Giáo án Tiếng Anh 9 học kì I

Period 1

REVISION & TEST

Class Total Date of teaching Absent Note

9

I, AIMS:

By the end of the lesson ,std will be able to know the present perfect tense, passive forms.

II, LANGUAGE CONTENTS

 1, vocabulary: from unit 1 to unit 16.

 2, structures :

* The present perfect tense.

+ positves S +HAS/HAVE +PII + O

 Ex1: I have learnt english for 3 year.

 Ex2: He has read this book since 7 o’clock.

+ Negatives:

 S+HAS/HAVE+NOT+PII+O

 * Note:Has not =hasn’t/Have not=haven’t

 Ex:He has’t gone to school since Saturday.

 + Questions:Have/has + S + PII + O?

 Yes, + S + have/has.

 No, + S + have/has + not.

 Ex:Have you learnt english for 3 years?

 Yes, I have./No, I haven’t

* Future with be going to.

 +positves :

 S + To be + going to + V.

 Ex: I am going to market next week.

 

doc 165 trang Người đăng vuhuy123 Ngày đăng 24/10/2018 Lượt xem 189Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem 20 trang mẫu của tài liệu "Giáo án Tiếng Anh 9 học kì I", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
le :
 S + am / is / are + V ( pp) 
 Ex : This room is cleaned every day .
 2. Present Progressive :
 S + am / is / are + being + V ( pp)
 Ex : A new swimming pool is being built .
 3. Present Perfect :
 S + have / has + been + V (pp)
 Ex : Oil has been discovered at the North Pole .
 4. Past Simple :
 S + was / were + V(pp).
 Ex : On our way home we were stopped by the police .
 5. Past Progressive : S + was / were + being + V(pp).
 Ex: Dinner was being cooked at that time .
 6. Past Perfect : S + had + been + V(pp).
 Ex : All the documents had been destroyed when we arrived .
 7. Future Simple : S + will + be +V(pp).
 Ex: The new hospital will be opened by the Queen .
 8. Be going to :
 S + be going + be + V(pp).
 Ex : The bread is going to be baked .
 9. Modal Verbs : 
 S + can / could / should . + be + V(pp) .
VI. Mark and remark
Period : 34 
REVISION ( CONT’D)
Date of planing 08 / 12 / 2013
Class
Total
Date of teaching
Absent
Note
9
A. THEORY
I. Modal Verbs with If .
 S + Modal Verbs + V( bare – inf ) .
 Ex : If you want to get gool grades , you must study hard .
II. Reported Speech .
 S + said +S + V(past).
 Ex: Miss Nga said she was happy to see you.
 * Questions in Reported Speech .
 + Yes – No questions :
 asked 
 S1 + wondered + (O) + if / whether + S2 + V (past)
 wanted to know 
 Ex : She asked me if I liked pop music.
 + WH – questions : S1 + asked + (O) + what / when .+ S2 + V(past)
 Ex: She asked me where I lived .
III. Tag questions .
 Positive statement + negative questions tag.
 Ex: The children can swim , can,t they ?
 Negative statement + positive question tag ?
 Ex: You haven,t seen Mary today , have you ?
IV. Gerunds after some verbs .
 Like / enjoy
 Hate
 Love + V- ing 
 Consider 
 ..
 Ex : I like playing soccer .
 Lan loves listening to music.
B. EXERCISES:
 I/ Choose the word which pronounced differently from the others
1) a) Says	b) prays	c) plays	c) days
2) a) climate	b) pride	c) quit	c) primary
3) a) wash	b) warm	c) wall	c) walk
4) a) boxes	b) washes	c) watches	c) goes
II/ Choose the best answer
VietNam is acountry. The weather is usally hot there.
a) tropical	b) cold	c) warm	c) heat
 2) Now fashion want to change the traditional Ao dai
	a) makers	b) workers	c) designers	d) dressers
 3) Many people go to amusement parks on weekends toafter a hard working week
	a) see	b) watch	c) enjoy	d) relax
 4) Nam likes the Browns because they are very..
	a) nice	b) cold	c) warm	d) friends
 5) He asked her.
	a) when she leaves the party
	b) when did she leave the party 
	c) when she left the party
	d) when does she leave the party
 6) The Internet has developed and because a .of our everyday life
