Ngân hàng đề thi chọn học sinh giỏi cấp tỉnh lớp 9 môn Tiếng Anh - Phần ngữ pháp từ vựng số 1

NGÂN HÀNG ĐỀ THI CHỌN HSG CẤP TỈNH LỚP 9

MÔN TIẾNG ANH – ĐỀ: 1

SECTION II : LEXICO – GRAMMAR (7.0 points)

Part 1: Questions from 16 to 36 (3.0 points – 0.15/each)

 16. “Turn on the TV for me, ________ ? . I want to watch the weather forecast”.

 A. should you B. will you C. won’t you D. would you

 17. Nowadays, Vietnamese women wear the Ao dai on special ________ .

 A. chances B. opportunities C. occasions D. times

 18. The evidence that carbon dioxide levels are rising is ________ .

 A. undeniable B. inevitable C. unavoidable D. indelible

19. Now that you ____the TOEFL test successfully, you can apply for the scholarship.

 A. will pass B. have passed C. has passed D. pass

 20. You’ll fail the exam,_________ you start revising.

 A. if B. until C. when D. unless

 

docx 5 trang Người đăng hanhnguyen.nt Ngày đăng 28/12/2020 Lượt xem 682Lượt tải 1 Download
Bạn đang xem tài liệu "Ngân hàng đề thi chọn học sinh giỏi cấp tỉnh lớp 9 môn Tiếng Anh - Phần ngữ pháp từ vựng số 1", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
NGÂN HÀNG ĐỀ THI CHỌN HSG CẤP TỈNH LỚP 9 
MÔN TIẾNG ANH – ĐỀ: 1
SECTION II : LEXICO – GRAMMAR (7.0 points)
Part 1: Questions from 16 to 36 (3.0 points – 0.15/each)
	16. “Turn on the TV for me, ________ ? . I want to watch the weather forecast”.
	A. should you	B. will you	C. won’t you 	D. would you
	17. Nowadays, Vietnamese women wear the Ao dai on special ________ .
	A. chances 	B. opportunities	C. occasions	D. times
	18. The evidence that carbon dioxide levels are rising is ________ .
	A. undeniable	B. inevitable	C. unavoidable	D. indelible
19. Now that you ____the TOEFL test successfully, you can apply for the scholarship.
	A. will pass	B. have passed	C. has passed	D. pass
	20. You’ll fail the exam,_________ you start revising.
	A. if	B. until	C. when	D. unless
	21. We hope to set ________ a number of fund raising projects.
	A. in 	B. up 	C. off 	D. out
	22. There isn’t ________ foreign news in the paper.
	A. much	 B. many	C. lots	 D. a lot
	23. Everyone ________ what they have to do, don’t they ?
	A. know	B. knows	C. to know	D. have known
	24. It’s high time you ________ to look after yourself.
	A. learn	B. will learn	C. learned	D. would learn
25. No matter who ______ , say I’m out.
	A. telephoning	B. to telephone	C. telephoned 	D. telephones
	26. Oh, no ! It ________ to rain and my clothes are on the line.
	A. starts 	B. will start	C. is to start	D. is starting
	27. My parents wouldn’t let me ________ up late when I was a child.
	A. to be stay	B. staying 	C. stay	D. to stay
	28. One of the ________ from Italy.
	A. student is 	B. students is	C. students are	D. student are
	29. Five per_cent of the household shopping ________ by British men.
	A. does	B. is done	C. are done	D. were done
	30. Dinner will be ready soon. Can you please ________ the table ?
	A. lay 	B. make	C. settle 	D. put
	31. ________ stay the night if it’s difficult to get home.
	A. At all costs	B. In all	C. On the whole	D. By all means
32. Parents _____children are in college are working longer hours to pay their tuition.
	A. that	B. whose	C. whom	D. which
33. The word compressed could be replaced by
	A. reduced	B. excited	C. balanced	D. confrolled
	34. The poem, _______ by Clement Clarke Moore, became popular in the USA.
	A. that is written	B. which is written	 	 	C. which was written 	D. who was written
	35. Which sentence has the same meaning as the given one: 
“Don’t worry about that” she said to me.
She said to me not worry about that.
She said to me should not worry about that.
She told me to not worry about that.
She told me not to worry about that.
Part 2 : Questions from 36 to 45 (2 points – 0.2/each)
Use the correct form of the word in brackets to complete the following sentences:
36. That rule is not . in this case . (APPLY)
37. English is the language in the United States. (NATION)
38. Today we have industrial air ..from factories and engine –exhaust fumes. (POLLUTE)
39. The people in the area need the .of food and pure water. (PROVIDE)
40. She always listens  to what she is told . ( ATTENTION )
41. I really don’t think he has the . to do this job. (ABLE )
42. His boss told him off because he had behaved .....................( RESPONSIBLE )
43. The knife is very blunt. It needs .. ( SHARP )
44. He doesn’t agree with the that there is life on other planets. (BELIEVE)
45. Is it possible to . between a hobby and an interest ? ( DISTINT )
Part 3: Questions from 46 to 50. ( 1 point – 0.2/each)
Each of the following sentences has an error. Find and correct them.
46. If he would have a lot of money, he would buy us an expensive car. 
47. The study of these animals are fascinating and many books have been written about them. 
48. We are confident that we will be possible to persuade our friends to keep the school clean. 
49. If only there is a bridge over the river near our village.	 	
50. His parents told him don’t waste his time on music and games.
Part 4 : Questions from 51 to 55. ( 1 point – 0.2/each)
Fill in each of the sentences with correct prepositions.
51. ________ the age of 40, he had written three best-selling novels.
52. Scientists are very concerned _________ the consequences of climate change.
53. Don’t make up your mind at once, talk ________ with your lawyer first.
54. He grew _________ a very good player.
55. We both thank you __________ the bottom of our hearts.
ANSWER KEY ĐỀ SỐ 1
Part 1: Questions from 16 to 35 (3.0 points – 0.15/each)
16.B
17.C
18.A
19.B
20.D
21.B
22.A
23.B
24.C
25.D
26.A
27.C
28.B
29.B
30.A
31.D
32.B
33.A
34.C
35.D
Part 2 : Questions from 36 to 45 (2 points – 0.2/each)
Use the correct form of the word in brackets to complete the following sentences:
36. Applicable
41. Ability 
37. Native
42. Irresponsibly
38. Pollutants
43. Sharpening/to be sharpened 
39. Provision
44. Belief
40. Attentively
45. Distinguish 
Part 3: Questions from 46 to 50. ( 1 point – 0.2/each)
Each of the following sentences has an error. Find and correct them.
46. would have -> had
47. are -> is
48. possible -> able
49. is -> were
50. don’t -> not to
Part 4 : Questions from 51 to 55. ( 1 point – 0.2/each)
Fill in each of the sentences with correct prepositions.
51. by
52. about
53. over
54. into
55. from

Tài liệu đính kèm:

  • docxSECTION II.1.docx