the driver escaped without serious _______ .
A. damage 	B. pain 	C. wound 	D. injury
21. One _______ of our new house is that it has no garden .
	A dislike	B complaint	C disadvantage	D pity
22. The Vietnamese people worship their ancestors .
	A fossils	B elders	C forefathers	D heirs
23. The teacher says “ The time is up “ . This means that the period of time has _______ 
	A begun	B ended	C passed	D continued
24. This house needs _______ because it looks very old .
	A clean	B to clean	C cleaned	D cleaning
25. My father sometimes _______ the washing up after dinner .
	A washes	B makes	C takes	D does
26. Never put _______ until tomorrow what you can do today .
	A off	B from	C on	D of
27. Look ! There is a _______ of fish in the water .
	A bar	B school	C slice	D block
28. She never comes on time . It is no use _______ for her .
	A waiting	B to wait	C waited	D wait 
29. The number of unemployed people in that country is increasing rapidly .
	A retired	B working	C business	D jobless
30. She telephoned while I _______ dinner .
	A cooking	B was cooking	C have cooked	D was cooked 
31. I am not ready and _______ .
	A she isn’t too	B neither is she	C so is she	D she is neither
32. The management are making _______ to increase the company's efficiency. 
A. measures 	B. steps 	C. moves	D. deeds
33. I know this is a big disappointment but don't take it to _______ .
A. soul 	B. mind	C. spirit 	D. heart
34. .. Ann by phone, James decided to email her.
A Having failed to contact	C Having failed contacting
B He failed to contact	D That he failed to contact
35. Simon _______ in me on the understanding that I wouldn't tell anyone else. 
A. confided 	B. intimated 	C. confessed 	D. disclosed
Part 2 : Questions from 36 to 45 (2 points – 0.2/each)
Use the correct form of the word in brackets to complete the following sentences:
36. The babysitter said, “Your kids have been a bit (TROUBLE) __________ today.”
37. My grandmother’s health got worse 
because she had suffered from constant (SLEEP) _____.
38. John felt very (COURAGE) __________ when he failed the driving test the third time.
39. What I hate about Kate is her (RELY) __________.
40. Ants and bees are often described as the most popular (INDUSTRY) __________ insects. 
41. Many zoos fund (SCIENCE) __________ research into animals and their behavior.
42. In fact, she is of mixed Mexican and Korean (PARENT) __________.
43. You can never be sure what he is going to do. He is so __________ (PREDICT), I’m afraid.
44. Please complete and return the enclosed (QUESTION) _________ by Friday.
45. With the (EXCEPT) _________ of the dessert, it was one of the most delicious meals we’ve ever had.
Part 3: Questions from 46 to 50. ( 1 point – 0.2/each)
46. Alike all other mammals, dolphins have lungs.
47. He is the man his novel won the Pulitzer prize last year.
48. Could you tell me how can I get to the arts gallery, please?
49. Vietnam Airline regrets informing passengers that flight 251 to Hanoi is postponed due to bad weather.
50. It’s true that less girls than boys become engineers. 
Part 4 : Questions from 51 to 55. ( 1 point – 0.2/each)
Fill in each of the sentences with correct prepositions.
He provided us a lot of useful information.
The teacher gave . the exam papers.
My sister kept asking me question after question.
We are all responsible ..keeping the environment clean and clear.
They are trying to save the animals ..the extinction.
ANSWER KEY ĐỀ 4
Part 1: Questions from 16 to 35 (3.0 points – 0.15/each)
16.D
17.D
18.C
19.A
20.D
21.C
22.C
23.B
24.D
25.D
26.A
27.B
28.A
29.D
30.B
31.B
32.C
33.D
34.A
35.A
Part 2 : Questions from 36 to 45 (2 points – 0.2/each)
Use the correct form of the word in brackets to complete the following sentences:
36. troublesome
41. scientific
37. sleeplessness
42. parentage
38. discouraged
43. unpredictable
39. unreliability
44. questionnaire
40. industrious
45. exception
Part 3: Questions from 46 to 50. ( 1 point – 0.2/each)
Each of the following sentences has an error. Find and correct them.
46. Alike -> Like
47. his -> whose
48. can I -> I can
49. informing -> to inform 
50. less-> fewer 
Part 4 : Questions from 51 to 55. ( 1 point – 0.2/each)
Fill in each of the sentences with correct prepositions.
51. with
52. out
53. on
54. for
55. from

Tài liệu đính kèm:

  • docxSECTION II.4.docx