	a) part	b) place	c) role	d) side
V. Mark and remark
Period : 35 
REVISION ( CONT’D)
Date of planing15 / 12 / 2013
Class
Total
Date of teaching
Absent
Note
9
B. EXERCISES:
I/ Choose the best answer
1. Do you enjoy ___ English? 	 	 
A. learn 	 B. learning 	C. to learn 	 D. learnt
2. I improve my English by doing my _______ every day.	
A. housework B. network	C. homework D. hard work.
3. Grocery store is________________ . 
 	A. a place where people can buy drugs 
 	B. a place where people can buy food and small things 
 	 	C. a place where people can buy stamps and send letters 
 	 	D. a place where people can take a rest 
4. Our school has many well- _____ teachers. 	
A. qualified 	 B. qualify 	C. quality 	 D. qualification 
5. I saw your school’s _____ in today’s edition of the Viet Nam News. 
A. advertiser B. advertisement C. advertising D. advertise 
6. If you want to ______ your English, we can help you. 
A. improve 	 B. improving C. improved D. improvement
7. If you study at the Brighton Language Center – UK, you can live in a_____ on campus. 
A. private room B. hotel C. mobile room 	D. dormitory
8. The exercise is very difficult, _____________ none of us can do it 
A. and 	 B. but	 C. so 	 D. because 
 	9. He met his friend at 11.40, so he returned home __________ 11.40.
 	A. before	 B. at 	 C. after	D. till 
10. She asked me _____ I came from. 	 
A. where 	 B. what 	 C. who 	D. which
11. She asked me what my name ______. 	 
A. am 	 B. is 	 C. are 	D. was 
12. Many people like . there for their weekend.
A. go 	B. going C. to go D. went 
13. There is an . bamboo forest at the entrance to the village. 
A. big 	B. large C. old D. tall
14. Liz .a snack at the house of Ba’s uncle. 
A. shrine 	B. have C. picnic D. has
15. There is .shrine on the mountain near Ba’s village. 
A. a 	B. an C. any D. some
1B 2C 3B 4A 5B
 6A 7D 8C 9C 10A 
 11D 12B 13C 14D 15A
II/ Give the correct form of the verbs in brackets in the following sentences(2ms)
I ( not see)haven’t seenyour brother recently. No, He ( not be) hasn’t beenout of his room since he ( buy)bought..a new computer.
My children enjoy ( allow) being allowed..( stay)to stayup late when there is something special on T.V 
When I ( come) came..to see Mr. Robinson last night, he( read)was readinga newspaper and his two chidren ( listen) were listening .to an English song
III/ Rewrite the following sentences. Which are the same meaning (2,5ms)	
1. “Do you like pop music ?” Hoa told Maryam
	-> Hoa asked Maryam
2. “Why do you come here late ?” She asked me.
	-> She asked
3. I can’t go camping with my friends now.
	-> I wish .
4. I always do my home work at home.
	-> My home work
5. “Can you play this sport ?” he asked me.
	-> He asked..
1 . Hoa asked Maryam if she liked pop music.
2 . She asked me why I came there late.
3 . I wish I could go camping with my friends now.
4 . My home work is always done at home.
5 . He asked me if I played that sport.
IV . Write the sentences base on the words are provided. 	
1, I / wish / I / can / learn / English / well
-> .
2, If / you / want / be / strong / you / must / do / morning / exercise
-> .
3, She / ask / my brother / what / doing / now.
-> 
1 . I wish I could learn English well.
2 . If you want to be strong, you must do the morning exercise.
3 . She asked my brother what was he doing then.
V. Mark and remark
Period 36 
THE FIRST TERM TEST
Đề thi của phòng GDĐT
Period : 37 
Unit 6: THE ENVIRONMENT
LESSON 1: Getting Started + Listen and read
Date of planing: 30 / 12 / 2013
Class
Total
Date of teaching
Absent
Note
9
I. The aim:
+ By the end of the lesson, ss will be able to understand the environment problems and talk about activities of cleaning environment.
II. Language content: 
1. Vocabulary:
2. Grammar: 
