Ngân hàng đề thi chọn học sinh giỏi cấp tỉnh lớp 9 môn Tiếng Anh - Phần ngữ pháp từ vựng số 2

SECTION II : LEXICO – GRAMMAR (7.0 points)

Part 1: Questions from 16 to 36 (3.0 points – 0.15/each)

16. I am fed up with this rain. I wish it

A. would stop raining B. would stop to rain

C. stopped to rain D. stopped rain

17. “ Don’t trust him. He is just a wolf in sheep’s .

A. clothing B. clothes C. cloth D. skin

18. Religion and academic education influence him almost

A. the same B. equally C. similarly D. alike

19. Switzerland is well known for its .mountainous scenery.

A. impressed B. impressive C. impressively D. impress

20. Do you know that Jane is back home from her summer vacation? - She .to Italy.

A. went B. has gone C. has been D. was

 

docx 5 trang Người đăng hanhnguyen.nt Ngày đăng 28/12/2020 Lượt xem 666Lượt tải 1 Download
Bạn đang xem tài liệu "Ngân hàng đề thi chọn học sinh giỏi cấp tỉnh lớp 9 môn Tiếng Anh - Phần ngữ pháp từ vựng số 2", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
NGÂN HÀNG ĐỀ THI CHỌN HSG CẤP TỈNH LỚP 9
 MÔN TIẾNG ANH – ĐỀ 2
SECTION II : LEXICO – GRAMMAR (7.0 points)
Part 1: Questions from 16 to 36 (3.0 points – 0.15/each)
16. I am fed up with this rain. I wish it
A. would stop raining	B. would stop to rain
C. stopped to rain	D. stopped rain
17. “ Don’t trust him. He is just a wolf in sheep’s..
A. clothing	B. clothes	C. cloth	D. skin
18. Religion and academic education influence him almost
A. the same	B. equally	C. similarly	D. alike
19. Switzerland is well known for its..mountainous scenery.
A. impressed	B. impressive	C. impressively	D. impress
20. Do you know that Jane is back home from her summer vacation? - She .to Italy.
A. went	B. has gone	C. has been	D. was
21. The doctor told him to keep sweets and chocolate to lose weight.
A. at 	B. off	C. up 	D. back
22. I love this painting of an old man. He has such a beautifulsmile.
A. childlike	B. childhood	C. childish	D. childless
23. Their flat is decorated in a .combination of colours.
A. sweet	B. delicious	C. tasteful	D. tasty
24. Nobody seems to becontrol of those children.
A. under	B. in	C. over 	D. with
25. The project was rejected because of ..funds.
A. inconsiderable	B. insufficient	C. incomplete	D. unavailable
26. You know I will always stand..you if you are in trouble.
A. up	B. with	C. by	D. for
27. The passport she carried was
A. false	B. untrue	C. imitation	D. artificial
28. The instructor warned the children.sailing alone on the lake.
A. about	B. not	C. from	D. out of
29. Be careful! Don’t ..your drink on the table.
A. spread	B. spill	C. flood	D. flow
30. They traveled to Spain by the mostroute.
A. easy	B. direct 	C. straight	D. unique
31. First prize is three days of ..in a top health spa.
A. relax	B. relaxation	C. relaxed	D. relaxing
32. My pen pal and I are far away from each other, But we always ____________.
A. keep on	 B. get on	 C. keep in touch 	D. write on
33.It is essential that he ........... efficient . 
A. is 	B. be 	C. will be 	D. could be 
34. Stop laughing ! =>I can't ...............
A. help it 	B. resist ! 	C. hold myself 	D. do anything against it ! 
35. It's no use..........children.......... quiet. They are always noisy.
A. to ask / to keep 	B. asking /keeping 
C. to ask / keeping	D. asking /to keep
Part 2 : Questions from 36 to 45 (2 points – 0.2/each)
Use the correct form of the word in brackets to complete the following sentences:
_________, the ao dai was frequently worn by both men and women. (TRADITION)
The ________ economic situation got worse in the 1990s. (WORLD)
This kind of wine was made _________ from rice. (COMPLETE)
My mother always _________ me to take part in social activities when I was a student. (COURAGE)
There are a lot of __________ on TV children like to watch. (ADVERTISE)
_________ can help us to succeed in everything. (CONFIDENT)
________ are deeply impressed by the beauty of places of interest in Viet Nam. (VISIT)
The result was very strange. In fact, it was _____________. (BELIEVE)
could see some strange ___________ on her face. (EXPRESS)
He was chosen one of the best players of the year because he played soccer _____. (SKILL)
Part 3: Questions from 46 to 50. ( 1 point – 0.2/each)
Each of the following sentences has an error. Find and correct them.
Lien together with her classmates have attended the Chinese class recently .
Maths are the subject students spend much time learning.
In front of the museum is a lot of flowers and some tall trees.
They congratulated him for winning the championship.
Minh's father works in the same factory like my brother.
Part 4 : Questions from 51 to 55. ( 1 point – 0.2/each)
Fill in each of the sentences with correct prepositions.
51. This service is free _______charge.
52. This computer is still _______guarantee.
53. Money is not essential _______happiness.
54. She is _______ far the best teacher I have ever had.
55. I’m going to complain to the principal _______ this.
ANSWER KEY ĐỀ 2
Part 1: Questions from 16 to 35 (3.0 points – 0.15/each)
16.A
17.A
18.B
19.C
20.C
21.B
22.A
23.C
24.B
25.B
26.C
27.A
28.A
29.B
30.B
31.B
32.C
33.B
34.A
35.D
Part 2 : Questions from 36 to 45 (2 points – 0.2/each)
Use the correct form of the word in brackets to complete the following sentences:
36. Traditionally
41. Confidence 
37. Worldwide
42. Visitors 
38. Completely
43. Unbelievable
39. Encourages
44. Expressions
40. Advertisements
45. Skillfully
Part 3: Questions from 46 to 50. ( 1 point – 0.2/each)
Each of the following sentences has an error. Find and correct them.
46. have -> has
47. are -> is
48. is -> are
49. for->on
50. like -> as
Part 4 : Questions from 51 to 55. ( 1 point – 0.2/each)
Fill in each of the sentences with correct prepositions.
51. of
52.under
53. to/for
54. by
55. about

Tài liệu đính kèm:

  • docxSECTION II.2.docx