Ngân hàng đề thi chọn học sinh giỏi cấp tỉnh lớp 9 môn Tiếng Anh - Phần ngữ pháp từ vựng số 5

NGÂN HÀNG ĐỀ THI CHỌN HSG CẤP TỈNH LỚP 9

 MÔN TIẾNG ANH – ĐỀ SỐ 5

SECTION II : LEXICO – GRAMMAR (7.0 points)

Part 1: Questions from 16 to 36 (3.0 points – 0.15/each)

16. The harder you try, . .

A. the most you achieve C. the more you achieve

B. you achieve the more D. the better achieve you have

17. Have I . to you how to use this new computer?

A. answered B. explained C. told D. showed

18. You will be surprised at how . Joe is in French after a year.

A. fluently B. fluent C. fluency D. influence

19. The United States consists of fifty states, . has its own government.

A. each of which B. they each C. each of them D. each of

20. If it hadn’t been for your laziness, you . the exams.

A. could pass C. had passed

B. could have passed D. must have passed

 

docx 5 trang Người đăng hanhnguyen.nt Ngày đăng 28/12/2020 Lượt xem 1112Lượt tải 2 Download
Bạn đang xem tài liệu "Ngân hàng đề thi chọn học sinh giỏi cấp tỉnh lớp 9 môn Tiếng Anh - Phần ngữ pháp từ vựng số 5", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
NGÂN HÀNG ĐỀ THI CHỌN HSG CẤP TỈNH LỚP 9
 MÔN TIẾNG ANH – ĐỀ SỐ 5
SECTION II : LEXICO – GRAMMAR (7.0 points)
Part 1: Questions from 16 to 36 (3.0 points – 0.15/each)
16. The harder you try, ........... .
A. the most you achieve	C. the more you achieve
B. you achieve the more	D. the better achieve you have
17. Have I ........... to you how to use this new computer?
A. answered	B. explained	C. told	D. showed
18. You will be surprised at how ........... Joe is in French after a year.
A. fluently	B. fluent	C. fluency	D. influence
19. The United States consists of fifty states, ........... has its own government.
A. each of which	B. they each	C. each of them	D. each of
20. If it hadn’t been for your laziness, you ........... the exams.
A. could pass	C. had passed	
B. could have passed	D. must have passed
21. It was only when she got to the station that she realised she had left her bag ........... .
A. back	B. away	C. behind	D. down
22. Anyone ........... to another country needs special papers.
A. travelled	B. travels	C. travel	D. travelling
23. Your father told me you were going to work abroad, ........... ?
A. didn’t you	B. wouldn’t you	C. didn’t he	D. weren’t you
24. The decimal numeral system is one of the ........... ways of expressing numbers.
A. useful most world’s	C. useful world’s most
B. world’s most useful	D. most world’s useful
25. ........... I know Linda is safe I shall not worry about her.
A. Even though	B. Unless	C. As long as	D. However
26. Most day we went for a walk  after lunch.
A. along the sea	B. in the beach	C. in the sand	D. along the shore
27. All visitors are requested to .. with the regulations.
A. agree	B. comply	C. assent	D. consent
28. Nha Trang, .. last year, is excellent for hoiliday-makers.
A. we visited	B. which we visited	C. that we visited	D. where we visited
29. Linda was the last person...... the classroom yesterday 
A. leave 	B. to leave 	C. left 	D. leaves
30. If it's raining tomorrow, we shall have to ......... the match till Sunday. 
	A. put away	 	B. put out in 	C. put off	 D. put on
31. Her marriage has been arranged by her parents. She is marrying a man ........................ .
	A. she hardly knows him	B. whom she hardly know him
	C. she hardly knows	D. All are correct 
32. "Can I give you a little more coffee?"	- “ ........................ ”
A. No, you're welcome. 	B. No. Thanks.	
C. Yes, you're right.	D. Yes, I'm OK.
33. A fire must have a readily available supply of oxygen. ........................, it will stop burning.
 	A. Consequently	B. Furthermore	C. Otherwise	D. However	
34. I enjoy doing things on my own, and I don’t need company ........................ the time.
	A. all	B. most	C. much	D. whole
 35. Harrods, in London, is probably one of the best-known ........................ in the world.
	A. departmental stores	B. department shops	
C. department stores	D. stores department 
Part 2 : Questions from 36 to 45 (2 points – 0.2/each)
Use the correct form of the word in brackets to complete the following sentences:
36. There was loud .. when he fell off the bike.	(LAUGH)
37. He is very anxious about the .. of his passport.	(LOSE)
38. His examination results were so unsatisfactory that it 
 seemed .. for him to continue studying.	(POINT)
39. It is dishonest and .. to cheat in an examination.	(HONOUR)
40. They are going to announce the .. of the Prince.	(ARRIVE)
41. I believe you because you are .. .	(TRUTH)
42. She is one of the greatest .. to appear in this theater.	(PERFORM)
43. The thing I hate about John is his .. .	(RELIABLE)
44. Thousands of people are living in .. after the storm.	(MISERABLE)
45. It was a complete .. due to poor planning.	(FAIL)
Part 3: Questions from 46 to 50. ( 1 point – 0.2/each)
Each of the following sentences has an error. Find and correct them.
The boy spoke English too fast that I couldn’t understand what he meant.
You’ll get used to drive on the left when you come to live in Great Britain.
These windows are very dirty. They need to clean immediately.
I found a lot of mans shouting outside the stadium.
Uncle John said that he would go to Nha Trang tomorrow.
Part 4 : Questions from 51 to 55. ( 1 point – 0.2/each)
Fill in each of the sentences with correct prepositions.
51. He provided us.a lot of useful information. 
52.The teacher gavethe exam papers.
53.I was diappointed.. the grade I received on my last exam. 
54.My sister keptasking me question after question. 
55.Since graduating ..................... school, he has got very interested in environmental issues.
ANSWER KEY ĐỀ SỐ 5
Part 1: Questions from 16 to 35 (3.0 points – 0.15/each)
16.C
17.B
18.B
19.A
20.B
21.C
22.D
23.C
24.B
25.C
26.D
27.B
28.B
29.B
30.C
31.C
32.B
33.C
34.A
35.C
Part 2 : Questions from 36 to 45 (2 points – 0.2/each)
Use the correct form of the word in brackets to complete the following sentences:
36. laughter
41. truthful
37. loss
42. performers	
38. pointless
43. unreliability
39. dishonorable
44. misery
40. arrival
45. failure
Part 3: Questions from 46 to 50. ( 1 point – 0.2/each)
Each of the following sentences has an error. Find and correct them.
46. too à so
47. drive à driving
48. to clean à to be cleaned/ cleaning
49. mans à men
50. tomorrow à the next day/ the following day/ the day after
Part 4 : Questions from 51 to 55. ( 1 point – 0.2/each)
Fill in each of the sentences with correct prepositions.
51. with 
52. out
53. with 
54. on
55. from

Tài liệu đính kèm:

  • docxSECTION II.5.docx