III. Teaching aids: 
- Textbook, cassette player.
IV. Procedures
TIME
T&STD’S ACTIVITIES
CONTENT
5’
10’
15’
10’
4’
1’
1. Warm up: 
Has Ss look at the pictures and match the words and word phrases with the right pictures.
Call some Ss to check answer key.
2. Presentation
-From the pictures in “Getting started”, T elictts and has Ss give activities of cleaning environment in the holidays or in celebration of school or local.
- Ss can speak in Vietnamese, T help them write in English.
- Has Ss listen to the tape and then read the text to remember “ who/why is doing?”
Ss read (2a) and match the names in column A with the tasks in column B.
Call Ss give the answers to check the key.
Ss copy down.
3. Practice
Have Ss read the text again and find out the answers for the questions from 1 to 5/
Call some Ss answer the questions to check the key.
T writes the answers on the board.
Ss copy down
4. Production:
-Call on some ss to read the text aloud
- Have ss discuss in groups about activities of cleaning environment.
-call on ss to present their discussing
5. Consolidation:
- Emphasize again all the lesson for Ss
 - Ask Ss to read again the new words
6. Homework:
- T gives homework
-Ss take note.
I. Getting Started
a/ air pollution : ô nhiễm không khí 
b/ spraying pesticides: phun thuốc trừ sâu 
c/ garbage dump: bãi rác 
d/ Water pollution: ô nhiễm nước
e/ Deforestation: phá huỷ rừng
f/ Dynamite fishing: bắt cá bằng thuốc nổ
II/ Listen and read:
Brainstorming:
cleaning the roards
Cleaning the school yards
Cleaning the parks
The activities of cleaning environment
Planting trees
Cleaning the streets
Planting flowers
*Matching:
1/ Group 1: f/ Walk along the shore
2/ Group 2: e/ check the sand
3/ Group 3: b/ Check among the rocks
4/ Mr Jones: a/ collect all the bags and take them to the garbage dump.
5/ Mrs Smith: c/ Provide a picnic lunch for everyone.
6/ Mr Brown: d/ give out the bags
*Answer the questions:
1/ The speaker is Mr Brown.
2/ The listeners are (members of) the volunteer conservations .
3/ They are on the beach.
4/ They are going to clean the beach.
5/ If they work hard today, they will make the beach clean and beautiful again soon.
Learn new words by heart
Read the text more time .
Prepare “speak + Listen”
V. Mark and remark
Period : 38 
Unit 6: THE ENVIRONMENT
LESSON 2: Speak + Listen
Date of planing: 30 / 12 / 2013
Class
Total
Date of teaching
Absent
Note
9
I. The aim:
+ By the end of the lesson, Ss will be able to persuade some one to do some thing .
 Presuade their friends to protect the environment.
 II. Language content: 
1. Vocabulary: 
+ prevent, reduce, wrap, faucet, leaf
2. Structuers: 
What/ How about + V-ing
III. Teaching aids: 
Text book, posters, pictutes, cassette, tape
IV. Procedures
TIME
T&STD’S ACTIVITIES
CONTENT
5’
7’
10’
17’
5’
1’
1.Warm up
T: Writes these letters on the board, has Ss arrange them into a meaningful word.
2. Speaking
T: present the new words
Ps: Listen and check notes
* Checking vocabulary: slap the board.
- Ask Ss to complete the expressions in column A by use one of the lines in column B (page 49) then compare with their partners.
Has Ss match the line in column B with an expression in column A so that they have sentences of persuade.
Each student calls out one of their sentences until all sentences are fisnished.
Let Ss work in pairs to answer to the questions in the questionnaire.
Give feed back, teacher can write some possible answers on the board so that weak students can follow.
Ask Ss to practice asking and answering.
3. Listening
- Divide the class into 4 groups, 
each group has a secretary. Ask them to discuss the question.
- The Ss in groups have opinions, the secretary write down.
4. Consolidation
- Emphasize again all the lesson for Ss
-Ask Ss to read again the new words
5. Homework: 
- T gives homework
-Ss take note.	
*/ : Tumbled words
- uaderpse = persuade
- beaargg = garbage
- roderpvi = provide
- lupotilon = pollution
- duproce = produce
I/ Vocabulary:
- prevent (v): (Translation):ngăn chặn
- reduce (v): (Mime): giảm, làm giảm
- wrap (v) : (picture): bao bọc, gói
- faucet (n) : (realia) vòi nước 
- leaf (n ) / leaves (n): (realia) chiếc lá, những chiếc lá
II/ Matching:
* Form:
 I think you should
- Won’t you
- It would be better if you + infinitive
- Can I persuade you to
- Why don’t you + V
- Why not 
-What/ How about + V-ing
* Use: express persuasion 
III/ Practice speaking:
* Ex:
S1: I think you should use banana leaves to wrapt food.
S2: Won’t you use banana leaves to wrapt food?
S3: Why don’t you turn off thr lights before going to bed?
IV/ Questionnaire:
* Possible answers:
1/ How can we save paper?
- I think you should recycle used paper, new paper.
- Why don’t you use banana leaves for wrapping?
- Won’t you write on both sides of the papaper?
2/ How can you use fewer plastic bags?
- How about cleaning and reusing them?
- Why not use paper bags instead of plastic bags?
3/ How can you reduce water pollution?
- It would be better if you don’t throw wastes and garbage into streams, lakes or rivers and even ocean.
4/ How can you prevent litteriry?
I think we should put garbage bins around the school yard.
V/ Production:
* Exhibition:
- What you do to protect the environment?
Listen:
Garbage is dumped into the ocean.
Secondly: Ships
Thirdly: Oil spills come from ships at sea
Next: there was waste material from fatories.
Finally: Oil is washed from land.
Learn new words by heart
Practice speaking. Prepare “read”
V. Mark and remark
Period : 39 
Unit 6: THE ENVIRONMENT
LESSON 3: Read
Date of planing: 04 / 01/ 2013
Class
Total
Date of teaching
Absent
Note
9
I. The aim:
+ By the end of the lesson, Ss will be able to understand a poem about the environment.
II. Language content: 
1. Vocabulary: 	
junk yard , - treasure, hedge, foam
2. Structures: 
III. Teaching aids: Textbooks, posters, picters.
IV. Procedures
TIME
T&STD’S ACTIVITIES
CONTENT
5’
6’
20’
8’
5’
1’
1.Warm up
T: gives the questions 
Ss: listen and answer.
2. Pre - reading
T: present the new words
Ps: Listen and check notes
-T gives two questions and asked Ss to answer before reading the poem .
 -T set the scene : “Two people are going on the picnic .They are talking about the pollution ” . 
-Ss work in pairs to guess the answers 
-Has Ss read the poem and check their answers.
3.While - reading
-Has Ss practice guessing the meaning of the words by matching each word in column A with an appropriate explanation in column B .
- T gives answer key .
 - Ss copy down .
Has Ss read 5 questions on page 51 to find out the answers .
- Ss work in pairs to answer the questions.
 -T calls some couples to ask and answer before class.
4. Post - reading
- Divide the class into 4 groups .
-Has Ss discuss in group .
-Asks each group gives their ideas .
5. Consolidation
 - Emphasize again all the lesson for Ss
 - Ask Ss to read again the new words
6. Homework:
 - Read the text more times .
 - Rewrite the answers in your exercise notebook .
- Prepare “ write”
 Chatting
- Do you like poetry? Which poetry do you like best?
- Name some poems that are your favorite?
- Do you think it is easy to understand a poem?
I/ Vocabulary:
- junk yard (n): (Explanation): bãi phế thải
- treasure (n): (Visual): kho báu
- hedge (n): (Translation): hàng rào
- foam(n): (Picture): bọt
II/ Pre- questions :
a/ Who are the people in the poem?
b/ Where are they?
*Reading and checking:
a/ The mother and her son.
b/ They are in the park/ woods.
III/ Matching:
*Answer key:
1 – c; 2 – g; 3 – f; 4 – e;
5 – d; 6 – a; 7 – b
IV/ Comprehension questions:
1)If the pollution goes on , the world will end up like a second hand junk yard.
2)The mother thinks other folk pollute the environment but not her or her son .
3)His mother will take him right away .
4)No . Because he is right , if he throws the bottles that will be polluting the woods.
5)The poet wants us to learn that everyone is responsible for keeping the environment from pollution .
IV/ Discussion :
*Question :
- What could you do in your school / house to minimize pollution ?
V. Mark and remark
Period : 40 
Unit 6: THE ENVIRONMENT
LESSON 4: Write
Date of planing: 04 / 01/ 2013
Class
Total
Date of teaching
Absent
Note
9
I. The aim:
By the end of the lesson, Ss will be able to write a complaint letter.
II. Language content: 
1. Vocabulary:
 2. Structures : 
.
 III. Teaching aids: Textbooks, posters, pictures.
 IV. Procedures
	1.Organization.
 2.Check up.(5')
 Ask Ss to come to the board and write down the new word was learn in the last lesson. 
 3. New lesson.
TIME
T&STD’S ACTIVITIES
CONTENT
5’
10’
15’
10’
4’
1’
1. Warm - up
- Ask ss some question about the weather, about their health.
2. pre - writing
T: present the new words
Ps: Listen and check notes
- Ask Ss to keep their books closed.
-Provide Ss five sections of a complaint letter (with their definitions ) in random order.
- Get them to put the sections in a correct order.
- Has Ss read the letter on page 52.
- Ss work in pairs.
-T set the scene: “Mr Nhat wrote a letter to the director of L & P Company in Ho Chi Minh city.The five sections of the letter are not in the right order.Label each section with the appropriate letter :S ,C , R , A or P.
 -Ask Ss to work in pairs .
 -Give feedback:- Call on a student to read aloud the letter (in the correct order).
-T gives ideas if necessary.
3. While - writing
- Let Ss read the production 6b/P53.
_ Ask some questions to make sure the Ss know what they have to write.
- Ask Ss to write the letter individually.
- Get Ss to share with their partners and correct
4. Post writing:
- Move around the class and help Ss.
- Call on some Ss to read aloud their letter.
- Correct some letter before class.
5.Consolidation:
 - Emphasize again all the lesson for Ss 
6. Homework:
 -Ask Ss to write their letter in their notebook.
 	 -Prepare “ Language focus 1-3”.
 Chatting 
I/ Vocabulary:
- complain (v) : (Example): phàn nàn
- complain (n) (Example): sự phàn nàn
- complaintion (n): (Example)
- resolution (n): (Translation): sự quyết tâm
- float (v) (Picture) : trôi nổi, bồng bềnh
- prohibit (v) (Translation): ngăn cấm
II/ Ordering:
 a) Action :talks about future action.
 b) Situation :states the reason for writing.
 c) Politeness : ends the letter politely 
 d) Complication : mention the problem.
 e) Resolution :makes a suggestion .
* Answer key:
 1 - b; 2 –d ; 3 – e
 4 – a; 5- c
III/ Reading and matching:
* Answer key:
 Dear Sir/ Madam
 R: I would suggest ..
 . before leaning.
 S: I am writing . the North.
 A: I look forward . company.
 C: When the trucks and flies.
 P: Sincerely, 
Tran vu Nhat
* Questions:
a/ What do people do in the lake behind your house these days? (They begin to catch fish).
b/ What makes you worried?
(They use electricity to catch fish)
c/ To Whom do you write the letter to?
(We write to the head of the local authorities)
d/ What suggestion do you want to make?
(We suggest the local authorities should prohibit and fine heavily anyone using electricity to catch fish).
*Sample :
Dear Mr President.
I am writing to you about the catching of fish of many people in the lake behind my house.
I am very worried because they use electricity to catch fish. After a short time, they leave the lake, a lot of small fish die and float on the water surface.
Other animals such as frogs, toads, and even birds have also die from electric shock waves.
I would suggest the local authorities should prohibit and fine heavily anyone using this way of catching fish. I look forward tohearing from you and seeing the protection of environment from the local authorities.
Sincerely.
V. Mark and remark
Period : 41 
Unit 6: THE ENVIRONMENT
Lesson 5: Language focus
Date of preparing: Novenber 31st, 2011
Classes
Dates of teaching
Absent Ss
Notes
9
I. The aim:
By the end of the lesson, Ss will be able to use adjectives and adverbs to make sentences with “adjective + that clause” and use conditional sentences type 1 and to make sentences with because/ as/ since.
II. Language content: 1. Vocabulary:
 2. Grammar
 III. Teaching aids: Textbooks, pictures.
 IV. Procedures
	1.Organization.
 2.Check up.(don't check)
 3. New lesson.
 ACTIVITIES 
 CONTENT
5’
5’
8’
5’
5’
5’
4’
4’
1. Warm up
- Prepare 12 cards with numbers on one side and the adj (6 cards), adv (6c) on the other side.
-Make sure the adj and adv are mixed up.
- Stick the cards on the board so students can only see the number.
- Devide the Ss into two teams and ask them to choose two numbers.
2. Language focus 
 T: present the new words
Ps: Listen and check notes
- Call on 2 Ss or two teams of students to go to the front of the class.
- Make sure they stand at an equal distance from the board.
T: gives the form.
- explains.
- Ss copy down.
- Ask Ss to use the adverbs provided in “pelmanism game” to complete the sentences on
 L. F 1 on page 53.
- Get Ss to work in pairs.
- Give feed back.
- Ask Ss to do the exercise in L.F 3 page 55.
- Let Ss work in pairs to complete the dialogue.
- Give feed back
-Ss copy down
T: present the new words
Ps: Listen and check notes
T: give two sentences and ask Ss to combine them into one.
- Ss do it.
- Has Ss do the L.F 2/P54,55.
- Let Ss work in pairs and join the pairs of sentences together using “because, since, as”.
- Call on some Ss to read aloud their sentences.
- Correct if necessary.
- Set the scene to introduce the structure of conditional sentences 
- Write the statement on the board.
- Ask Ss to complete the sentence by filling in each blank with one suitable word.
- Has Ss do the L.F4/P56.
- Ss have to match each haft-sentence in column A with a suitable one in column B.
- Ask Ss to work in pairs and find out five complete conditional sentences.
- T teaches Ss how to do the test. Give them an example.
- Has Ss work in pairs and write the complete sentences in their notebooks.
- Give feed back
3.Consolidation
- Emphasize again all the lesson for Ss
4. Homework::
 Do exrcises again..
- Get Ss to write 5 conditional sentences type 1.
- Prepare U7.
* Warm up: pelmanism
sad
slow
happy
good
extreme
fast
happily
well
sadly
fast
slowly
extremely
I/ Vocabulary:
- to sign : (mime) 
- amazed (adj): (synonym) : ngạc nhiên
- disappointed (adj): (visual) : thất vọng
* Checking vocabulary: slap the board
II/ Revision of adjectives and adverbs:
1/ The use of adj and adv:
* Form: 
 Adj + ly = adverb of manner
* Usage:
- Adjectives can come in two places in a sentence
+ Before a noun:
Ex: - a nice girl
 - new shoes
+ After the verbs: be, look, appear, seem, feel, taste, sound, smell, ..
- Adverb normally go after the direct object.
Ex: I read the letter carefully.
- If there is no direct object, the adverb goes after the verb.
Ex: She walked slowly.
* Practice: (L.F 1 page 54)
 +Answer key:
b/ The old man walked slowly to the park.
c/ Tuan sighed sadly when he heard that he failed the test.
d/ The baby ;;;;;; happily as 
e/ Mrs Nga speaks .. well.
2/ Adjective + that 

Tài liệu đính kèm:

  • docG.A 9 HOC KY i.doc